Verkiezing Europees Parlement goed verlopen in Lansingerland

6 juni 2024, 22.02 uur

De verkiezing voor het Europees Parlement in onze gemeente is vandaag goed en rustig verlopen. De stembureaus sloten om 21.00 uur hun deuren en het voorlopige opkomstpercentage is 49,68% . Dit komt neer op 23.712 stemmers. Een hogere opkomst dan in 2019 met 45,67%. De meeste stemmen zijn uitgebracht in:

1. de Hervormde Kerk in Bergschenhoek
2. Het Kievitsnest in Berkel en Rodenrijs en
3. ’t Manneke in Berkel en Rodenrijs

Wat gebeurt er na het stemmen?

  • Donderdag 6 juni na 21.00 uur:
    Het tellen van de stemmen per partij in de stembureaus. In het gemeentehuis tellen we de stemmen van 5 stembureaus: het gemeentehuis, het inclusieve stembureau, de bijzondere stembureaus bij OV-punten en het mobiele stembureau. Locatie: Tobias Asserlaan 1 in Bergschenhoek. Deze telling is openbaar toegankelijk.
  • Vrijdag 7 juni vanaf 8.30 uur:
    Het tellen van de stemmen op de kandidaten onder leiding van het gemeentelijk stembureau, in de Oostmeerhal, Het Hoge Land 19 in Berkel en Rodenrijs. Het gemeentelijk stembureau stelt voor iedere kandidaat en iedere partij het totaal aantal stemmen in de gemeente vast. Ook dit is openbaar toegankelijk. Er wordt nog geen uitslag bekendgemaakt. In andere Europese Lidstaten kan er namelijk nog tot en met zondag 9 juni worden gestemd.
  • Maandag 10 juni om 9.00 uur: Het gemeentelijk stembureau maakt in een openbare zitting de uitslag in onze gemeente bekend in het gemeentehuis in Bergschenhoek.

Alle informatie over de Verkiezing Europees Parlement in Lansingerland is te vinden op www.lansingerland.nl/verkiezingen.