Verkiezingsdebat Provinciale Staten op de radio

Dit nieuwsbericht is verlopen.
12 maart 2019, 16.12 uur

Woensdag 13 maart organiseert RTV Lansingerland samen met RTV Rijnmond en enkele lokale omroepen het Provinciale Staten verkiezingsdebat Zuid-Holland 2019. De radio-uitzending start om 20. 00 uur en wordt live uitgezonden bij ATOS RTV, Omroep Hoeksche Waard, RTV Slogo, Omroep Zuidplas, RTV Papendrecht, Lansingerland FM en Radio Rijnmond. Het debat is café ’t Pakhuys in Rotterdam-Delfshaven.

Deelnemers debat

Nathalie van Suylekom van RTV Lansingerland leidt het debat samen met Ruud de Boer van Radio Rijnmond. Alle grote partijen nemen deel aan het debat en enkele kleine partijen schuiven aan. “Er komen stellingen en onderwerpen aan bod die komen uit het uitzendgebied van de meewerkende omroepen”, zegt Marc de Boer, hoofdredacteur RTV Lansingerland en coördinator van het debat. “Door juist veel contact te zoeken met instanties in het gebied Groot Rotterdam en omliggende gemeenten hebben we een mooi palet aan onderwerpen die een breed publiek herkent. Daarnaast besteden we aandacht aan thema’s die door de hele provincie spelen”.

Samenwerkende omroepen

Cornel van der Heiden, teamleider RTV Lansingerland tevens eindregisseur van het debat vult aan: “Het is best bijzonder dat zoveel lokale omroepen samenwerken en RTV Rijnmond aansluit. Dat geeft aan dat er veel synergie is tussen de omroepen onderling en door deze samenwerking kunnen we gewoon een volwassen verkiezingsdebat neerzetten.