Lezing ‘Bomen over bomen’

Dit nieuwsbericht is verlopen.
7 februari 2019, 16.41 uur

Bomen zorgen voor zuurstof
Bomen filteren vuile deeltjes uit de lucht
Bomen verdampen regenwater na een hevige bui
Bomen bieden schaduw aan mens en dier op warme dagen
Bomen dempen overtollig geluid
Bomen vergroten de biodiversiteit en geven beschutting en voedsel aan veel dieren
Bomen creëren een rustgevende sfeer en hebben een grote esthetische waarde

Kortom, bomen passen in een Tuin van de Toekomst!

Wilt u meer te weten komen over het belang van bomen in onze leefomgeving? Kom op donderdag 21 februari naar het gemeentehuis van Lansingerland. Dan organiseren we de lezing ‘Bomen over bomen’! Deze interactieve lezing, waarbij een bomenexpert vertelt over de meerwaarde van bomen in onze leefomgeving, start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Bestel uw gratis boom

De gemeente stelt voor inwoners van Lansingerland een gratis boom ter beschikking. Bent u geïnteresseerd, dan kunt u na afloop van de lezing de boom van uw keuze doorgeven. Er is informatie over de verschillende bomen beschikbaar en bomenexperts zijn aanwezig om u advies te geven over een geschikte boom voor in uw tuin. Daarbij is het handig om een foto van uw tuin te kunnen laten zien. U kunt de volgende bomen (en heesters) uitkiezen.

Aanmelden

Wilt u bij de lezing aanwezig zijn? Meldt u zich dan vóór 17 februari aan via tuinvandetoekomst@lansingerland.nl. Geeft u daarbij aan met hoeveel personen u komt. En vol= helaas vol, dus wacht niet te lang met opgeven!

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen