Expositie portretfotografie Ton Bruin en visagiste Chandra Kamps

Dit nieuwsbericht is verlopen.
4 maart 2019, 14.47 uur

Van 28 februari tot 28 maart kunt u de foto-expositie van de Berkelse fotograaf Ton Bruin tijdens openingstijden in de hal van het gemeentehuis bekijken.

De foto’s beslaan drie richtingen uit de fotografie:

  • Portret
  • Landschap
  • Architectuur / Stadsfotografie

De getoonde portretfoto’s zijn gemaakt in samenwerking met de Berkelse visagiste Chandra Kamps Nakoe. Zowel Ton als Chandra waren ten tijde van deze opnames bezig met een opleiding, elk in hun eigen vakgebied.

Ton Bruin

Ton is vorig jaar afgestudeerd aan de FotoVakSchool in Rotterdam. De getoonde portretten bevatten foto’s uit zijn eindexamen portfolio uit een serie in de stijl van de film Noir. Later kwam in samenwerking met Chandra een serie foto’s tot stand die modellen laat zien van diverse etniciteit in de (trouw)kleding van hun land van afkomst. Alle portretfoto’s werden in de studio’s van de FotoVakSchool gemaakt.

 

 

 

Chandra Kamps Nakoe

Chandra deed indertijd een opleiding tot visagiste. Nu verzorgt zij bij fotoshoots en filmopnames professionele opmaak en haarstyling van de modellen, acteurs en actrices. Na haar opleiding heeft zij zich verder gespecialiseerd in opmaak van modellen met een tintje.

 

Expositie

Het eindexamen aan de FotoVakSchool bestaat naast een portfolio ook uit een expositie. Een deel van de landschapsfoto’s uit de eindexamen expositie is ook te bekijken. Tenslotte is ook stadsfotografie van Rotterdam te zien uit portfolio, maar ook van later werk.

Chandra en Ton zetten hun samenwerking voort en bieden met deze expositie een inkijkje in de professionele mogelijkheid van serieuze portretfotografie voor degene die geïnteresseerd is in een portret van een geliefde, familie of zelfs een zakelijk portret.