Bouwarchief inzien

U kunt uit het bouwarchief het volgende inzien of opvragen:

  • aangevraagde bouwvergunningen
  • bouwtekeningen
  • constructieberekeningen

Stadsarchief Rotterdam of gemeente

Aanvragen voor het inzien van het bouwarchief voor de kern Bergschenhoek van vóór 2007, dient u in bij het Stadsarchief Rotterdam. Overige aanvragen dient u in bij de gemeente.

Aanvragen

Inwoners

U vult het formulier inzage bouwarchief met DigiD in.

Bedrijven

U vult het formulier inzage bouwarchief met eHerkenning in.

Heeft u geen eHerkenning? Vul dan het formulier inzage bouwarchief zonder eHerkenning in.

Uw aanvraag volgen

Op Mijn Lansingerland kunt u uw aanvraag volgen.

Wilt u de bouwarchiefstukken inzien op het gemeentehuis en heeft u informatie van een vakspecialist nodig. Dan berekenen we daarvoor kosten. De leges voor vragen over de verstrekte documenten of plannen, voor ieder daaraan besteed kwartier met een maximum van 1 uur bedragen € 22,00.

U kunt gegevens uit het archief van alle jaren opvragen van de kernen Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Voor de kern Bergschenhoek geldt dit uitsluitend voor gegevens van na het jaar 2007. Gegevens van de periode daarvoor vraagt u aan bij het stadsarchief Rotterdam.

U kunt uit het archief gegevens opvragen als er een omgevingsvergunning is verstrekt. Dit kan tot het moment dat de bouw start. In een latere fase kunt u gegevens opvragen als het nieuwbouwproject volledig is opgeleverd. Voor inzage in lopende bouwprojecten neemt u telefonisch contact met ons op via (010) 800 40 00.

Wij nemen uw aanvraag binnen 10 werkdagen in behandeling. U ontvangt een e-mail zodra de documenten voor u klaar staan in Mijn Lansingerland.

U kunt dit opvragen bij het DINO-loket. Ook op de website van geodatabank kunt u sonderingsinformatie vinden.