Gemeentedichter opent Week van de Poëzie

Dit nieuwsbericht is verlopen.
25 januari 2019, 11.15 uur
Foto Mark Boninsegna

Van 31 januari tot en met 6 februari is het de Week van de Poëzie, dit jaar in het thema ‘Vrijheid’.  Bibliotheek Oostland organiseert samen met Oostlandse dichters op verschillende locaties in Lansingerland diverse activiteiten.

Opening

Donderdag 31 januari om 14.00 uur opent gemeentedichter Mark Boninsegna de Week van de Poëzie in Lansingerland. Dit doet hij bij een speciale editie van de Lonkende Leestafel: Poëzie ontmoet kunst in Bergschenhoek bij Ontmoet!. Lokale dichters dragen voor uit eigen werk, versterkt door kunstenaars van Kunstbreak die op basis van het thema en/of het gedicht een werk hebben gemaakt. De toegang is gratis. Dichters die willen voordragen uit eigen werk kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar r.goncalves@bibliotheekoostland.nl.

Afsluiting

Zondag 3 februari om 12.00 uur organiseert Bibliotheek Oostland in samenwerking met Theater ’t Web een literaire lunch met muzikale omlijsting in ’t Web in Bleiswijk. Elke gang van deze driegangenlunch wordt vooraf gegaan aan een voordracht van dichters. Jeroen den Harder en Cora van der Lee vormen het voorgerecht, Jan Terlouw het hoofdgerecht en Mark Boninsegna met zijn afsluiting van de Lansingerlandse invulling van de Week van de Poëzie het nagerecht.

U vindt een overzicht van alle activiteiten en informatie over de kaartverkoop op de website van Bibliotheek Oostland.

Meer nieuws

Uw zorgverzekering voor minder geld

Genomineerden Vrijwilligersprijs 2023