Korting op energiezuinig witgoed

Witgoed apparaten ouder dan 7 jaar verbruiken veel stroom en zorgen voor hoge kosten. De gemeente  wil inwoners die de energietoeslag 2023 hebben ontvangen helpen om deze apparaten om te ruilen. De regeling korting op energiezuinig witgoed biedt hen de mogelijkheid om apparaten om te ruilen voor energiezuinig witgoed.

€ 550,- korting op energiezuinig witgoed

Inwoners die de energietoeslag 2023 hebben ontvangen krijgen van de gemeente een gratis kadokaart met € 550,- korting op energiezuinig witgoed. Deze inwoners ontvangen automatisch een brief thuis met een unieke code voor het aanvragen.

Nadat u de brief met unieke code heeft ontvangen kunt u de kadokaart aanvragen:

Met de kadokaart kan één apparaat (bijna) gratis worden vervangen. U kunt kiezen uit:

  • een wasmachine
  • een koelkast
  • een koel-vriescombinatie

Het oude apparaat dat hiermee wordt vervangen, moet worden ingeleverd.

Wachtlijst witgoedregeling

Op dit moment is er een wachtlijst voor kadokaarten. Heeft u een brief gehad met een unieke code? Vraag de kaart dan wel aan met uw code. Dan krijgt u automatisch bericht zodra er weer kadokaarten beschikbaar zijn.

Hulp of vragen

Voor vragen over de kadokaart of hulp bij het aanvragen kunt u contact opnemen met het regionaal energieloket:

U vraagt de kadokaart aan met uw unieke nummer en uw adres. Uw unieke nummer staat in de uitnodigingsbrief. Na het aanvragen ontvangt u de kadokaart en meer informatie over het inwisselen binnen 2 weken per post.

U kunt de kadokaart met korting niet zelf aanvragen. Inwoners, die energietoeslag 2023 hebben ontvangen, krijgen van de gemeente automatisch een uitnodiging. Heeft u de energietoeslag 2023 nog niet aangevraagd, maar denkt u wel in aanmerking te komen? U kunt de energietoeslag 2023 tot 1 juli 2024 aanvragen. 

Als de energietoeslag 2023 is toegekend, dan krijgt u in september van dit jaar automatisch een uitnodiging voor de kadokaart met korting.

De gemeente stuurt de brief over de korting op energiezuinig witgoed dit jaar aan u op. U kunt deze niet eerder aanvragen.

Wij vragen u nog even geduld te hebben. We verzamelen eerst alle aanvragen van de energietoeslag 2023 tot en met 30 juni 2024. In september ontvangt u van ons de uitnodigingsbrief met uw persoonlijke code.