Lansingerland sportiefste gemeente

Dit nieuwsbericht is verlopen.
28 februari 2019, 13.17 uur

Lansingerland wordt de sportiefste gemeente van de regio. Die ambitie staat in de sportvisie Scoren met sport die het college van burgemeester en wethouders deze week heeft vastgesteld.

Bewegen en sporten

Volgens sportwethouder Ankie van Tatenhove past die ambitie uitstekend bij Lansingerland. “Wij zijn een jonge dynamische gemeente met de grootste jeugddeelname bij sportverenigingen in Zuid-Holland. Dat willen wij uitbouwen.” Door te bewegen voel je je fit en gezond. “Sporten is niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor de geest,” zegt wethouder Van Tatenhove. “Sport verbindt en verbroedert en zorgt voor het versterken van sociale netwerken.” Van Tatenhove ziet de openbare ruimte in Lansingerland als het grootste sportpark van de gemeente. “Mensen kunnen overal bewegen. Dat willen wij graag optimaal faciliteren door bijvoorbeeld goede wandelpaden en een Urban Sportspark.”

Vitale sportverenigingen

De verenigingen spelen een cruciale rol om de ambities te verwezenlijken. “Vitale verenigingen hebben de toekomst. Daarbij willen wij ze actief ondersteunen. Dat doen we ook in het onderwijs. Wij brengen zo mensen in beweging; jong en oud.”

De gemeenteraad bespreekt de visie in maart, eerst in de commissie Samenleving en daarna in de raadsvergadering van 28 maart.