Actueel

RSS

Evaluatie parkeerschijfzone Terpstraat

In de Terpstraat trad in augustus 2020 de parkeerschijfzone in werking. De parkeerschijfzone is ruim een jaar van kracht. Wij evalueren nu de parkeerschijfzone. U kunt een reactie geven. Hiervoor stuurt u vóór 15 oktober 2021 een mail naar verkeeradministratie@lansingerland.nl onder vermelding van “parkeerschijfzone Terpstraat”.

Webinar voor ouders: ‘Alle ballen in de lucht: Hoe dan?!’

s uw leven als ouder ook zo hectisch en overvol? Heeft u ook het gevoel 100 dingen tegelijk te moeten doen? Hoe houdt u het leuk, krijgt u uw werk gedaan én zorgt u dat u niet volledig opgebrand raakt? Dat leert u tijdens het webinar ‘Alle ballen in de lucht: Hoe dan?!’ tijdens de Week van de Opvoeding.

Burgemeester en wethouders hijsen de vlag van de Sustainable Development Goals

Deze hele week hangt de vlag van de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties in top. Burgemeester Pieter van de Stadt en de wethouders Jan-Willem van den Beukel en Kathy Arends hesen dinsdag de Gemeenten4GlobalGoals vlag in top. Lansingerland is één van de meer dan 100 GlobalGoals gemeenten van Nederland. Dit betekent dat we samen met onze inwoners de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN nastreven.

Burgemeester Pieter van de Stadt reikte Koninklijke onderscheiding uit

Burgemeester Pieter van de Stadt reikte op zondag 19 september 2021 namens de Koning een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw G.N. van der Windt-van Vuurde. Mevrouw Van der Windt werd onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor de vele jaren vrijwillige inzet voor Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs (HBR) en voor haar begeleiding voor de Stichting Buitenhof. Tijdens deze bijzondere gelegenheid werd zij op haar vertrouwde vrijwilligersplek HBR verrast door burgemeester Pieter van de Stadt en mocht zij de versierselen in ontvangst nemen.

Nieuwe Kinderburgemeester van de Rotte

De 11-jarige Michael Kortlandt is benoemd tot nieuwe Kinderburgemeester van de Rotte. Michael zijn droom is dat de otters in de Rotte kunnen leven. Van ‘Rottemeren’ naar ‘Ottermeren’. De waterkwaliteit is daarvoor van groot belang. Tijdens de Rotteconferentie van 3 september jl werd hij benoemd door Burgemeester Pieter van der Stadt. Aansluitend was zijn eerste officiële handeling: het openen van de conferentie, samen met Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit.

Lansingerland week in teken Sustainable Development Goals

Het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland wil meer duurzame doelen realiseren. Het bestuur dringt niet alleen aan op meer bewustzijn voor duurzaamheid maar vraagt ook actie, waarbij dit helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Er is volgens het college ook voor een kleine gemeente als Lansingerland veel te winnen door te dóen. De duurzame week (20-24 sept), met als afsluiter de SDG Action Day op 24 september, staat in het teken van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Burgemeester Pieter van de Stadt herbenoemd voor tweede termijn

Burgemeester Pieter van de Stadt heeft op 14 september jl. bij de commissaris van de Koning Jaap Smit de eed afgelegd voor zijn tweede termijn als burgemeester van Lansingerland. Tijdens de raadsvergadering van 30 september a.s. spreekt de burgemeester de gemeenteraad toe als startschot voor zijn tweede termijn.

Lancering webtool: De speeltuinchef

Op maandag 13 september gaf wethouder Simon Fortuyn (Openbare ruimte) het startsein voor het gebruik van een nieuwe webtool: “De Speeltuinchef”. De gemeente Lansingerland gaat deze tool gebruiken om bewoners te betrekken bij het inrichten van de speelplekken in de gemeente. Via de webtool kunnen omwonenden meedenken over de inrichting van de speelplekken in hun wijk.

Samenwerking van groot belang voor een veilig Lansingerland!

‘Ook in Lansingerland hebben we helaas te maken met ondermijnende criminaliteit. En het kan ons allemaal raken. Iets dat rustig begint, kan leiden tot een ernstiger probleem. Denk aan een crimineel die een ruimte wil huren, maar niet wil vertellen waarvoor hij het pand gebruikt. Hoe meer een verhuurder weet, hoe grimmiger de sfeer kan worden. Het kan leiden tot intimidatie waardoor betrokkenen zich niet veilig meer voelen. Zoiets kan zich voordoen op bedrijventerreinen, maar het kan ook gaan om een wietplantage in een woonwijk. Dan komt de veiligheid van meer mensen in het geding. Het raakt het maatschappelijke leven. 

Oproep om uit te kijken naar loslopende hagedis

Update 09/09: Er is een nieuwe huis-aan-huis brief verspreid in de omgeving van het Sterrenwijkpark met daarin een update over de loslopende hagedis. Helaas is het dier, ondanks alle inspanningen, nog niet gevangen. Laat uw kinderen voorlopig niet spelen in het struikgewas en blijf uit de buurt van de bosjes. Bel onmiddellijk de Dierenambulance zodra u het dier ziet en probeer het dier niet zelf te vangen.

Wethouder Ankie van Tatenhove neemt afscheid van Lansingerland

Wethouder Ankie van Tatenhove heeft op woensdag 8 september de gemeenteraad laten weten binnenkort te vertrekken als wethouder van de gemeente Lansingerland. Op 1 november start Ankie in een nieuwe functie bij BMC, een adviesbureau voor de publieke sector. Inmiddels is de ChristenUnie gestart om een opvolger te vinden. Het is de planning om voor 1 november een nieuwe wethouder aan de gemeenteraad voor te kunnen stellen.

Is de Duurzaamheidslening iets voor u?

De gemeente Lansingerland stimuleert energiebesparing en het opwekken van duurzame energie in de samenleving. Hier willen wij u zo veel mogelijk bij helpen. Vanaf 1 maart bieden wij daarom iets nieuws aan: een Duurzaamheidslening waarmee u bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp kunt financieren.

Expeditie Lansingerland tweede jaar op rij daverend succes

Zes weken lang, 110 activiteiten en een duizelingwekkend aantal van 1271 enthousiast deelnemende kinderen. Zes weken waarin lokale sport- en cultuuraanbieders de handen ineen hebben geslagen en een divers aanbod voor de Lansingerlandse jeugd wisten neer te zetten. De Expeditie sluit nu haar deuren. Tijd voor een korte terug- en vooruitblik.

Presentatie onderhoud sportparken Lansingerland

Op donderdag 26 augustus presenteerden aannemersbedrijf Van der Meer uit Benthuizen en Adviesbureau B.A.S. aan wethouder Simon Fortuyn (openbare ruimte) hoe zij in Lansingerland de sportparken onderhouden.

Eenden of andere vogels voeren, mag dat eigenlijk wel?

Voor de één is het een gezellige activiteit met (klein)kinderen, voor de ander vooral een manier om van oud brood af te komen: eendjes voeren. En vogels die eten komen halen in je tuin, dat levert natuurlijk een vrolijk tafereel op. Maar hoe leuk of handig het ook is om (water)vogels van voedsel te voorzien, het is niet altijd even goed voor de dieren, of voor de omgeving.

Gratis dakscan zonnepanelen voor ondernemers in Lansingerland

De gemeente Lansingerland is een samenwerking aangegaan met stichting Energieke Regio en Rabobank om ondernemers te helpen hun bedrijfspanden te verduurzamen door het aanleggen van zonnepanelen. Dit doen wij door het aanbieden van een gratis dakscan zonnepanelen inclusief maatwerk advies voor ondernemers met een bedrijfspand. Hiermee krijgt een ondernemer direct inzicht in het aantal zonnepanelen wat past op het dak van het bedrijfspand, hoeveel hiermee te besparen is, wat het kost en het stappenplan tot het realiseren van de installatie.

Wilderszijde: ontwerpbestemmingsplan ter inzage en informatiebijeenkomst

Het Ontwerpbestemmingsplan Wilderszijde ligt vanaf dinsdag 17 augustus tot en met maandag 27 september 2021 ter inzage. Belangstellenden en belanghebbenden kunnen in die periode formeel reageren.

Hoe ervaart u de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt?

Veiligheidsmonitor 2021 van start. Heeft u last van rommel op straat, hinder van buren of rondhangende jongeren? Is er bij u ingebroken? Dit zijn enkele vragen die in het kader van de Veiligheidsmonitor worden gesteld aan ruim 800 inwoners van de gemeente Lansingerland. Bent u geselecteerd? Dan rekenen wij op uw deelname!

Heeft u een beweeg- of sporthulpmiddel nodig?

Lansingerland werkt samen met andere gemeenten in de regio Haaglanden op het gebied van Inclusief Sporten & Bewegen. Onze ambitie is dat meer mensen met een beperking kunnen genieten van sport en bewegen. Een onderdeel van deze samenwerking is het opzetten van een Mobilitheek. De Mobilitheek is geopend voor alle inwoners van Lansingerland.

Verandering blauwe zone parkeerterrein Berkel Centrum West

Momenteel kunt u vrij parkeren op het parkeerterrein nabij Verhage in Berkel Centrum West. Daar komt verandering in. Vanaf maandag 23 augustus wordt dit parkeerterrein een blauwe zone. Dat betekent dat u een parkeerschijf nodig heeft. Deze is gratis af te halen bij Verhage.

Lansingerland slagvaardig door met Wilderszijde en ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Wilderszijde, wijk van de toekomst met minimaal 2.600 woningen, komt weer een stap dichterbij. Na unanieme steun van de gemeenteraad voor het voorstel van het college om het Masterplan te herijken heeft het college besloten het ontwerpbestemmingsplan in procedure te brengen. Het Ontwerpbestemmingsplan Wilderszijde ligt vanaf dinsdag 17 augustus 2021 tot en met 27 september 2021 ter inzage.