Actueel

RSS

Nieuwe coalitie gemeente Lansingerland

WIJ Lansingerland, Leefbaar 3B, D66 en ChristenUnie gaan het college vormen. De onderhandelingen zijn afgerond en de vier partijen zijn gekomen tot het coalitieakkoord ‘SAMEN VERANTWOORD VERDER’.

Twee extra Koninklijke onderscheidingen uitgereikt door burgemeester

Afgelopen zondag werden Hans van Rutten en Peter Engelen extra in het zonnetje gezet. Burgemeester Pieter van de Stadt reikte namelijk aan hen een lintje uit.

Inspiratiesessie vergroenen van bedrijvenparken

Op donderdag 19 mei organiseerde de gemeente Lansingerland, in samenwerking met andere organisaties een inspiratiesessie over het vergroenen van bedrijvenpark Oudeland. In het mooie vergroende pand van Heembouw BV, dat helemaal circulair gebouwd is, kwamen ondernemers van bedrijvenparken bij elkaar om het te hebben over de verschillende mogelijkheden van vergroenen.

Aangepaste openingstijden en afvalinzameling tijdens Hemelvaart

Donderdag 26 mei is het Hemelvaartdag. We praten u graag bij over de aangepaste openingstijden van het Gemeentehuis en de afvalinzameling op deze dag.

Nieuw: digitaal uw rijbewijs verlengen

Verloopt uw rijbewijs binnenkort? Of heeft u een categorie-uitbreiding nodig, omdat u een extra rijbewijs heeft gehaald? Voor de aanvraag hoeft u niet meer naar het gemeentehuis te komen. U kunt dit digitaal regelen via een erkende fotograaf die meedoet aan het experiment Digitaal Aanvragen Rijbewijzen (DAR).

Informatiebijeenkomst over verslavingszorg

Youz Verslavingszorg biedt advies en begeleiding aan jongeren en hun omgeving die vragen hebben of problemen ondervinden in de omgang met middelen, gokken, gamen en/of sociale media. Heeft u ook vragen? U bent welkom op de informatieavond op woensdag 1 juni van 19.30 tot 20.30u in Muller & Co (Berkel en Rodenrijs).

‘De Rotte plasticvrij-ambassadeur’ gezocht

Landschapspark de Rotte plasticvrij in 2025. Geen plastic en geen zwerfvuil, gewoon schoon zoals het hoort! Samen zorgen wij ervoor dat de Rotte en de omliggende recreatiegebieden van oorsprong tot dam schoon worden en blijven. Daarvoor wordt een ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeur’ gezocht.

Duurzame inspiratiesessie voor schoolbesturen

Op woensdag 11 mei organiseerde gemeente Lansingerland samen met KOW architecten een inspiratiesessie voor schoolbesturen van basisscholen in Lansingerland. Zij staan de komende jaren voor een grote bouwopgave. Een mooie kans om duurzame scholen te bouwen. Houtbouw, circulair bouwen en groen-blauwe schoolpleinen passeerden tijdens de bijeenkomst de revue.

Blipvert inzamelstations in Lansingerland groot succes

In oktober 2021 zijn er op centraal gelegen plekken in onze gemeente 13 Blipvert inzamelstations geplaatst. Dat deze inzamelstations het inwoners makkelijker maakt om afval te scheiden, blijkt wel uit de cijfers van de eerste maanden. Er zijn tot en met april 2022 namelijk al ruim 179.000 items ingeleverd. Dat is een gemiddelde van bijna 14.000 items per station! Batterijen worden het meest aangeboden door inwoners, gevolgd door CD’s.

Lansingerland bouwt verder in Berkel en Rodenrijs

De gemeente Lansingerland, Kavel Vastgoed en ontwikkelaar Amvest hebben hun handtekening gezet onder de volgende bouwplannen voor de Gouden Buurten / Bolwerk. Hiermee wordt de sprong over de spoorverbinding tussen Rotterdam en Den Haag gemaakt. Ten westen van Randstadrail station Berkel Westpolder komen 234 nieuwe woningen. Het gaat hier louter op vrije sector huizen.

Wat kunt u doen tegen de eikenprocessierups?

chamelijke klachten. Deze klachten bestaan uit hevige jeuk, huiduitslag, irritatie van de ogen en van de luchtwegen. Ook dit jaar is de eikenprocessie rups aanwezig in Lansingerland. Voorzichtigheid is daarom geboden in de nabijheid van eikenbomen in de maanden mei t/m september.

Is uw reisdocument nog geldig?

Het is weer vakantietijd! Heeft u plannen om binnenkort op reis te gaan? Controleer dan meteen even of uw reisdocument (paspoort/identiteitskaart) nog geldig is. Doe dit niet op het laatste moment, want rond deze periode vragen veel mensen reisdocumenten en rijbewijzen aan. Hierdoor kunnen de wachttijden langer zijn dan gebruikelijk.

Lintjesregen in gemeente Lansingerland

Vandaag was een bijzondere dag, want Lansingerland viert de Lintjesregen in het gemeentehuis. Een Koninklijke onderscheiding is in Nederland een symbolische erkenning voor persoonlijke, bijzondere verdiensten voor de samenleving.

Recreatieschap Rottemeren vraagt aandacht voor WielerRotte

Zondag 24 april hebben boswachters van Staatsbosbeheer racefietsers gewezen op de mogelijkheid om gebruik te maken van de WielerRotte. Nu met de start van het nieuwe seizoen wil het Recreatieschap deze alternatieve route voor racefietsers nog eens extra onder de aandacht brengen. Vanaf de brug over de Rotte bij de A12 gaven de boswachters voorlichting over de route en deelde folders en bidons uit.

Ondertekening ontwikkelovereenkomst Casa Cadanza

Woensdag 20 april 2022 tekenden Ontwikkelcombinatie Berkel Centrum West B.V. (BCW) en de gemeente Lansingerland de ontwikkelovereenkomst voor het Cultuurhuis Casa Cadanza in het centrum van Berkel en Rodenrijs. Namens BCW tekenden Rob Waaijer (Waaijer Projektrealisatie BV) en Erik den Breejen (ABB Bouwgroep BV). Wethouder Cultuur Titia Cnossen tekende namens de gemeente.

Steunpunt herstel kinderopvangtoeslagaffaire

Het steunpunt herstel kinderopvangtoeslagaffaire is er voor alle gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire. Door deze toeslagaffaire hebben veel ouders problemen gekregen. Deze ouders hebben misschien recht op een vergoeding van de Belastingdienst, dit wordt de hersteloperatie kinderopvangtoeslag genoemd. Om deze ouders te helpen biedt gemeente Lansingerland hulp.

Uitnodiging bewonersavond participatietraject RTHA 

Op dinsdag 12 april 2022 werd een voorlopig pakket met afspraken bekendgemaakt om te komen tot een nieuw Luchthavenbesluit voor Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Inwoners van Lansingerland worden van harte uitgenodigd om op woensdag 20 april om 20.00 uur in het gemeentehuis van gedachte te wisselen over dit pakket.

Uw huis verduurzamen

Bent u van plan om uw huis te verbouwen? Kijk dan of u uw huis meteen kunt verduurzamen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw muur, vloer of dak isoleren. Of denk aan het koken met inductie als u plannen heeft om uw keuken vernieuwen. Wellicht denkt u na over zonnepanelen op uw dak? Lees dan nu verder.

Leefgeld voor vluchtelingen uit Oekraïne

Vanaf 1 april hebben gevluchte Oekraïners die ingeschreven staan in een Nederlandse gemeente recht op een maandelijks bedrag aan leefgeld en een toelage. De rijksoverheid heeft de gemeente gevraagd om dit uit te betalen.

Ouderavond: mijn kind wordt 18

Als uw kind 18 jaar wordt, verandert er veel. Wat betekent dit precies en welke zaken moeten er allemaal geregeld worden? Uw kind wordt verantwoordelijk voor een aantal zaken maar u heeft zelf vast ook vragen. Dan bent u van harte welkom tijdens een ouderavond op donderdag 14 april om 20.00 uur in Jongerencentrum The Point, Groeneweg 53 in Bergschenhoek.  

Kijk uit voor Whatsapp-fraude!

Bij Whatsapp-fraude krijgen slachtoffers via WhatsApp een dringend verzoek van een zogenaamde vriend(in), familielid of bekende om snel geld over te maken vanwege een noodsituatie. In werkelijkheid komt het appje van een oplichter die zich voordoet als een bekende, om slachtoffers op slinkse wijze geld af te troggelen. 

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezing 2022 in Lansingerland

Op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Het centraal stembureau van de gemeente Lansingerland heeft op 21 maart de stemming en de uitslag tijdens een zitting definitief vastgesteld. Ook is bekend gemaakt welke kandidaten van de partijen in aanmerking kunnen komen voor een zetel in de gemeenteraad.

Refugeehelp.nl - het nieuwe startpunt voor vluchtelingen uit Oekraïne

In de opvang voor Oekraïense vluchtelingen in Rijswijk heeft koningin Máxima vandaag Refugeehelp.nl gelanceerd. Refugeehelp is het online startpunt voor vluchtelingen uit Oekraïne in hun eigen taal. Ze kunnen daar terecht voor informatie over zaken als huisvesting, medische zorg, activiteiten en juridische hulp.

Actie brandweer regio Rotterdam-Rijnmond #Oekraïne

Brandweer in de regio Rotterdam-Rijnmond heeft het initiatief genomen om samen met het Rode Kruis Nederland spullen in te zamelen voor de eerste levensbehoeften en het welzijn van de kinderen uit Oekraïne, die in onze regio verblijven.

Lansingerland: na 25 jaar eindelijk werk van wijk Wilderszijde

De gemeente Lansingerland heeft na zo'n 25 jaar aan discussie en uitstel besloten tot de bouw van de wijk Wilderszijde. Er komen in Bergschenhoek tussen de 2.600 en 3.000 nieuwe woningen bij. Volgens planning worden er tot 2033 jaarlijks zo'n 300 tot 400 woningen opgeleverd. De ontwikkeling en bouw van de toekomstige wijk kan van start nu de gemeenteraad van Lansingerland akkoord is gegaan met het nieuwe bestemmingsplan.

Lansingerland en BBGZ ondertekenen overeenkomst voor circa 2.000 nieuwbouwwoningen Wilderszijde

Lansingerland en BBGZ hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en bouw van zo’n 2.000 woningen in het plangebied Wilderszijde. De woningen zijn een mix van (sociale huur)appartementen, (betaalbare en bereikbare) rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. De gemeente en BBGZ bekrachtigden de afspraken voor hun deelplan op 22 december. De plannen kunnen nu verder uitgewerkt en tot  realisatie worden gebracht.