Actueel

RSS

Toekomstige laadpaallocaties vastgelegd

De komende jaren neemt het elektrisch rijden sterk toe. In Lansingerland bereiden we ons daarop voor en ondersteunen deze ontwikkeling. Om de behoefte aan laadpalen in beeld te brengen hebben we een prognosekaart voor 2025 laten maken. Met behulp van deze kaart maken we een inschatting hoeveel laadpalen er in 2025 per gebied nodig zijn. Voor al deze laadpalen leggen we nu de exacte locatie en te gebruiken parkeerplaatsen vast waar in de toekomst laadpalen voor elektrische auto’s kunnen komen. Dit doen we formeel met een verkeersbesluit, aan de hand van een plankaart.

Commissaris van de Koning Jaap Smit op bezoek bij gemeente Lansingerland

Op woensdag 24 november 2021 bracht Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, een werkbezoek aan de gemeente Lansingerland. De commissaris deed dat in zijn rol van  Rijksheer, de vertegenwoordiger van de Rijksoverheid in de provincie. Burgemeester Pieter van de Stadt ontving de commissaris op het gemeentehuis in Bergschenhoek. Vanwege de geldende coronamaatregelen vond het hele bezoek in de raadzaal op het gemeentehuis plaats.

Stop het geweld tegen vrouwen: Orange the World!

Van 25 november tot en met 10 december is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen. ‘Orange The World’ heeft als doel het om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en dit ook terug te dringen. De gemeente Lansingerland besteedt op diverse manieren aandacht aan deze belangrijke campagne.

Ouderavond over gamen en social media

Heeft uw kind ook veel interesse in gamen of social media en vindt u het lastig hoe u hiermee om moet gaan? Dan is de online ouderbijeenkomst Digitale Wereld interessant voor u. Deze gratis bijeenkomst over de wereld van gamen en social media vindt plaats op donderdag 9 december van 19.30 tot 20.30 uur en is bestemd voor ouders van tieners.

Handhaving op coronamaatregelen

We kunnen er niet omheen, Corona heeft ons land weer in de ban. Het aantal besmettingen neemt weer toe en er zijn extra maatregelen afgekondigd, die vanaf 13 november gelden. Maatregelen om mensen te beschermen tegen het virus en het aantal contacten te verminderen. Het is van groot belang dat we ons aan die maatregelen houden. Zo krijgen we corona onder controle. Dit betekent ook dat de gemeente gaat handhaven, daar waar regels worden overtreden.

Voorkom fietsendiefstal

Helaas worden er ook in Lansingerland veel fietsen gestolen. Sinds de komst van de e-bikes lijkt dit aantal alleen maar toe te nemen. De gemeente probeert samen met de politie en BTL (buurttoezicht Lansingerland) inwoners bewust te maken wat zij zelf kunnen doen om het fietsendieven zo moeilijk mogelijk te maken.

Overheden en waterbedrijven slaan handen ineen: samen klimaatadaptief

Vandaag hebben twaalf gemeenten, de waterbedrijven Evides en Dunea en het Hoogheemraadschap van Delfland een overeenkomst getekend om gezamenlijk de regio meer klimaatadaptief te maken. Doel van de coöperatie tussen de verschillende overheden en de waterbedrijven is de regio aan te passen aan steeds extremer weer.

Burgemeester neemt boek over gemeenteraadsverkiezing in ontvangst

Afgelopen dinsdag nam burgemeester, Pieter van de Stadt, het boek 'Verkiezingen winnen' in ontvangst uit handen van auteur Joost Smits. Het boek 'Verkiezingen winnen' ondersteunt politieke partijen bij de verkiezingen. Waar moet een politieke partij aan voldoen? En hoe zorgt u dat mensen op uw partij willen stemmen op 16 maart 2022? Het boek geeft antwoord op deze vragen.

Dag van de Ondernemer

Vrijdag 19 november is het in Nederland de Dag van de Ondernemer. Zo ook in Lansingerland.

Wie verdient volgens u de Vrijwilligersprijs 2021?

Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Zij zorgen ervoor dat veel zaken goed blijven draaien. Denk aan het vrijwilligerswerk bij sportverenigingen en culturele organisaties, binnen de zorg en welzijn, op scholen en op het gebied van natuur en milieu. De gemeente hecht veel waarde aan vrijwilligerswerk en reikt daarom elk jaar vrijwilligersprijzen uit. Tot 24 november kunt u vrijwilligers voordragen voor de Vrijwilligersprijs 2021.

Lansingerland onderzoekt gasloos Bleiswijk-zuid

De gemeente Lansingerland gaat nader onderzoeken hoe ze inwoners van de wijken Bomenbuurt, Vogelbuurt, Oranjebuurt en een deel van de Schildersbuurt in Bleiswijk kunnen helpen hun woningen verder te verduurzamen. Dat heeft het college van Burgemeester en Wethouders laten weten aan de gemeenteraad.

Pleegouders in het zonnetje gezet

Van 3 tot en met 10 november was het de landelijke Week van de Pleegzorg. Jeugdzorg Nederland vestigt met deze week aandacht op de noodzaak van pleegzorg en het tekort aan pleegouders. In Lansingerland ontvingen 60 pleegouders bloemen als dank voor hun enorme inzet. Wethouder Titia Cnossen bracht de bloemen persoonlijk naar één van deze ouders.

Lansingerland ontvangt constructief advies Commissie m.e.r. voor Wilderszijde

De gemeente Lansingerland is blij met het positieve en bruikbare advies van de landelijke commissie m.e.r. over het milieueffectrapport voor het nieuwe bestemmingsplan Wilderszijde. De commissie heeft dit advies 2 november gepubliceerd.

Lansingerland en Zoetermeer gaan voor wonen en werken op Bleizo-West

De gemeenten Lansingerland en Zoetermeer gaan verder aan de slag met de ontwikkeling van het gebied Bleizo-West met de naam PROEFtuin Bleizo. Afgelopen week namen beide gemeenteraden hiermee een besluit over wonen en werken op Bleizo-West.

Titia Cnossen per 1 november nieuwe wethouder in Lansingerland

Tijdens de raadsvergadering op 28 oktober is Titia Cnossen (ChristenUnie) geïnstalleerd als wethouder Gezondheid, Zorg en Welzijn, Jeugd & Onderwijs en Sport & Cultuur. Ze is als nieuwe wethouder per 1 november ook kernwethouder Bleiswijk (inclusief buurtschap Kruisweg) en programmawethouder Omgevingswet.

Plaatsing grootste 3D-geprinte fietsbrug van Nederland

In Berkel & Rodenrijs is vanmorgen de grootste 3D-geprinte fietsbrug van Nederland geplaatst. Wethouder Simon Fortuyn en directeur Gerrit Damsteegt (aannemersbedrijf Damsteegt) verrichtten de officiële plaatsing. De brug is gemaakt van thermo hardend composiet dat is teruggewonnen uit afgeschreven treinwagons van de Nederlandse Spoorwegen en de wieken van windmolens.

Wethouder Arends geeft startschot verfraaiing centrum Bergschenhoek

Deze week gaan de werkzaamheden van start om het winkelgebied in het centrum van Bergschenhoek een flinke facelift te geven. Vanmorgen, dinsdag 26 oktober, heeft Kathy Arends als wethouder economie de symbolische starthandeling voor het project verricht.

Fietsverbinding Berkels Dijkje is bijna gereed

Aannemersbedrijf Damsteegt werkte afgelopen weken hard aan het project fietsverbinding Berkels Dijkje. Zo is de huidige verkeersbrug gesloopt en is er een nieuwe verkeersbrug voor terug gebouwd met een landelijke uitstraling. Naast deze werkzaamheden is ook de rotonde aangepast, nieuw asfalt op de wegen, straatwerk opgeknapt en is duurzame ledverlichting geplaatst. Het laatste onderdeel van de werkzaamheden is het plaatsen van de fietsbrug.

Wilderszijde: ontwerpbestemmingsplan ter inzage en informatiebijeenkomst

Het Ontwerpbestemmingsplan Wilderszijde ligt vanaf dinsdag 17 augustus tot en met maandag 27 september 2021 ter inzage. Belangstellenden en belanghebbenden kunnen in die periode formeel reageren.

Lansingerland slagvaardig door met Wilderszijde en ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Wilderszijde, wijk van de toekomst met minimaal 2.600 woningen, komt weer een stap dichterbij. Na unanieme steun van de gemeenteraad voor het voorstel van het college om het Masterplan te herijken heeft het college besloten het ontwerpbestemmingsplan in procedure te brengen. Het Ontwerpbestemmingsplan Wilderszijde ligt vanaf dinsdag 17 augustus 2021 tot en met 27 september 2021 ter inzage.

Gemeente Lansingerland slagvaardig verder met Wilderszijde

Het college van Lansingerland hecht groot belang aan het zo snel als verantwoord mogelijk realiseren van Wilderszijde. Door de bouw van Wilderszijde wil het college een significante bijdrage leveren aan de versnelling van (betaalbare) woningbouw voor de inwoners van Lansingerland en van de regio.

Burgernet: Met uw telefoon meewerken aan veiligheid in uw eigen buurt

Met Burgernet kunt u de politie helpen. Deze hulp kan bijdragen aan het oplossen van een misdrijf, het terugvinden van een vermist kind of de aanhouding van inbrekers en straatrovers. Als deelnemer van Burgernet bent u de ogen en oren van de wijk en werkt u mee aan de veiligheid van uw buurt. Hoe meer mensen meedoen met Burgernet, hoe beter. Veel betrokken inwoners hebben zich al aangemeld.