Nieuwsbrief over Langdurige Opvang Oekraïne aan de Sporthoeklaan in Bergschenhoek

Dit nieuwsbericht is verlopen.
22 december 2022, 08.48 uur

Op donderdag 22 december 2022 is er een nieuwsbrief verstuurd naar de mensen die zich hebben aangemeld voor de nieuwsbrief over de Langdurige Opvang Oekraïne aan de Sprothoeklaand in Bergschenhoek. Hier worden 132 flexwoningen gebouwd voor 150 Oekraïners en 78 spoedzoekers. Meer informatie hierover vindt u op de pagina over Langdurige Opvang Oekraïne. Hieronder leest u de verzonden nieuwsbrief.

Volleybal

De volleybalvereniging Volley2B is inmiddels verplaatst naar de andere zijde van het perceel. Het nieuwe seizoen gaat in 2023 van start op deze locatie. De vereniging informeert zelf haar leden.

Bouwbord

Er staat een bouwbord voor het terrein bij de parkeerplaats Sporthoeklaan. Hierop is te zien hoe het terrein wordt ingedeeld en hoe het er ongeveer uit komt te zien. Het gaat om een artist impression; er kunnen nog dingen gewijzigd worden.

Subsidie formeel toegekend

Goed nieuws! Op 15 november jl. heeft minister De Jonge bekend gemaakt dat 13 gemeenten, waaronder Lansingerland, financiële ondersteuning krijgen voor woningbouwprojecten die bijdragen aan de versnelling van tijdelijke huisvesting.

Planning

De voorlopige planning voor ‘start heien’ is week 6 2023. Dit is de week van 6 februari. De sportverenigingen krijgen informatie via de projectleider. Oplevering en bewoonbaar maken van de woningen vindt in het tweede kwartaal plaats.

Fijne feestdagen!

Wij wensen u fijne feestdagen en een gezond 2023. In januari hebben wij meer informatie over het ontwerp (via 3B Wonen) en detail planning. U krijgt hierover nog bericht. Tot volgend jaar!