« Terug naar overzicht

Pitchavond Lansingerlands Initiatief

Goede en creatieve ideeën van inwoners zijn zeer welkom en leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in Lansingerland. Inmiddels is in het Lansingerlands Initiatief de volgende stap aangebroken: de initiatiefnemers geven een korte presentatie (pitch) van hun projectplan aan de gemeenteraad. Er zijn 5 projectplannen ingediend. Deze gaan over de volgende onderwerpen:

  1. Kringmarkt;
  2. Plukberm of eetbare ruimte;
  3. Rustpunt in De Groenzoom;
  4. Terughalen vrachtschuit naar Lansingerland;
  5. Voedingsadvies op school.

Pitch van 3 minuten

Donderdag 14 februari om 20.00 uur pitchen de 5 initiatiefnemers in de raadzaal hun initiatief tijdens een speciale bijeenkomst van de gemeenteraad. In 3 minuten presenteren zij hun plan en lichten toe waarom juist hun plan zo uniek is voor Lansingerland. Na de pitch kunnen raadsleden verhelderende vragen stellen. Naast de initiatiefnemers met hun support zijn ook geïnteresseerde inwoners van harte welkom bij de pitchavond.

Vervolg van het Lansingerlands Initiatief

De gemeenteraad beslist in de raadsvergadering van 23 mei 2019 welke initiatieven voldoen aan de voorwaarden en door kunnen naar de publiekspeiling. In juni vindt de Verkiezing van het Lansingerlands Initiatief plaats: een digitale peiling van 2 weken voor inwoners van Lansingerland. Zij brengen dan een stem uit op hun favoriete initiatief. De feestelijke bekendmaking van de winnaar(s) is op 17 juli 2019. De prijs is een aanmoedigingsbedrag winnen van maximaal 50% van het benodigde budget.

Kijk voor meer informatie op Het Lansingerlands Initiatief.