19 augustus 2019, 11:27

Op de Berkelseweg en omgeving en de Molenwijk in Bergschenhoek is een complexe storing aan de straatverlichting. De straatverlichting brand momenteel 24 uur per dag.

Lees meer
13 augustus 2019, 16:15

In de Edelsteenbuurt in Berkel en Rodenrijs is het vermoeden van Botulisme in de watergangen. Bij de Opaal zijn meerdere dode eenden aangetroffen.

Lees meer
13 augustus 2019, 12:05

Lansingerland doet dit jaar weer mee aan de Veiligheidsmonitor. De Veiligheidsmonitor is een tweejaarlijks onderzoek naar criminaliteit, (on)veiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie in de eigen woonbuurt. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd.

Lees meer
8 augustus 2019, 16:07

Half augustus hervat Recreatieschap Rottemeren de planmatige aanpak van het bosbeheer en de essentaksterfte in het Lage Bergse Bos in Bergschenhoek. Het bestuur van het recreatieschap heeft besloten de aanpak aan te passen aan het advies dat Wageningen University & Research (WUR) hierover heeft gegeven. Dit houdt in dat waar mogelijk licht aangetaste essen die geen gevaar opleveren voor bezoekers blijven staan. Het advies is er gekomen mede omdat de actiegroep ‘Stop de bomenkap Lansingerland om extra onderzoek heeft gevraagd.

Lees meer
6 augustus 2019, 12:05

De skatebaan in het Annie M.G. Smidtpark wordt opgeknapt. Dinsdag 13 augustus start het bedrijf Concrete Matters uit Amsterdam met herstelwerk en onderhoud aan de skatebaan. Het beton wordt op sommige plekken hersteld, gepolijst en vervolgens wordt de gehele baan geïmpregneerd.

Lees meer
6 augustus 2019, 10:44

Een echtscheiding, een ontslag of een maand huurachterstand; het kan het begin zijn van grote financiële problemen. Naar schatting 1,4 miljoen huishoudens in Nederland hebben problematische schulden of lopen een risico daarop. Mensen met schulden vragen vaak geen hulp of doen dit erg laat, vanwege schaamte of trots. Hierdoor kunnen de problemen zich opstapelen. Het kabinet wil dit schuldentaboe doorbreken en roept met de landelijke campagne ‘Kom uit je schuld’ op om geldzorgen bespreekbaar te maken.

Lees meer
6 augustus 2019, 10:15

Op woensdag 31 juli sloot burgemeester Pieter van de Stadt een convenant met NL Confidential en bekrachtigde de samenwerking tussen gemeente Lansingerland en Meld Misdaad Anoniem.

Lees meer
5 augustus 2019, 15:29

Door het schilderen van vaak oude dorpsgezichten uit het begin van de vorige eeuw is Wim Bes zich steeds meer gaan verdiepen in de ontstaansgeschiedenis van ons dorp. Hij kwam erachter dat er geen foto’s bestaan van heel wat cultureel erfgoed. Zijn uitdaging is om verloren monumenten weer in een schilderij tot leven te roepen. U kunt deze nostalgische expositie van Wim Bes tot 25 september tijdens openingstijden bekijken in de hal van het gemeentehuis.

Lees meer
30 juli 2019, 16:38

Wageningen University & Research (WUR) heeft een adviesrapport opgeleverd over de aanpak van het bosbeheer en de essentaksterfte in de Rottemeren. Het bestuur van het Recreatieschap Rottemeren had om dit extra advies gevraagd.

Lees meer
30 juli 2019, 12:03

Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms ook best lastig. Daarom is er de landelijke Week van de Opvoeding. Maandag 7 oktober tot en met zondag 13 oktober staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Deze week draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, mede-opvoeders en professionals. Ook in Lansingerland organiseren we een aantal interessante activiteiten.

Lees meer
29 juli 2019, 12:18

In het water van de natuurspeeltuin Tuin van Floddertje in het Annie M.G. Schmidtpark is blauwalg geconstateerd. De gemeente plaatst vandaag waarschuwingsborden dat er niet in het water mag worden gespeeld. Het water wordt nog verder onderzocht.

Lees meer
23 juli 2019, 15:59

Afgelopen donderdag vond het eerste Kenniscafé Cultuur Lansingerland plaats, een inhoudelijke netwerkbijeenkomst voor onze culturele partners en andere geïnteresseerden uit Lansingerland. Deze drukbezochte eerste editie ging over publieksprofielen en plekken met een verhaal in Lansingerland. Rotterdam Festivals heeft de verschillende doelgroepen in Lansingerland in kaart gebracht. Het doel achter deze analyse is om beter te weten waar onze inwoners behoefte aan hebben als het gaat om kunst, cultuur en het bezoeken van evenementen.

Lees meer
23 juli 2019, 15:16

KWS Infra bv Rotterdam gaat zeven rotondes op de Klapwijkseweg fietsveiliger maken. Zij starten binnenkort met de rotonde Oudelandselaan - Klapwijkseweg. Tijdens de werkzaamheden, van 12 augustus tot en met 9 september, is de rotonde afgesloten en geldt er een omleidingsroute voor al het verkeer. Naar verwachting gaat de rotonde op 2 september weer open voor autoverkeer.

Lees meer
23 juli 2019, 14:47

Ook dit jaar organiseert Jongerenwerk Lansingerland weer volop leuke activiteiten voor onze jeugd in Lansingerland.

Lees meer
22 juli 2019, 14:12

Het wedstrijdbad van zwembad De Windas wordt opnieuw betegeld. Dit is noodzakelijk om de schade te herstellen die eerder dit jaar is ontstaan en waarbij tegels van de vloer van het wedstrijd zijn losgeraakt. De herstelwerkzaamheden starten op 19 augustus; het wedstrijdbad is dan vijf tot zes weken dicht. Ter voorbereiding op het herstel sluit het wedstrijdbad al op zaterdag 17 augustus.

Lees meer
16 juli 2019, 15:58

In een circulaire economie is er nog maar weinig afval. Materialen worden hergebruikt en grondstoffen efficiënt toegepast. Daarnaast gaat het ook om slimme verbindingen. Zo kan afval als koffiedik worden gebruikt als voeding voor de kweek van paddenstoelen. Deze video laat zien wat de circulaire economie voor u als inwoner en ondernemer betekent en wat de gemeente doet.

Lees meer
16 juli 2019, 12:23

De zomervakantie is weer in zicht. Tijdens de vakantieperiode slaan inbrekers graag hun slag, omdat bewoners vaak lange tijd van huis zijn of hun huis tijdens een dagje weg niet goed afsluiten. Als bewoner kunt u zelf heel veel doen om woninginbraak te voorkomen. Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Lees meer
16 juli 2019, 12:08

In de Week van de Opvoeding organiseren wij op vrijdag 11 oktober om 20.00 uur de gratis theatervoorstelling Scheiden! Wat doet dat met een kind?! in de Cultuurfabriek, Groeneweg 49 in Bergschenhoek. U kunt hier nu al kaarten voor bestellen.

Lees meer
16 juli 2019, 10:58

Wist u dat de wetenschap van de microbiologie in Berkel is begonnen? Weet u de plek waar de laatste koeien in de wei rondlopen? Waar gaan jongeren heen als ze over hun toekomst dromen? Lansingerland laat zich lezen als een roman met vele hoofdpersonen, historische locaties en spannende gebeurtenissen. 

Lees meer
12 juli 2019, 09:47

Nu de werkzaamheden van het reguliere onderhoud en het kappen van zieke essen in de Rottemeren in uitvoering zijn, wordt zichtbaar dat de ingrepen een groot effect hebben op de beleving van het gebied. Hierdoor zijn bij bewoners en raadsleden vragen ontstaan of het verwijderen van zoveel bomen wel noodzakelijk is.

Lees meer
9 juli 2019, 16:41

Het klimaat verandert. Hitte golven en extreme regenbuien komen steeds vaker voor. Wanneer wij ons voorbereiden en aanpassen beperken wij de nadelige gevolgen. Hierdoor blijft de overlast voor inwoners en ondernemer beperkt. Deze video laat zien wat u als inwoner en ondernemer zelf kunt doen en wat de gemeente doet.

Lees meer
1 juli 2019, 14:38

Ben je tussen de 4 en 12 jaar oud? Heb je een Rotterdampas? Vanaf woensdag 10 juli is het Jeugd Vakantiepaspoort op vertoon van je Rotterdampas gratis af te halen in het gemeentehuis. Heb je geen Rotterdampas, dan kun je het Jeugd Vakantiepaspoort voor € 4,50 kopen.

Lees meer
25 juni 2019, 15:02

De gemeente Lansingerland heeft een bomenbestand van circa 23.000 bomen. Om deze vitaal en veilig te houden, laten wij om de 3 jaar, in de zomermaanden, een deel van ons bomenbestand inspecteren.

Lees meer
20 juni 2019, 14:19

De redactie van het NOS journaal wilde graag meer weten over het project Tuin van de Toekomst, over de gratis bomen actie en over de subsidiemogelijkheden van de gemeente en is naar Lansingerland gekomen.

Lees meer
20 juni 2019, 11:39

Tijdens de Nationale Tuinweek van Groei & Bloei heeft ook Lansingerland meegedaan met het Open Tuinen weekend op zaterdag 15 en zondag 16 juni.

Lees meer
20 juni 2019, 11:36

Eind maart was het zover. De 370 bomen van de gratis bomenactie waren gearriveerd en konden bezorgd worden bij de inwoners. Op veel plekken in Lansingerland staan ze nu te pronken in tuinen. En het mooie is ook nog dat er veel tegels voor dit mooie groen zijn verwijderd.

Lees meer
20 juni 2019, 11:32

Woensdag 19 juni onthulde wethouder Simon Fortuyn samen met Jan Greeve (initiatiefnemer idylle) het bijenhotel in de vlinderidylle in het Offenbachplantsoen. Leerlingen uit groep 5 van basisschool De Poolster hielpen hen hierbij. Natuur- en Vogelwacht Rotta was aanwezig om het nut en noodzaak van bijen en vlinders toe te lichten aan de aanwezige kinderen.

Lees meer
20 juni 2019, 10:52

Heeft u al subsidie aangevraagd voor het klimaatbestendig maken van uw tuin? Veel betegelde tuinen in een wijk kunnen bij hoosbuien voor problemen zorgen. Graag stimuleren we u om uw tuin groener te maken. Om u daarbij te helpen, kunt u een subsidie aanvragen.

Lees meer
20 juni 2019, 10:37

Vorig jaar deden we de oproep om als inwoner zelf ook bij te dragen aan een betere leefomgeving voor insecten. Bijvoorbeeld door uw tuin groener in te richten en gebruik te maken van inheemse soorten en planten die insecten aantrekken. Hierop reageerde inwoonster Els Langhout uit de Vogelbuurt in Berkel en Rodenrijs. Zij wilde graag haar bijdrage laten zien van haar tuin.

Lees meer
17 juni 2019, 14:39

Aan de Veilingweg in Berkel en Rodenrijs is maandag 17 juni brand uitgebroken. Inmiddels zijn er op veel locaties in de openbare ruimte roetvlokken opgeruimd. Vindt u toch nog ergens roetvlokken? Geef dit dan aan ons door via BuitenOpOrde. Op de website van Rijnmond Veilig vindt u meer vragen en antwoorden over roetdeeltjes.

Lees meer
14 juni 2019, 15:28

U kent het misschien wel, lopend door het centrum blijft u ineens aan een stoeptegel kleven. In een kauwgompje trappen is niet fijn! Daarom is het bedrijf Gumbusters in het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs gestart met het weghalen van de kauwgom.

Lees meer
14 juni 2019, 14:59

De eikenprocessierups is weer gesignaleerd in Lansingerland. Deze rupsen kunnen met hun brandharen lichamelijke klachten bij mens en dier veroorzaken. Daarom vragen wij u tot en met september voorzichtig te zijn in de nabijheid van eikenbomen.

Lees meer
11 juni 2019, 14:26

Onze gemeente loopt over van jong talent in de sport én de kunst en cultuur. Op maandag 8 juli 2019 organiseren we de vierde editie van het Talentenbal. Wie is uw favoriete talent? Stemmen kan tot en met maandag 24 juni 12.00 uur.

Lees meer
11 juni 2019, 14:10

Welzijn Lansingerland, ShareDnD en de gemeente hebben de handen ineen geslagen om als eerste gemeente van Nederland een mooie samenwerking aan te gaan. Het doel is om kookliefhebbers en gasten op een laagdrempelige manier met elkaar te verbinden en zo eenzaamheid tegen te gaan.

Lees meer
28 mei 2019, 15:24

Internetcriminelen worden slimmer. Daardoor is het steeds lastiger in één oogopslag te herkennen als zij een nepbericht gebruiken om uw persoonlijke gegevens te misbruiken of geld afhandig te maken. Check daarom eerst of een link, bijlage of betaalverzoek in een e-mail, sms of appje te vertrouwen is. En klik pas als u dat zeker weet.

Lees meer
28 mei 2019, 15:19

Een echtscheiding, een ontslag of een maand huurachterstand; het kan het begin zijn van grote financiële problemen. Naar schatting 1,4 miljoen huishoudens in Nederland hebben problematische schulden of lopen een risico daarop. Mensen met schulden vragen vaak geen hulp of doen dit erg laat, vanwege schaamte of trots.

Lees meer
28 mei 2019, 15:10

Gelukkig gebeurt er steeds meer om kinderen rookvrij te laten sporten en spelen. Want bij spelende en sportende kinderen horen geen rokende mensen. Er iets aan doen is simpel. Ga naar Rookvrij.nl, zoek uw specifieke sportvereniging, schoolplein of speelplek en teken voor Rookvrij. Door te tekenen zet u een eerste stap naar het rookvrij maken van de plek. Hoe meer mensen tekenen, hoe makkelijker het wordt om de verantwoordelijke verenigingen of organisaties te overtuigen van het invoeren van een rookvrij-beleid.

Lees meer
27 mei 2019, 15:44

Wethouder EZ, Kathy Arends, bezoekt regelmatig een bedrijf in de gemeente om te zien wat er leeft bij de Lansingerlandse ondernemers. Op 22 mei 2019 bezocht ze, samen met centrummanager Roel van Wensen, drie beeldbepalende ondernemers aan de Dorpsstraat in Bleiswijk, te weten de KaaZaak, Bij Annet en Slagerij De With. Deze ondernemers, samen met hun klanten en de andere ondernemers in Bleiswijk, maken de kern bruisend en levendig. Ze trekken zelfs klanten, die op zoek zijn naar gezelligheid en kwaliteit, uit de omliggende kernen naar Bleiswijk toe!   

Lees meer
17 mei 2019, 16:36

Vrijdagmiddag 17 mei opende staatssecretaris Stientje Van Veldhoven (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) station Lansingerland-Zoetermeer op feestelijke wijze. Zij deed dit samen met burgemeesters Pieter van de Stadt (Lansingerland) en Charlie Aptroot (Zoetermeer).

Lees meer
26 april 2019, 14:57

De werkzaamheden vinden plaats tussen 20.00 en 06.00 uur. Van 29 april tot en met 21 mei is de zuidbaan, van Ruyven richting Tolhekplein, afgesloten vanwege de werkzaamheden aan de rotonde Keijzershof, rotonde Tuindersweg en de hoofdrijbaan. Van 22 mei tot en met 7 juni wordt de noordbaan aangepakt, van Tolhekplein richting Ruyven.

Lees meer
26 april 2019, 12:35

Burgemeester Pieter van de Stadt heeft tijdens de jaarlijkse lintjesregen op vrijdag 26 april namens de Koning een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan vijf inwoners van de gemeente Lansingerland.

Lees meer
8 april 2019, 23:52

In een grote schuur aan de Merenweg in Bleiswijk heeft afgelopen nacht, van 8 op 9 april, een grote brand gewoed.

Lees meer
8 april 2019, 16:53

Op 13 en 14 april organiseert NL Zoemt de landelijke bijentelling. Telt u ook mee? Op de website van NL Zoemt vindt u uitleg over hoe het in zijn werk gaat.

Lees meer
1 april 2019, 16:16

Donderdag 28 maart, tijdens de Week van de Psychiatrie, opende wethouder van Tatenhove de expositie van Stichting Doel. De expositie heeft het thema ‘Zichtbaar’ en is tot en met woensdag 8 mei te bekijken in de hal van het gemeentehuis.

Lees meer
1 maart 2019, 11:34

Binnenkort onderzoekt de DCMR (in opdracht van de provincie Zuid-Holland in overleg met de gemeente) in de regio Rijnmond en ook in Lansingerland kinderspeelplaatsen op lood in de bodem.

Lees meer
28 januari 2019, 13:16

Vanaf 1 februari 2019 start bouwcombinatie De Groene Boog met de aanleg van rijksweg A16 Rotterdam. De 11 km lange snelweg verbindt de A16 bij het Terbregseplein rechtstreeks met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Rijkswaterstaat praat u graag bij over de werkzaamheden tijdens een informatiebijeenkomst op donderdag 14 februari in het gemeentehuis van Lansingerland.

Lees meer