Gratis extra minicontainer bij medische indicatie

Dit nieuwsbericht is verlopen.
2 april 2019, 15.12 uur

Heeft u medisch afval door het gebruik van medische hulpmiddelen als gevolg van een chronische ziekte of handicap? En past dat niet in uw minicontainer voor restafval? Dan kunt u gratis een extra minicontainer voor restafval aanvragen. Heeft u om medische redenen al een extra minicontainer in uw bezit waar u nu voor betaalt? Dan kunt u een vrijstelling van afvalstoffenheffing hiervoor aanvragen. Uiteraard is het van belang dat u een medische indicatie heeft en dit kunt aantonen.

Aanvragen of vrijstelling afvalstoffenheffing

Geef uw verzoek voor een extra minicontainer of vrijstelling van afvalstoffenheffing door via het contactformulier. Een brief sturen kan ook naar:

Gemeente Lansingerland
T.a.v. Vakgroep Afval en Schoon
Postbus 1
2650 AA Berkel en Rodenrijs

In de mail of brief legt u uit waarom uw medische situatie een extra minicontainer nodig maakt. Ook vermeldt u duidelijk of het een nieuwe aanvraag betreft of een verzoek om vrijstelling van afvalstoffenheffing voor een extra container die u al heeft.

Controle

Wij kunnen controleren of u recht heeft op het gratis gebruik van de extra minicontainer. We kunnen dit doen met een steekproef of door u te vragen om alsnog de medische noodzaak aan te tonen. Blijkt er sprake te zijn van misbruik, dan brengen wij u met terugwerkende kracht afvalstoffenheffing voor de extra minicontainer in rekening.

Vragen

Meer informatie vindt u op de pagina minicontainers. Heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via het contactformulier of bel naar 14 010 en vraag naar vakgroep Afval en Schoon.

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen