Woningaanbod en kavels

Wonen in Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs of Bleiswijk.

Een oase van rust in de drukte van Zuid-Holland

Lansingerland centraal gelegen in het groen met een dorps karakter. De gemeente heeft 3 kernen: Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk.

Kavels Westpolder (Berkel en Rodenrijs)

Inschrijving gesloten

Sinds 7 augustus 2023 12.00 uur is het niet meer mogelijk om u in te schrijven op de (woning)bouwkavels aan de Westpolder.

Kavels Zuidersingel (Berkel en Rodenrijs)

Inschrijving gesloten

Sinds 12 juni 2023 12.00 uur is het niet meer mogelijk om u in te schrijven op de (woning)bouwkavels aan de Zuidersingel.

In verband met geldende wet –en regelgeving verkoopt de gemeente Lansingerland geen bouwkavels of bedrijfskavels één op één aan belangstellenden. Indien de gemeente overgaat tot verkoop van bouwkavels of bedrijfskavels maakt de gemeente dit kenbaar via Officiële Bekendmakingen.

Kijk op de website van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO).

De ervaring leert dat vanaf het moment dat u een kavel koopt het ongeveer anderhalf jaar duurt voordat u kunt verhuizen naar uw nieuwe woning.

Het kopen en bebouwen van een kavel vraagt een investering. Naast de kosten voor de grond, krijgt u te maken met bijkomende kosten. Denk aan bouwleges, aansluitingen op de nutsvoorzieningen, kadastrale en notariële kosten, kosten voor sonderingonderzoek, eventueel tijdelijke woonruimte en de tuinaanleg. Met een kleiner budget dan € 300.000,- wordt het bouwen van een huis op een kavel dan ook een lastige opgave. Afhankelijk van de grootte van de kavel, het aantal kubieke meter woning en het opleveringsniveau kan dit bedrag hoger uitkomen.

Nee, de gemeente heeft dit niet.