Aziatische Duizendknoop bestrijden

Op meerdere locaties hebben wij Aziatische duizendknopen gesignaleerd. Deze plant is lastig te bestrijden en hoort hier van nature niet thuis.

Schade

Door zijn grote groeikracht is de Aziatische duizendknoop zelfs in staat om schade aan te richten aan wegen of gebouwen. De nectarplant, zoals hij ook wel wordt genoemd, heeft een complex wortelstelsel dat zich moeilijk laat verwijderen. Elk klein stukje van de plant en de wortel kan weer uitgroeien tot een nieuwe plant.

Bestrijding

Hoe wij de Aziatische duizendknoop bestrijden bepalen we per locatie. Door de plant uit te trekken of af te knippen en dit te blijven herhalen raakt de plant op den duur uitgeput. De plant verdwijnt dan, al kan dat wel een aantal jaren duren. Een andere methode is het -waar mogelijk -afgraven van de grond, zodat we een deel van de wortels van de plant verwijderen.

Geef via de app BuitenOpOrde aan ons door als u een Aziatische duizendknoop ziet, Wij vragen u dringend om, als u de plant verwijdert, het afval niet bij het GFT te doen. Om verspreiding te voorkomen, moet u het afval van deze plant bij het restafval doen.

Meer informatie over de Aziatische duizendknoop vindt u op de website van Wageningen University & Research.