Ervaringen van bewoners

Inwoners van Lansingerland vertellen over hun ervaringen met het verduurzamen van hun woning.

Martin Prinsze, Bleiswijk

De inwoners van het Magnoliahof in Bleiswijk hebben hun woningen het afgelopen jaar een flink stuk duurzamer gemaakt. En dat merken ze op hun energierekening. Martin Prinsze, bewoner van het Magnoliahof, vertelt hoe de bewoners dat samen hebben aangepakt.

Bekijk de video

Koos van Os, Berkel en Rodenrijs

Als er iemand veel bezig is met energie besparen, dan is het Koos wel. Samen met zijn vrouw startte hij in 2016 met 12 zonnepanelen en het aantal besparingen is inmiddels flink uitgebreid.

Bekijk de video

Egon Janssen, Berkel en Rodenrijs

Egon werkt bij TNO aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Zijn eigen woning kon natuurlijk niet achterblijven. Egon heeft veel aan zijn woning gedaan en verbruikt inmiddels 85% minder aardgas.

Bekijk de video

Joop Langhout, Berkel en Rodenrijs

Joop is gestart met besparen, zodat hij minder zou verbruiken dan in de stookwijzer in de Heraut stond. Dat is inmiddels wel gelukt. Met goede isolatie en een warmtepomp is Joop inmiddels helemaal gasloos.

Bekijk de video

Rob Logtenberg, Berkel en Rodenrijs

Energiecoach Rob geeft zelf het goede voorbeeld en deelt zijn ervaring graag. Door isolatie, een warmtepomp en een thermische batterij is zijn gasverbruik met bijna 80% gedaald.

Bekijk de video