Eerste van vier chillplekken gerealiseerd

Dit nieuwsbericht is verlopen.
16 april 2019, 09.52 uur

Zaterdag 13 april is samen met betrokken jeugd, Jeugd en Jongerenwerk, omwonenden en medewerkers van de gemeente een chillplek bij Jongerencentrum The Point in Bergschenhoek in orde gemaakt. Het ontwerp voor deze plek is samen met de jeugd gemaakt. Vervolgens is er een inloopavond georganiseerd voor omwonenden en andere geïnteresseerden en zijn met elkaar spelregels voor chillplekken bedacht.

Handen uit de mouwen

Afgelopen zaterdag hebben de betrokkenen de handen uit de mouwen gestoken om de plek om te vormen tot een echte chillplek. Er werd flink gegraven en gespit en er werden planten geplaatst. Ook werd een extra prullenbak neergezet, een peukenpit en fietsbeugels. De middag werd afgesloten met een gezellige BBQ.

Spelregels chillplek

De spelregels voor de chillplek zijn gezamenlijk opgesteld door de betrokken jeugd, enkele bewoners, Jeugd en Jongerenwerk, de politie en de gemeente. Deze spelregels staan op een bord die bij de chillplek is geplaatst. Wethouder Ankie van Tatenhove kwam afgelopen zaterdag langs om het bord te onthullen en mee te helpen met het inrichten.

Chillplekken in Lansingerland

In onze gemeente zijn nog drie andere plekken officieel aangewezen als chillplek; namelijk bij het skatepark in het Annie M.G. Schmidtpark, bij Pecto’s in Bleiswijk en bij de voetbalkooi aan de Boterdorpseweg. Deze chillplekken worden voor de zomer klaargemaakt voor gebruik. Daarna wordt gekeken naar mogelijke andere geschikte locaties.