Bouwarchief inzien

U kunt uit het bouwarchief het volgende inzien of opvragen:

  • aangevraagde bouwvergunningen
  • bouwtekeningen
  • constructieberekeningen

Aanvragen

Vanaf 1 mei 2023 dienen aanvragen uit het bouwarchief voor de kern Bergschenhoek van vóór 2007 ingediend te worden bij het Stadsarchief Rotterdam. Houd u er op dit moment rekening mee dat de beschikbaarheidsstelling langer kan duren dan gebruikelijk. Het Stadsarchief streeft ernaar de gegevens binnen vier weken te verwerken en te publiceren.

Stadsarchief Rotterdam | Bezoekersinformatie

Let op! Dit heeft alleen betrekking op de kern Bergschenhoek. Voor de kernen Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk kunt u een aanvraag doen via de onderstaande link voor inzage bouwarchief.

Aanvragen uit de periode van 2007 t/m heden voor de kern Bergschenhoek kunt u bij de gemeente indienen. Mocht de aanvraag toch van de periode vóór 2007 blijken te zijn, omdat het bouwjaar onbekend of foutief is, dan zal u hiervan bericht krijgen met de verwijzing naar het Stadsarchief.

Inwoners

U vult het formulier inzage bouwarchief met DigiD in.

Bedrijven

U vult het formulier inzage bouwarchief met eHerkenning in.

Heeft u geen eHerkenning? Vul dan het formulier inzage bouwarchief zonder eHerkenning in.

Uw aanvraag volgen

Op Mijn Lansingerland kunt u uw aanvraag volgen.

Wilt u de bouwarchiefstukken inzien op het gemeentehuis en heeft u informatie van een vakspecialist nodig. Dan berekenen we daarvoor kosten. De leges voor vragen over de verstrekte documenten of plannen, voor ieder daaraan besteed kwartier met een maximum van 1 uur bedragen € 22,00.

U kunt gegevens uit het archief van alle jaren opvragen van de kernen Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Voor de kern Bergschenhoek geldt dit uitsluitend voor gegevens van na het jaar 2007. Gegevens van de periode daarvoor vraagt u aan bij het stadsarchief Rotterdam.

U kunt uit het archief gegevens opvragen als er een omgevingsvergunning is verstrekt. Dit kan tot het moment dat de bouw start. In een latere fase kunt u gegevens opvragen als het nieuwbouwproject volledig is opgeleverd. Voor inzage in lopende bouwprojecten neemt u telefonisch contact met ons op via (010) 800 40 00.

Wij nemen uw aanvraag binnen 10 werkdagen in behandeling. U ontvangt een e-mail zodra de documenten voor u klaar staan in Mijn Lansingerland.

U kunt dit opvragen bij het DINO-loket. Ook op de website van geodatabank kunt u sonderingsinformatie vinden.