1 december 2020, 16:21

In ‘En jij’ vertellen Lansingerlanders over hun leven in coronatijd. Maak deze week kennis met Ingrid de Groen. Ze is mede-initiatiefnemer van Facebookgroep Heel Lansingerland helpt en werkt als interimmanager, bestuurder en toezichthouder in de zakelijke en maatschappelijke sector.

Lees meer
1 december 2020, 10:22

Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, zoals winkels, musea, bij de kapper, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen. Lees hier waar u een mondkapje moet dragen, hoe u een mondkapje draagt en wat goede mondkapjes zijn.

Lees meer
27 november 2020, 12:10

De Gemeente Lansingerland heeft naast een beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten nu ook een toetsings- en communicatiekader om aanvragen te kunnen beoordelen. Beide kaders zijn tot stand gekomen in samenwerking met marktpartijen, vertegenwoordigers uit de glastuinbouw en de logistieke sector, huisvesters en de uitzendbranche.

Lees meer
26 november 2020, 15:05

Het Kabinet heeft besloten om het afsteken en verkopen van oudejaarsvuurwerk te verbieden tijdens oud en nieuw 2020-2021. Dit verbod geldt voor al het oudejaarsvuurwerk. Sterretjes en knalerwten zijn wel toegestaan. Het afschieten van carbid is volgens de APV (art. 2:73a) ook verboden in Lansingerland. Ook in de regio is carbidschieten niet toegestaan.

Lees meer
26 november 2020, 13:59

Lansingerland vraagt om bijdrage aan het Rijk van 11,6 miljoen voor betaalbare en versnelde woningbouw. Met de realisatie van de woningbouwlocatie Wilderszijde van ongeveer 2.600 woningen levert de gemeente Lansingerland een significante bijdrage aan de duurzame verstedelijking van de Randstad.

Lees meer
26 november 2020, 12:19

Heeft u te maken met hoge zorgkosten en een laag inkomen? De gemeente Lansingerland biedt in samenwerking met DSW Zorgverzekeraar de Gemeentepolis aan. Dit is een collectieve zorgverzekering voor inwoners van Lansingerland met een laag inkomen waarbij de gemeente meebetaalt aan de premie.

Lees meer
24 november 2020, 14:38

In ‘En jij’ vertellen Lansingerlanders over hun leven in coronatijd. Maak deze week kennis met Shalôm Groen (41), locatiemanager bij Laurens De Tuinen. Lees hier hoe de coronamaatregelen voor veel veranderingen hebben gezorgd in het woonzorgcentrum in Bleiswijk.

Lees meer
19 november 2020, 12:04

De kinderen in Lansingerland stuurden prachtige tekeningen aan burgemeester Pieter van de Stadt. Na de aankomst van Sinterklaas, brachten een heleboel burgemeesters de tekeningen bij Sinterklaas. Sint bracht na zijn aankomst een bezoek aan Lansingerland en haalde de tekeningen, afgelopen maandag, persoonlijk op bij onze burgemeester.

Lees meer
19 november 2020, 09:00

Zoekt u een maatje om samen iets te ondernemen, zoals boodschappen doen, een kopje koffie drinken, koken of een spelletje doen? Of zoekt u ondersteuning bij bijvoorbeeld het invullen van formulieren? Het Tandem Maatjesproject van Humanitas koppelt vrijwilligers aan inwoners van alle leeftijden die op zoek zijn naar laagdrempelige ondersteuning, een luisterend oor of iemand om iets gezelligs mee te doen.

Lees meer
18 november 2020, 15:00

Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet. Daarom is het van belang dat we de gedeeltelijke lockdown voortzetten en ons blijven houden aan de maatregelen.

Lees meer
17 november 2020, 17:29

Sinds enkele maanden staat in de centrale hal van het gemeentehuis een mobiele fotostudio. Handig, want als u een pasfoto nodig heeft voor uw afspraak kunt u die nog snel bij ons laten maken. Maar let op: zorg dan dat u 15 minuten eerder aanwezig bent. Zo kan uw afspraak met ons op het afgesproken tijdstip plaatsvinden.

Lees meer
17 november 2020, 13:58

In ‘En jij’ vertellen Lansingerlanders over hun leven in coronatijd. Maak deze week kennis met Mario van Vliet (52), voorzitter van Stichting Behoud ’t Web, één van de drijvende krachten achter Theater ’t Web en eigenaar van een communicatiebureau. Lees hier hoe de coronamaatregelen voor veranderingen in zijn leven hebben gezorgd, zowel zakelijk als privé.  

Lees meer
13 november 2020, 12:34

Nu zijn alle horeca nog gesloten maar uiteraard komt er een moment dat alles weer open mag. De gemeente wil de horeca weer de helpende hand bieden door ondernemers de mogelijkheid te geven de terrassen winterklaar te maken. Naast de tijdelijke uitbreiding mogen ondernemers ook losse en verplaatsbare elementen gebruiken die eventueel verankerd mogen zijn met verplaatsbare objecten.

Lees meer
12 november 2020, 13:36

Op dit moment heerst de zeer besmettelijke en (voor vogels) dodelijke ziekte vogelgriep in Nederland. Ziet u een dode vogel? Blijf er dan vanaf en geef het door aan de gemeente via de app BuitenOpOrde of neem contact op via telefoonnummer 14 010. Bel de dierenambulance als er meerdere zieke of dode vogels zijn.

Lees meer
11 november 2020, 08:41

In ‘En jij’ vertellen Lansingerlanders over hun leven in coronatijd. Maak deze week kennis met Jaco Speksnijder (46), docent techniek en dierverzorging op de Melanchthon Business School in Bleiswijk. Lees hier hoe zijn dagelijks leven er nu uitziet, op school maar ook thuis.

Lees meer
10 november 2020, 12:13

Rond de ‘Dag van de mantelzorg’ op 10 november geven wij graag wat extra aandacht aan mantelzorgers in Lansingerland. Mantelzorgers zorgen belangeloos voor iemand in hun naaste omgeving. Wat zij doen is zeer waardevol en is soms ook zwaar. Daarom sturen we deze mensen een Mantelzorgcompliment, een attentie namens de gemeente en Steunpunt Mantelzorg om juist hen wat extra aandacht te geven die zij verdienen.

Lees meer
5 november 2020, 16:19

Op 3 november jl. ondertekenden wethouder Sport Ankie van Tatenhove, de sportcoaches van Lansingerland Beweegt en 14 lokale partners waaronder sport- en beweegaanbieders en maatschappelijke organisaties het Sportakkoord Lansingerland. Hiermee zetten zij zich gezamenlijk in om een impuls te geven aan het sporten in onze gemeente en zoveel mogelijk Lansingerlanders in beweging te krijgen.

Lees meer
5 november 2020, 14:26

Binnenkort start de realisatie van een nieuw schoolgebouw voor de basisscholen CBS Prins Willem-Alexander en Jenaplanschool De Kwakel. De nieuwe school komt te staan op de hoek van de Chrysantenhof en de Anjerdreef. In het gebouw komen rond de 500 leerlingen van de twee basisscholen en ook Prokino Kinderopvang en peutercentrum Inkipinky vestigen zich hier. Onlangs onthulde een groep enthousiaste leerlingen het bouwbord.

Lees meer
5 november 2020, 11:53

De gemeente en andere jongerenorganisaties vinden het belangrijk dat jongeren een stem hebben binnen de gemeente. Zeker als het gaat om maatschappelijke onderwerpen die hen raken of aangaan. Daarom is het Pubers in de Spotlight-netwerk een nieuwe jongerencampagne gestart: #WIPWAP.

Lees meer
4 november 2020, 15:23

In het Annie M.G. Schmidtpark, gaat de gemeente openbare LED-verlichting aanbrengen langs het fietspad vanaf de Berkelseweg, bij het zwembad De Windas, bij de JOB (jongeren ontmoetingsplek), het Urban Sportpark en de Skatebaan richting de rotonde Boterdorpseweg. Ook brengen wij verlichting aan langs het fietspad naar de fietsbrug over de HSL richting Bergschenhoek. De werkzaamheden starten volgende week en zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden, in januari 2021 afgerond.

Lees meer
3 november 2020, 08:00

In ‘En jij’ vertellen Lansingerlanders over hun leven in coronatijd. Maak deze week kennis met Arno Ganahl (39) eigenaar van Brasserie Edelweiss. Hij komt uit een Oostenrijkse horecafamilie en startte twaalf jaar geleden deze brasserie, één van de eerste horecazaken in het nieuwere gedeelte van het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs.

Lees meer
27 oktober 2020, 09:00

In ‘En jij’ vertellen Lansingerlanders over hun leven in coronatijd. Deze week maken we kennis met Muhammad Ali uit Berkel en Rodenrijs. Wat is er voor hem veranderd tijdens de coronacrisis en welke tips heeft hij voor andere Lansingerlanders? Lees het hier.

Lees meer