Wijkrenovatie Bloemenbuurt

De Bloemenbuurt in Berkel en Rodenrijs wordt opgeknapt. We vervangen de riolering en we richten de openbare ruimte opnieuw in. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze werkzaamheden, de globale planning en leest u waar u terecht kunt voor vragen.

De werkzaamheden voor de herinrichting bestaan uit het vervangen van de riolering en het opnieuw inrichten van de openbare ruimte. Zo krijgt de hele wijk nieuwe bestrating. En waar mogelijk komt meer groen en meer parkeergelegenheid. Ook vervangen we alle lichtmasten voor nieuwe lichtmasten met energiezuinige LED verlichting.

Bekijk hier het concept inrichtingsplan (pdf, 2 MB). U kunt inzoomen in dit plan en zo de nieuwe inrichting nauwkeurig zien. U kunt hier ook de legenda bekijken, deze bevindt zich rechts van de afbeelding. Let op; dit is dus nog niet de definitieve versie van het inrichtingsplan.

Aan deze afbeelding kunnen geen rechten worden ontleend. Heeft u vragen over dit plan of lukt het niet het pdf te openen? Stuur dan een mail naar bloemenbuurt@lansingerland.nl. We helpen u graag!

Begin van dit jaar startte Aannemingsbedrijf Van Leeuwen GWW (hierna: Van Leeuwen) met de wijkrenovatie. Zij vernieuwen de riolering en de bestrating. Vervolgens wordt, waar van toepassing, het groen in de wijk aangeplant. Ook worden er nieuwe lichtmasten met energiezuinige LED verlichting geplaatst. De werkzaamheden van Van Leeuwen lopen door tot in het vierde kwartaal van 2024. Van Leeuwen informeert de bewoners uiterlijk twee weken van tevoren in welke straat de werkzaamheden starten.

Werkzaamheden aan de gasleidingen (Stedin)

Tegelijk met de werkzaamheden van de herinrichting van de Bloemenbuurt vervangt Stedin een groot deel van de gasleidingen in de buurt. De meeste gasleidingen zijn inmiddels al vernieuwd. Alleen de gasleidingen in een deel van de Freesiastraat moeten nog worden vervangen. Stedin vernieuwt deze leidingen tegelijk met de werkzaamheden van de gemeente aan de bestrating. Zo is de overlast hiervan voor de bewoners in de wijk tot een minimum beperkt. Naar verwachting vinden deze werkzaamheden hier plaats in het eerste kwartaal van 2024. U krijgt van Stedin een aparte brief voor deze werkzaamheden.

Omgevingsmanager van de Bloemenbuurt

Heeft u vragen over de werkzaamheden in de Bloemenbuurt? Stel ze dan aan Maartje Enthoven. Zij is de omgevingsmanager van de Bloemenbuurt. Tijdens kantooruren is zijn telefonisch bereikbaar via 06 29 31 87 56.

BouwApp ‘Reconstructie Bloemenbuurt Berkel en Rodenrijs’

Blijft u graag op de hoogte van de ontwikkelingen in de Bloemenbuurt? Download dan gratis de BouwApp. Dit doet u door de app te downloaden in de App of Play Store. In deze app zoekt u op ‘Reconstructie Bloemenbuurt Berkel en Rodenrijs’ en klikt op ‘volgen’. Zo bent u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de Bloemenbuurt.

Algemene informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over het plan? Mail dan naar bloemenbuurt@lansingerland.nl. Of bel naar telefoonnummer (010) 800 40 00 en vraag naar Yucel Ozmen of Nicole ten Heggeler.