Lansingerlandse jongeren aan het woord!

Dit nieuwsbericht is verlopen.
25 februari 2020, 11.12 uur

Lansingerlandse scholieren van het Beroepscollege Zoetermeer Praktijk presenteerden woensdagmiddag 19 februari hun kijk op het armoede- en schuldenbeleid onder jongeren van de gemeente Lansingerland.

Omgaan met geld en schulden

De scholieren hebben onder begeleiding van Speaking Minds meegedacht over gemeentelijke vraagstukken zoals: hoe zorgen we ervoor dat jongeren bewust met geld omgaan, hoe voorkomen we dat jongeren te maken krijgen met geldproblemen, hoe kunnen we jongeren over dit onderwerp het beste bereiken en hoe moet een hulppunt voor jongeren met geldproblemen eruit zien. In groepjes lichtten zij aan wethouder Jeugd en Onderwijs Ankie van Tatenhove, samenwerkingspartners, experts en andere genodigden hun adviezen toe en gingen vervolgens hierover met elkaar in gesprek.

Resultaten

Het was een geslaagde middag in het gemeentehuis. Er zijn veel leuke en creatieve ideeën gepresenteerd: van een Geldlokaal tot een Doekoe sportcoach. Wethouder van Tatenhove bedankte na afloop de scholieren voor hun inbreng en aansprekende ideeën. De gemeente gaat hier verder mee aan de slag. Alle scholieren ontvingen uit handen van de wethouder een welverdiend certificaat van deelname aan dit project.