Meer beveiligers tijdens jaarwisseling in Lansingerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.
8 januari 2019, 10.36 uur

Lansingerland gaat meer beveiligers inzetten rond de jaarwisseling. Dit heeft burgemeester Pieter van de Stadt maandagavond 7 januari aangekondigd tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis.

Met extra inzet van particuliere beveiligers wil burgemeester Van de Stadt de preventieve aanwezigheid van toezichthouders in zijn gemeente vergroten. ,,Met meer ogen en oren op straat kan er beter preventief worden opgetreden tegen mogelijke overlast. Op die manier kan het aantal vernielingen in de gemeente worden verminderd,’’ zegt de burgemeester.

Preventie

De wens van burgemeester Van de Stadt voor meer blauw op straat is door politieke keuzes in Den Haag helaas niet haalbaar. Hierdoor is de preventieve aanwezigheid in de kernen van de gemeente volgens hem onvoldoende.

,,Wij hebben de afgelopen jaren al beveiligers ingehuurd rond de jaarwisseling. Over die inzet zijn wij, maar ook politie en de hulpdiensten zeer tevreden. De beveiligers zijn bekend met de gemeente en de inwoners en zijn heel goed in staat om preventief te handelen,’’ legt de burgemeester uit. Hij is van plan om de inzet van particuliere beveiligers tijdens de volgende jaarwisseling te verdubbelen.

Vernielingen

Tijdens de afgelopen jaarwisseling had Lansingerland te maken met een toenemend aantal vernielingen. Vooral in Berkel Centrum hielden jongeren huis. ,,Vernielingen zijn onaanvaardbaar,’’ zegt de burgemeester. Hij hoopt dat extra inzet van beveiligers vernielingen en overlast zal verminderen.

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen