Actueel

RSS

Wees goed voorbereid op de hitte

Vanaf woensdag 10 augustus worden er temperaturen van 30°C of hoger verwacht. Voor een aantal kwetsbare doelgroepen, met name ouderen en mensen met een chronische aandoening, vormt aanhoudend warm weer een risico voor de gezondheid. Preventieve maatregelen bestaan uit voldoende water drinken, koelte opzoeken en beperking van lichamelijke inspanning.

Geef inbrekers geen kans in de zomer

De zomervakantie is weer aangebroken. Tijdens de vakantieperiode slaan inbrekers graag hun slag, omdat bewoners vaak lange tijd van huis zijn of hun huis tijdens een dagje weg niet goed afsluiten. Als bewoner kunt u zelf heel veel doen om woninginbraak te voorkomen. Hieronder hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Wees zuinig met water

Het is al langere tijd droog. Ondanks een paar minimale regenbuien, zijn de gevolgen van de droogte goed merkbaar. Volgens de weersverwachtingen houdt het warme weer aan en wordt er ook de komende periode geen neerslag van betekenis verwacht. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de watersystemen van de Hoogheemraadschappen van Delfland en van Schieland en de Krimpenerwaard.

4,3 miljoen subsidie voor glastuinbouwgebied Wilgenlei in Bleiswijk

De uitbreiding van het warmtenet naar glastuinbouwgebied Wilgenlei is één van de 12 collectieve warmteprojecten van NieuweWarmteNu! die vanuit het Nationaal Groeifonds een definitieve toezegging voor een subsidie van 4,3 miljoen heeft gekregen.

Lansingerlandse pilot met de wasbare luier van start

Op donderdagavond 14 juli was de raadzaal toneel van een groep enthousiaste ouders en zelfs enkele baby’s. De ouders hadden zich eerder ingeschreven voor de pilot ‘Wasbare luiers’. Die avond kregen de deelnemers aan de pilot hun complete pakket wasbare luiers met toebehoren. Ook maakten ze kennis met het digitale platform voor de deelnemers.

Nieuwe verbindingsweg tussen Molenweg en het bedrijvenpark Oudeland in gebruik

De gemeente Lansingerland heeft in overleg met omwonenden en ondernemers een oplossing gevonden voor de verkeersoverlast op de Zuidersingel. Deze week gaat een nieuwe verbindingsweg open die moet zorgen voor minder vrachtverkeer en drukte op de Zuidersingel en een betere ontsluiting voor de bedrijven aan de Molenweg.

Gesprekken met inwoners over samenwerken met gemeente

Inwoners van Lansingerland verwachten van de gemeente integriteit, gelijkwaardigheid, duidelijkheid en tijdigheid. Dat is het resultaat van verdiepende gesprekken die I&O research had met inwoners over burgerparticipatie. Het centrale thema tijdens deze focusgroepen was het samenwerken van inwoners met de gemeente.

Zeer warm weer verwacht

Vanaf maandag 18 juli worden er temperaturen van 30°C of hoger voorspeld en wordt waarschijnlijk het Nationaal Hitteplan geactiveerd. Voor een aantal kwetsbare doelgroepen, met name ouderen en mensen met een chronische aandoening, is aanhoudend warm weer een risico voor de gezondheid. De GGD adviseert hen voldoende water te drinken, koelte op te zoeken en lichamelijke inspanning te beperken.

Straks lekker doorfietsen tussen Delft en Rotterdam Alexander

Woensdag 6 juli hebben de wethouders van Delft, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Rotterdam de samenwerking bekrachtigd voor de Metropolitane Fietsroute tussen Delft en Rotterdam Alexander. Fietsambassadeur Peter Meij was namens de Metropoolregio Rotterdam Den Haag aanwezig.

Eveline Hamelink-van Rens nieuwe griffier Lansingerland

Op donderdag 7 juli 2022 is Eveline Hamelink-van Rens door de gemeenteraad aangewezen als nieuwe griffier van de gemeenteraad van Lansingerland. Zij volgt hiermee waarnemend griffier Bert Schouten op. Hamelink-van Rens start per 1 september in haar nieuwe functie, de gemeenteraad zal haar formeel installeren tijdens de raadsvergadering van donderdag 22 september.

Locatie tijdelijke opvang asielzoekers op locatie Tobias met twee maanden verlengd

Het college van B&W heeft op dinsdag 5 juli 2022 besloten de termijn van opvang asielzoekers met 2 maanden te verlengen tot 1 oktober. Zodat de mensen rust hebben, en langer naar een passende oplossing gezocht kan worden.

Inzet ME

Vannacht heeft de politie de ME ingezet aan de Facetlaan en Laan van Mathenesse in Bleiswijk. Dit werd gedaan op last van de burgemeester van Lansingerland.

Maak kennis met onze groenaannemers

In de gemeente zijn er verschillende aannemers aan het werk om het groen te onderhouden. Graag stellen wij hen aan u voor! Ze vertellen u graag meer over wat ze precies doen in de kernen. In Bleiswijk wordt het groen onderhouden door firma Megron BV, in Bergschenhoek is dit Verkuil & Moree Buitenruimte en in Berkel en Rodenrijs gaat het om De Heer Land en Water.

Tweede locatie opvang Oekraïners bekend

Op 21 juni 2022 stelde het college van B&W de randvoorwaarden vast voor de pilot langdurige opvang Oekraïners in de gemeente Lansingerland. Op verzoek van de gemeenteraad is gekeken naar decentrale locaties voor opvang van mensen uit Oekraïne, voor de eerste opvang van 300 mensen. Op 5 juli heeft het college een besluit genomen over de tweede locatie.

Programma Expeditie Lansingerland officieel gelanceerd

Een zomer bomvol sportieve en culturele activiteiten. In gemeente Lansingerland gaat het gebeuren. Vanaf zondag 10 juli opent Expeditie Lansingerland andermaal haar deuren en heeft de jeugd (4 tot en met 18 jaar) de mogelijkheid om aan 112 activiteiten deel te nemen. Ook komende zomer hopen de deelnemende sport- en cultuuraanbieders honderden deelnemers kennis te laten maken met hun aanbod.

Vraag advies via het Funderingsloket Lansingerland

Vanaf 27 juni 2022 kunnen huiseigenaren in Lansingerland met funderingsproblemen advies aanvragen via het Funderingsloket Lansingerland. De gemeenteraad heeft daarnaast een pilotproject ingesteld voor woningen langs de Rottekade. Lees hier meer over.

Vernieuwde stationsomgeving station Rodenrijs

Metrostation Rodenrijs functioneert al ruim 10 jaar als onderdeel van de succesvolle E-lijn tussen Rotterdam en Den Haag. Door het toegenomen gebruik en de inmiddels verouderde openbare ruimte was het tijd geworden om de stationsomgeving op te knappen, te laten voldoen aan de eisen van deze tijd en faciliteiten toe te voegen. Lees meer over de herinrichting.

Nieuwe wethouders gemeente Lansingerland beëdigd

De vier wethouders van gemeente Lansingerland zijn officieel beëdigd. WIJ Lansingerland, Leefbaar 3B, D66 en ChristenUnie gaan het college vormen. Twee wethouders zijn al een bekend gezicht namens het college van burgemeester en wethouders (B&W). De twee andere bestuurders zijn nieuw en waren voorheen raadslid namens hun partij. 

Twee extra Koninklijke onderscheidingen uitgereikt door burgemeester

Afgelopen zondag werden Hans van Rutten en Peter Engelen extra in het zonnetje gezet. Burgemeester Pieter van de Stadt reikte namelijk aan hen een lintje uit.

Is uw reisdocument nog geldig?

Het is weer vakantietijd! Heeft u plannen om binnenkort op reis te gaan? Controleer dan meteen even of uw reisdocument (paspoort/identiteitskaart) nog geldig is. Doe dit niet op het laatste moment, want rond deze periode vragen veel mensen reisdocumenten en rijbewijzen aan. Hierdoor kunnen de wachttijden langer zijn dan gebruikelijk.

Leefgeld voor vluchtelingen uit Oekraïne

Vanaf 1 april hebben gevluchte Oekraïners die ingeschreven staan in een Nederlandse gemeente recht op een maandelijks bedrag aan leefgeld en een toelage. De rijksoverheid heeft de gemeente gevraagd om dit uit te betalen.

Start pilot langdurige opvang Oekraïense vluchtelingen

De oorlog in Oekraïne heeft de laatste weken een ongekend grote stroom Oekraïense vluchtelingen op gang gebracht. Omdat er naast (nood)opvang voor de korte termijn ook behoefte is aan langdurige opvang, starten de gemeenten Lansingerland en Vlaardingen samen met de VRR een pilot. Doel van de pilot is het onderzoeken van de mogelijkheden voor grootschalige opvang voor langere tijd. 

Partijen werken samen aan toekomst van ouderenzorg in Lansingerland

De gemeente Lansingerland, zorgverzekeraar DSW en zorgkantoor WSD, zorgorganisaties Laurens en Fundis en woningcorporatie 3B Wonen hebben op 10 februari een handtekening gezet onder het Convenant wonen en zorg Lansingerland 2021-2025. In het convenant staan afspraken hoe zij de komende jaren samenwerken om voldoende passende woonzorgvoorzieningen te ontwikkelen voor ouderen met een zorgvraag.

Lansingerland: na 25 jaar eindelijk werk van wijk Wilderszijde

De gemeente Lansingerland heeft na zo'n 25 jaar aan discussie en uitstel besloten tot de bouw van de wijk Wilderszijde. Er komen in Bergschenhoek tussen de 2.600 en 3.000 nieuwe woningen bij. Volgens planning worden er tot 2033 jaarlijks zo'n 300 tot 400 woningen opgeleverd. De ontwikkeling en bouw van de toekomstige wijk kan van start nu de gemeenteraad van Lansingerland akkoord is gegaan met het nieuwe bestemmingsplan.

Lansingerland en BBGZ ondertekenen overeenkomst voor circa 2.000 nieuwbouwwoningen Wilderszijde

Lansingerland en BBGZ hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en bouw van zo’n 2.000 woningen in het plangebied Wilderszijde. De woningen zijn een mix van (sociale huur)appartementen, (betaalbare en bereikbare) rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. De gemeente en BBGZ bekrachtigden de afspraken voor hun deelplan op 22 december. De plannen kunnen nu verder uitgewerkt en tot  realisatie worden gebracht.

Berichtenbox-app MijnOverheid

Wilt u uw post van de overheid voortaan ook liever digitaal ontvangen? Dat kan met de Berichtenbox van MijnOverheid. De Berichtenbox is uw persoonlijke brievenbus waarin uw post van de overheid digitaal ontvangt. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. Ervaar het zelf. In vier stappen activeert u uw account met uw DigiD op Mijn.overheid.nl.