Corona-aanpak: de stappen vanaf 1 juni

Dit nieuwsbericht is verlopen.
20 mei 2020, 09.43 uur

Vanaf maandag 1 juni kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’. Dit maakte het kabinet op dinsdag 19 mei bekend. Naleving van de belangrijkste basisregels blijft wel belangrijk.

Wat blijft gelden

Voor iedereen blijft gelden: was vaak uw handen, hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog, gebruik papieren zakdoeken, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes), 70-plussers of mensen met een kwetsbare gezondheid zijn extra voorzichtig,  werk zoveel mogelijk thuis, blijf thuis bij verkoudheidsklachten en vermijd drukte (ga weg als u geen 1,5 meter afstand tot anderen kunt houden).

Versoepeling van de maatregelen in eenvoudige taal

Stap voor stap mag er meer. Vanaf 1 juni mag u meer dingen doen. Ook met andere mensen. De 1,5 meter afstand houden blijft gelden. Op deze pagina is de informatie over de stappen per 1 juni in eenvoudige taal te lezen.

Stappenplan maatregelen

Het kabinet heeft een stappenplan opgesteld voor het versoepelen van de maatregelen tussen 11 mei en 1 september. Het versoepelen van de maatregelen kan alleen als het virus onder controle blijft. De 1,5 meter afstand blijft altijd van kracht. Als het echt nodig is, dan kan en moet een besluit om meer ruimte te geven weer worden teruggedraaid. In deze factsheet ziet u welke stappen wanneer worden genomen, zolang het coronavirus onder controle blijft. Meer informatie over de aanpak en de maatregelen leest u op de website van de Rijksoverheid.