Actueel

RSS

Nieuw schoolplein geopend!

Op maandag 11 oktober werd het nieuwe groenblauwe schoolplein van OBS Vuurvogel, CBS Boterdorp en kinderopvang Partou geopend door wethouder Simon Fortuyn. Onder luid gejuich van driehonderd kinderen, alle leerkrachten en iedereen die bij het nieuwe schoolplein betrokken is geweest, werd geen lint doorgeknipt, maar een symbolische tak.

Resultaten vragenlijst Burgerparticipatie

Rond de zomervakantie hebben alle huishoudens in Lansingerland een brief ontvangen met het verzoek om deel te nemen aan een vragenlijst over Burgerparticipatie. In totaal hebben 2.525 Lansingerlanders hier gehoor aan gegeven. Onze hartelijke dank daarvoor! Het onderzoeksrapport van I&O research is inmiddels gereed.

Burgemeester: ieder op zijn eigen wijze, allemaal even waardevol

“De komende jaren blijf ik me stevig inzetten voor een veilige en krachtige samenleving. Met als motto: ieder op zijn eigen wijze, allemaal even waardevol.” Burgemeester Pieter van de Stadt heeft op 14 september jl. bij de commissaris van de Koning Jaap Smit de eed afgelegd voor zijn tweede termijn als burgemeester van Lansingerland. Tijdens de raadsvergadering van september sprak de burgemeester de gemeenteraad toe als startschot voor zijn tweede termijn.

Start bouw 29 woningen Gouden Harp ingeluid

Op woensdag 6 oktober vierden Gouden Buurten CV samen met gemeente Lansingerland, Van Mierlo Bouwprojecten BV en de toekomstige bewoners de start van de bouw van 29 woningen in de Gouden Harp. Hiermee is de bouw van de één na laatste fase van de Gouden Harpbuurt gestart.

Week van de Veiligheid: infopunt bij De Kruin op 13 oktober

Volgende week is het de landelijke Week van de Veiligheid. Daarom staan we op woensdagmiddag 13 oktober vanaf 12.00 uur met een infopunt bij De Kruin, in het centrum van Bergschenhoek. Met koffie, thee of warme chocolademelk gaan onze boa’s, de wijkmanager en leden van Buurttoezicht Lansingerland (BTL) graag met u het gesprek aan over het onderwerp veiligheid in Lansingerland.

Webinar en informatiemarkt: hoe ziet Lansingerland er in 2040 uit?

Lansingerland is een fijne plek om te wonen, werken en recreëren midden in de Metropoolregio. Maar hoe zorgen we dat we nu én in de toekomst een verbonden, vindingrijk en gezond Lansingerland blijven? In de Omgevingsvisie staan de ambities waar we de komende jaren hard aan gaan werken. Wilt u meer weten wat er in uw buurt gaat gebeuren? Op 25 oktober organiseren we een gratis webinar en op 27 oktober een informatiebijeenkomst.

Themaweken in de Energiewinkel

Na drie Energiemarkten en de Energiebespaarboxactie van Opgewekt in Lansingerland is het tijd voor iets nieuws. Van 11 oktober t/m 11 december staat de Energiewinkel aan de Herenstraat 28 in Berkel en Rodenrijs in het teken van de Themaweken.

Berichtenbox-app MijnOverheid

Wilt u uw post van de overheid voortaan ook liever digitaal ontvangen? Dat kan met de Berichtenbox van MijnOverheid. De Berichtenbox is uw persoonlijke brievenbus waarin uw post van de overheid digitaal ontvangt. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. Ervaar het zelf. In vier stappen activeert u uw account met uw DigiD op Mijn.overheid.nl.

Verzint u een naam voor het nieuwe Cultuurhuis?

Onze gemeente mag zich verheugen op een nieuw te bouwen Cultuurhuis in Berkel Centrum West. Omdat er nog een klinkende naam nodig is zit bij De Heraut van deze week een uitnodiging voor het verzinnen van een naam. Hiermee vragen wij inwoners om mee te denken en goede ideeën in te zenden.

Actie tegen wapenbezit onder jongeren

‘Drop je knife en doe wat met je life’. Van 11 tot 17 oktober, tijdens de Week van de Veiligheid, kunnen jongeren anoniem en zonder gevolgen in tweehonderd gemeenten hun steekwapen inleveren. Deze landelijke inleveractie ‘Drop je knife en doe wat met je life’ heeft als doel om het wapenbezit terug te dringen. Ook Lansingerland doet mee aan deze actie.

Fietsverbinding Berkels Dijkje is bijna gereed

Aannemersbedrijf Damsteegt werkte afgelopen weken hard aan het project fietsverbinding Berkels Dijkje. Zo is de huidige verkeersbrug gesloopt en is er een nieuwe verkeersbrug voor terug gebouwd met een landelijke uitstraling. Naast deze werkzaamheden is ook de rotonde aangepast, nieuw asfalt op de wegen, straatwerk opgeknapt en is duurzame ledverlichting geplaatst. Het laatste onderdeel van de werkzaamheden is het plaatsen van de fietsbrug.

Informatiewagentje voor publiek contact Lansingerland

Wethouder Kathy Arends van de gemeente Lansingerland maakte vrijdag 24 september het eerste ritje met de nieuwe gemeentelijke Piaggo. Lansingerland gebruikt het nieuwe hybride wagentje als mobiele informatiestand. Een hele praktische manier om in gesprek te gaan met omwonenden en het winkelend publiek over ontwikkelingen in het centrum.

Webinar voor ouders: ‘Alle ballen in de lucht: Hoe dan?!’

s uw leven als ouder ook zo hectisch en overvol? Heeft u ook het gevoel 100 dingen tegelijk te moeten doen? Hoe houdt u het leuk, krijgt u uw werk gedaan én zorgt u dat u niet volledig opgebrand raakt? Dat leert u tijdens het webinar ‘Alle ballen in de lucht: Hoe dan?!’ tijdens de Week van de Opvoeding.

Burgemeester en wethouders hijsen de vlag van de Sustainable Development Goals

Deze hele week hangt de vlag van de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties in top. Burgemeester Pieter van de Stadt en de wethouders Jan-Willem van den Beukel en Kathy Arends hesen dinsdag de Gemeenten4GlobalGoals vlag in top. Lansingerland is één van de meer dan 100 GlobalGoals gemeenten van Nederland. Dit betekent dat we samen met onze inwoners de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN nastreven.

Burgemeester Pieter van de Stadt reikte Koninklijke onderscheiding uit

Burgemeester Pieter van de Stadt reikte op zondag 19 september 2021 namens de Koning een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw G.N. van der Windt-van Vuurde. Mevrouw Van der Windt werd onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor de vele jaren vrijwillige inzet voor Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs (HBR) en voor haar begeleiding voor de Stichting Buitenhof. Tijdens deze bijzondere gelegenheid werd zij op haar vertrouwde vrijwilligersplek HBR verrast door burgemeester Pieter van de Stadt en mocht zij de versierselen in ontvangst nemen.

Nieuwe Kinderburgemeester van de Rotte

De 11-jarige Michael Kortlandt is benoemd tot nieuwe Kinderburgemeester van de Rotte. Michael zijn droom is dat de otters in de Rotte kunnen leven. Van ‘Rottemeren’ naar ‘Ottermeren’. De waterkwaliteit is daarvoor van groot belang. Tijdens de Rotteconferentie van 3 september jl werd hij benoemd door Burgemeester Pieter van der Stadt. Aansluitend was zijn eerste officiële handeling: het openen van de conferentie, samen met Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit.

Lansingerland week in teken Sustainable Development Goals

Het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland wil meer duurzame doelen realiseren. Het bestuur dringt niet alleen aan op meer bewustzijn voor duurzaamheid maar vraagt ook actie, waarbij dit helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Er is volgens het college ook voor een kleine gemeente als Lansingerland veel te winnen door te dóen. De duurzame week (20-24 sept), met als afsluiter de SDG Action Day op 24 september, staat in het teken van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Burgemeester Pieter van de Stadt herbenoemd voor tweede termijn

Burgemeester Pieter van de Stadt heeft op 14 september jl. bij de commissaris van de Koning Jaap Smit de eed afgelegd voor zijn tweede termijn als burgemeester van Lansingerland. Tijdens de raadsvergadering van 30 september a.s. spreekt de burgemeester de gemeenteraad toe als startschot voor zijn tweede termijn.

Lancering webtool: De speeltuinchef

Op maandag 13 september gaf wethouder Simon Fortuyn (Openbare ruimte) het startsein voor het gebruik van een nieuwe webtool: “De Speeltuinchef”. De gemeente Lansingerland gaat deze tool gebruiken om bewoners te betrekken bij het inrichten van de speelplekken in de gemeente. Via de webtool kunnen omwonenden meedenken over de inrichting van de speelplekken in hun wijk.

Samenwerking van groot belang voor een veilig Lansingerland!

‘Ook in Lansingerland hebben we helaas te maken met ondermijnende criminaliteit. En het kan ons allemaal raken. Iets dat rustig begint, kan leiden tot een ernstiger probleem. Denk aan een crimineel die een ruimte wil huren, maar niet wil vertellen waarvoor hij het pand gebruikt. Hoe meer een verhuurder weet, hoe grimmiger de sfeer kan worden. Het kan leiden tot intimidatie waardoor betrokkenen zich niet veilig meer voelen. Zoiets kan zich voordoen op bedrijventerreinen, maar het kan ook gaan om een wietplantage in een woonwijk. Dan komt de veiligheid van meer mensen in het geding. Het raakt het maatschappelijke leven. 

Oproep om uit te kijken naar loslopende hagedis

Update 05/10: Helaas is de hagedis niet meer aangetroffen, ondanks dat we voor een beter zicht de beplanting hebben uitgedund. De hekken worden binnenkort verwijderd. Mocht u de hagedis toch nog zien, bel dan naar de Dierenambulance Zuid-Holland-Zuid via 0900-1120000 (24 uur per dag, 7 dagen in de week (0,15 euro per minuut).

Eenden of andere vogels voeren, mag dat eigenlijk wel?

Voor de één is het een gezellige activiteit met (klein)kinderen, voor de ander vooral een manier om van oud brood af te komen: eendjes voeren. En vogels die eten komen halen in je tuin, dat levert natuurlijk een vrolijk tafereel op. Maar hoe leuk of handig het ook is om (water)vogels van voedsel te voorzien, het is niet altijd even goed voor de dieren, of voor de omgeving.

Fietsverbinding Berkels Dijkje bijna gereed

Aannemersbedrijf Damsteegt maakt vorderingen met de aanleg van de fietsverbinding Berkels Dijkje. Zo is de huidige verkeersbrug gesloopt en is er een nieuwe verkeersbrug voor terug gebouwd. Naast deze werkzaamheden is ook de rotonde aangepast, de wegen hebben nieuw asfalt, het straatwerk is opgeknapt en er is duurzame ledverlichting geplaatst. Het laatste onderdeel van de werkzaamheden is het plaatsen van de fietsbrug.

De werkzaamheden Berkels Dijkje gaan van start

De huidige verkeersbrug is in slechte staat en aan vervanging toe. Gelijktijdig met de vervanging van de verkeersbrug wordt er ook een fietspad met een fietsbrug aangelegd om zo de verkeersveiligheid te vergroten op de Berkelseweg. Vanaf dinsdag 25 mei wordt Berkels Dijkje afgesloten voor al het verkeer. De werkzaamheden zijn naar verwachting gereed op 30 juli 2021.