Actueel

RSS

Lansingerland opent haar eerste wormenhotel

Een heuse primeur voor Lansingerland. Wethouder Simon Fortuyn opende daar samen met Michèle de Reus van Duurzaam Lansingerland de deuren van het eerste wormenhotel binnen de gemeentegrenzen. Hoewel, hotel? De wormen die wethouder en buurtbewoonster gisteren een plekje gaven, gaan er langdurig aan de slag. Om tuinmest te maken.

Expeditie Lansingerland brengt jeugd weer in beweging deze zomer!

Deze zomer slaan sport- en cultuurverenigingen en organisaties uit de gemeente Lansingerland de handen weer ineen, speciaal voor de jeugd en jongeren uit Lansingerland. Van een workshop wielrennen tot creatief schilderen: Expeditie Lansingerland pakt groter uit dan ooit tevoren. Alle ingrediënten voor een spetterende sport- en cultuurzomer zijn aanwezig.

Vaccinatielocatie Lansingerland vanaf 17 juni geopend

Vanaf 17 juni kunt u ook in onze gemeente terecht voor uw coronavaccinatie. Dit kan bij de Vaccinatielocatie Lansingerland aan de Boterdorpseweg 21 in Bergschenhoek, gevestigd in het voormalige schoolgebouw van Wolfert Lansing. Als u aan de beurt bent voor uw vaccinatie, kunt u via de afsprakenlijn van het RIVM uw afspraak hier maken. Vermeldt u daarbij dat het om de Vaccinatielocatie Lansingerland gaat.

De Lansingerlandse Opvoedweek: Gratis online bijeenkomsten voor ouders

We willen het allemaal zo graag goed doen, maar opvoeden kan soms best lastig zijn. Praten over opvoeding geeft dan net andere inzichten en bruikbare ideeën. Samen met onze Lansingerlandse samenwerkingspartners organiseren wij van 22 tot 30 juni een week met gratis online bijeenkomsten over opvoeden en opgroeien: de Lansingerlandse Opvoedweek!

Werkzaamheden openbare verlichting Rozendaallaan en Penninghlaan in Berkel en Rodenrijs

In de Rozendaallaan en Penninghlaan in Berkel en Rodenrijs worden volgende week werkzaamheden aan de openbare verlichting uitgevoerd. De huidige verlichting is verouderd en aan vervanging toe. De huidige lampen worden vervangen voor led-verlichting.

Water- en groengebied Bleiswijkse Zoom wordt nog mooier

Omwonenden, recreanten en natuurliefhebbers kunnen de komende jaren weer volop genieten van het water en het groen in de Bleiswijkse Zoom. Het recreatiegebied in Lansingerland is onlangs opgeknapt. Met verschillende maatregelen is gezorgd voor meer balans in wat er groeit en bloeit, waardoor de waterkwaliteit verbetert. Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Recreatieschap Rottemeren en gemeente Lansingerland zetten zich samen in voor een natuurlijk schone Bleiswijkse Zoom.

Europarlementariër Tom Berendsen bezoekt Lansingerland; Home of Horti Science

Op donderdag 27 mei 2021 bracht Europarlementariër Tom Berendsen een bezoek aan de gemeente Lansingerland; Home of Horti Science. In Lansingerland zijn de grote koplopers in de glastuinbouw en de Wageningen Universiteit & Research (WUR) gevestigd die zich bezig houden met het oplossen van wereldvoedselvraagstukken.

Levendig Lansingerland: Subsidie voor Sport & Cultuur

Loopt u rond met een goed idee voor een nieuwe activiteit waarmee u inwoners van Lansingerland in beweging krijgt, op sportief of cultureel vlak? En kunt u daarbij een financieel steuntje in de rug goed gebruiken? Misschien kan de subsidieregeling ‘Levendig Lansingerland’ u dan op weg helpen.

Aan de slag met de Groenacademie

Op zoek naar werk, maar vind je weinig vacatures in jouw beroep? Wat als je meteen kunt beginnen met werken én leren dankzij de Groenacademie? Ben je een aanpakker, een ochtendmens en ben je graag buiten? Maak dan nu de overstap naar een nieuwe baan in het groen.

De werkzaamheden Berkels Dijkje zijn van start

Vanmorgen hebben wethouder Simon Fortuyn en de heer Damsteegt (directeur aannemersbedrijf Damsteegt) samen symbolisch de beitel gezet in de oude verkeersbrug van Berkels Dijkje. Dit was het startmoment van de werkzaamheden waarbij o.a. de verkeersbrug wordt vervangen en de fietsbrug in 3D wordt aangelegd. De werkzaamheden zijn naar verwachting gereed op 30 juli 2021.

Binnensportlocaties open en buiten meer mogelijk

Vanaf 19 mei gelden er versoepelingen voor zowel de binnensport als buitensport. Zo mogen binnensportlocaties onder voorwaarden weer open, zoals sportscholen, sporthallen, gymzalen en zwembaden. Ook zijn er meer mogelijkheden voor jongvolwassenen (18 t/m 26 jaar) en volwassenen vanaf 27 jaar.

De werkzaamheden Berkels Dijkje gaan van start

De huidige verkeersbrug is in slechte staat en aan vervanging toe. Gelijktijdig met de vervanging van de verkeersbrug wordt er ook een fietspad met een fietsbrug aangelegd om zo de verkeersveiligheid te vergroten op de Berkelseweg. Vanaf dinsdag 25 mei wordt Berkels Dijkje afgesloten voor al het verkeer. De werkzaamheden zijn naar verwachting gereed op 30 juli 2021.

Bibliotheek helpt bij afspraak coronaprik

Heeft een brief ontvangen over de prik tegen corona? Heeft u vragen over de brief of hulp nodig bij het maken van een afspraak? Kom naar het corona-spreekuur in de Bibliotheek, locatie Berkel en Rodenrijs. Het spreekuur is iedere dinsdag van 10:00 tot 12:00 uur.

Bestrijding eikenprocessierups

De eikenprocessierups is weer gesignaleerd in Lansingerland. Deze rupsen kunnen met hun brandharen lichamelijke klachten bij mens en dier veroorzaken. Daarom vragen wij u tot en met september voorzichtig te zijn in de buurt van eikenbomen.

Lintjesregen in Lansingerland

Burgemeester Pieter van de Stadt reikt op maandag 26 april 2021 aan 10 inwoners van de gemeente Lansingerland namens de Koning een Koninklijke onderscheiding uit. Ook dit jaar is vanwege corona de uitreiking in aangepaste vorm.

Bel veilig thuis, ook als u twijfelt.

Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor uzelf, maar ook als u zich zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders kunt u een beroep doen op Veilig Thuis. Of u nu vragen en vermoedens hebt, of het zeker weet. Uw zorgen delen is een belangrijke eerste stap

Conclusies risicogericht grootschalig testen

Naar aanleiding van een uitbraak met de Britse variant is van 13 januari tot en met 24 januari grootschalig getest in de gemeente Lansingerland om meer zicht te krijgen op de verspreiding van het virus en verdere uitbraak te beperken. Het onderzoek is inmiddels afgerond en alle gegevens zijn door de GGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC geanalyseerd.

Herstelplan voor ondernemend Lansingerland

Mogen de terrassen groter zijn, als de horeca straks weer opent? Is er een plan voor als straks de winkels weer gewoon open mogen? Als er straks weer versoepelingen mogelijk zijn, is ondernemend Lansingerland er klaar voor.

SVHW: foutieve verzending aanslagbiljet Lansingerland

SVHW heeft in de gemeente Lansingerland 385 aanslagen voor de lokale belastingen foutief verstuurd naar 44 adressen binnen het adressenbestand van SVHW.

Statement burgemeester Pieter van de Stadt: "Houd moed. Heb lief. Samen kunnen wij dit."

Al één jaar hebben we te maken met het coronavirus. De coronamaatregelen vragen veel van iedereen. Het kabinet wil besmettingen voorkomen maar ook voorzichtig ruimte bieden. Daarom gelden vanaf 3 maart een aantal kleine versoepelingen. De avondklok blijft gelden tot en met 15 maart. Al gaat het langzaam, de weg naar het einde komt in zicht.

Informatieavond geluidsscherm N209/Bergschenhoek

De provincie Zuid-Holland is bezig met de voorbereidingen voor een geluidsscherm aan de kant van de Europasingel. Op donderdag 25 februari is hierover vanaf 19:30 een online informatieavond. U wordt geïnformeerd over het ontwerp, de voorbereidende werkzaamheden en de planning.

Vanaf 15 februari wordt in Lansingerland weer afval ingezameld

Omdat de wegen door sneeuw en ijsvorming niet tot slecht begaanbaar waren kon afgelopen week de afvalinzameling maar beperkt doorgaan. Vanaf maandag 15 februari hervat Renewi alle inzamelactiviteiten en wordt het afval in Lansingerland weer opgehaald zoals u gewend bent.

Dinsdag eerste corona kinderpersconferentie

Op dinsdag 16 februari van 18.45 – 19.20 uur vindt de eerste corona-kinderpersconferentie plaats. Na een toelichting door premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge mogen 8 kinderen hun vragen aan de bewindslieden stellen. Vragen zoals: “Gaat de eindtoets van groep 8 door?” of “Wanneer kunnen we weer sportwedstrijden spelen?” Er kunnen nog vragen worden ingestuurd.

Gezamenlijk op weg naar een Luchthavenbesluit

In het traject ‘Luchthavenbesluit Rotterdam The Hague Airport’ zijn de eerste stappen gezet om het proces van participatie met alle belanghebbenden in de regio te starten. De oriëntatiefase is achter de rug. Nu wordt begonnen met het informeren en betrekken van deelnemers in het traject. De eerste bijeenkomsten hebben inmiddels plaatsgevonden.

“Ik mis mijn normale contacten in de wandelgangen”

In ‘En jij’ vertellen Lansingerlanders over hun leven in coronatijd. Maak deze week kennis met Winfried Kuipers, pastoor bij de Parochie Christus Koning en verzorgt vieringen in de parochiekerken van Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk, Pijnacker en Nootdorp.

Burgemeester Pieter van de Stadt: "Lockdown om contacten tot een minimum te beperken"

Het coronavirus grijpt razendsnel om zich heen. De zorgwekkend hoge coronacijfers dwingen het kabinet tot hard ingrijpen. Het aantal contacten moet tot een minimum worden beperkt. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari 2021 in de strengste lockdown tot nu toe. Lees hier het bericht van burgemeester Pieter van de Stadt.