22 september 2020, 13:30

Eind september start de bouw van het uiterst duurzame appartementencomplex in Parkzoom 4. De 36 vrije sector huurappartementen worden gebouwd op de hoek langs de Randweg- west in Lansingerland. Het is de verwachting dat de appartementen eind 2022 worden opgeleverd.

Lees meer
18 september 2020, 21:14

Ondanks de landelijke maatregelen neemt het aantal besmettingen in een aantal regio’s hard toe. Om die reden worden in zes veiligheidsregio’s, waaronder de regio Rotterdam-Rijnmond, extra maatregelen getroffen rondom gezelschappen, samenkomsten en horeca. In deze veiligheidsregio’s gelden vanaf aanstaande zondag 20 september 18.00 uur de volgende maatregelen:

Lees meer
18 september 2020, 16:56

Afgelopen periode hebben we met een groepje enthousiaste omwonenden, inwoners en andere belanghebbenden diverse online participatiesessies gehouden over het Landschaps- en Stedenbouwkundig plan Wilderszijde. De deelnemers konden meedenken over de fietsenpaden, de parkzone en de verbinding naar Park de Polder. Bent u benieuwd naar de uitkomsten van deze sessies?

Lees meer
17 september 2020, 15:41

Op en rondom het versplein aan het Westerwater in het centrum van Berkel en Rodenrijs is het vaak nog erg druk. Door de smalle doorgang en de geparkeerde fietsen is het voor voetgangers meestal erg lastig om elkaar op afstand te passeren.

Lees meer
17 september 2020, 11:57

De Oostlanddag 2020 gaat voorlopig door! Op woensdag 7 oktober, van 10.30 – 12.00 uur, voor alle ondernemers uit regio Oostland. Dit jaar is er een hele speciale ochtendeditie. Op een manier die helemaal past bij deze bijzondere tijd.

Lees meer
10 september 2020, 15:59

Bij diverse gemeenten in Nederland komen klachten binnen van inwoners die een afspraak maken via de website afspraakloket.nl en hiervoor moeten betalen. De gemeente Lansingerland werkt niet samen met deze website en adviseert iedereen nadrukkelijk om geen gebruik te maken van hun diensten.

Lees meer
10 september 2020, 15:48

Doe mee aan de ‘Tuiny Forest’ fotochallenge! Wat beweegt er allemaal in jouw tuin? Dat willen we weleens zien! Maak een foto van de diertjes, vogeltjes en/of insectjes in jouw tuin en mail jouw foto (voor 30 september) voorzien van naam, adres en telefoonnummer naar tuinvandetoekomst@lansingerland.nl.

Lees meer
10 september 2020, 13:14

Zes weken lang kon de Lansingerlandse jeugd tot en met 18 jaar de leukste sport- en cultuuractiviteiten volgen. Lokale aanbieders namen de jeugd mee op de eerste Expeditie Lansingerland met 125 activiteiten en 1253 aanmeldingen.

Lees meer
10 september 2020, 12:57

Door het coronavirus hebben veel verenigingen en clubs in het voorjaar en een deel van de zomer noodgedwongen in de openbare ruimte gesport. Dit is veel sporters erg goed bevallen. We hebben dan ook verzoeken gekregen om het sporten in groepsverband in de openbare ruimte altijd mogelijk te maken. Voor het permanent sporten in de openbare ruimte moet u wel rekening houden met de algemene regels uit de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Lees meer
4 september 2020, 12:41

Helaas, de zomervakantie is weer voorbij, de hoogste tijd om het opblaasbare zwembadje of andere zomerse artikelen weg te doen. Maar waar laat je dit zomerspeelgoed? Weggooien bij het plastic afval? Nee, dat mag niet want het is geen verpakking. Alle opblaasbare spullen, zoals (opblaasbare) ballen, luchtbedden, krokodillen, zwembandjes en zwembadjes horen dus bij het restafval.

Lees meer
3 september 2020, 15:11

Op de racefiets opende wethouder Jan-Willem van den Beukel zaterdagochtend 29 augustus de realisatie van het project ‘Tweede ring fietspad’ in Bergschenhoek en Bleiswijk. Het bestaande fietspad parallel aan de Rottebandreef werd verbreed tot 3,5 meter. De aanleg vormt de ontbrekende schakel in de fietsverbinding.

Lees meer
1 september 2020, 15:03

Bij OBS Groenehoek in Bergschenhoek vierden ze op de eerste schooldag direct een feestje. De leerlingen en leerkrachten van de locatie Groeneweg namen een nieuw ‘groenblauw’ schoolplein in gebruik. Zo’n plein stimuleert kinderen om meer buiten te zijn, meer te bewegen en kennis te maken met de natuur. Dit kan goed zijn voor de concentratie en rust.

Lees meer