Actueel

RSS

Extra financiële bijdrage van maximaal € 500,- voor isoleren woningen met energielabel D, E, F of G.

Het college van B&W van Lansingerland heeft besloten om ook eigenaren van woningen met energielabel D, E, F of G een financiële bijdrage van maximaal €500,- toe te kennen als zij hun woning isoleren naar een hoger energielabel. Deze bijdrage ontvangen zij bovenop de bestaande Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)-subsidie.

Nieuwe Zonnedaken Nieuwe Lansinger Stroom

De nieuwe zonnedaken van Nieuwe Lansinger Stroom zijn in productie. Het gaat in totaal om 436 zonnepanelen: 214 bij Loonbedrijf Van der Burg in Berkel en Rodenrijs en 222 bij Motorcross Aad in Bleiswijk. De zonnepanelen zijn gefinancierd door inwoners van Lansingerland. Beide daken hebben 24 deelnemers.

Overgebleven zand van de A16 wordt bij Wilderszijde gebruikt

Als voorbereiding op de bouw van Wilderszijde moet de grond voorbelast worden. Dat is om verzakking in de toekomst te voorkomen. Gelukkigerwijs kan het zand gebruikt worden van de afgraving voor de snelweg A16 om de hoek. Een enorme financiële besparing en veel voordelen voor het milieu.

Sessies voor tuinadvies groot succes

Op zaterdag 18 maart gaven 3 ecologische tuinontwerpers adviezen aan inwoners hoe zij hun tuin (nog meer) kunnen vergroenen. Deze dag was een groot succes. Alle 24 deelnemers waren enthousiast. Hoewel sommigen hun tuin in gedachten al hadden ingedeeld, kregen de meesten toch tips waar ze zelf nog niet aan hadden gedacht.

Wethouder reikt Gemeentelijke erepenning uit tijdens het Lenteconcert

Wethouder Titia Cnossen heeft een Gemeentelijke erepenning uitgereikt aan John Hofman. Dit deed zij tijdens het Lenteconcert van Muziekvereniging Concordia, waar meneer Hofman aanwezig was om foto's te maken.

Bewonersavond over verkeersveiligheid voor fietsers langs de N209

De provincie Zuid-Holland en de gemeente Lansingerland doen momenteel onderzoek naar de verkeersveiligheid voor fietsers op de parallelwegen langs de N209 tussen het kruising N209-Hoekeindseweg en de kruising N209-Oosteindseweg. Namens de provincie en de gemeente nodigen we uit om deel te nemen aan de informatieavond over dit onderwerp.

Voorlopige uitslagen Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen

De voorlopige uitslagen van de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen in Lansingerland op lijstniveau zijn bekend. Bij de Provinciale Staten is de VVD als winnaar uit de bus gekomen. Bij het hoogheemraadschap van Delfland is BBB de grootste partij in Lansingerland. Bij Schieland en de Krimpenerwaard is dat de VVD.

Lansingerland tekent voor ruim 11.000 woningen in Regionale Realisatieagenda

Vandaag ondertekende wethouder Michiel Muis namens de gemeente Lansingerland, samen met bestuurders uit de regio de Realisatieagenda wonen regio Rotterdam. Met deze Realisatieagenda gaat de regio Rotterdam voor de bouw van ongeveer 100.000 woningen.

Laatste specifieke corona-adviezen vervallen

De laatste corona-adviezen – het (zelf-)test- en isolatieadvies – kunnen komen te vervallen. Het kabinet heeft dat besloten op advies van het Outbreak Management Team (OMT) en het Maatschappelijk Impact Team (MIT). Dit is mogelijk omdat de afweer in Nederland inmiddels hoog is en weinig mensen ernstig ziek worden van de huidige virusvarianten.

Inwoners maken kennis met de glastuinbouw

Op donderdag 9 maart was de hal van het gemeentehuis het podium voor een ‘Taste Box’ waar inwoners verschillende soorten tomaten konden proeven. Het ging om een eerste actie van een reeks waarbij inwoners kennismaken met Horti Science, de innovatieve glastuinbouw in Lansingerland.

Uitvoeringsmoeras voor woningbouw, drinkwater en energie

Niemand kan het kabinet Rutte IV een gebrek aan ambitie verwijten. Bij de presentatie van het regeerakkoord stak met name Bouwend Nederland haar complimenten niet onder stoelen of banken. Logisch, het kabinet beloofde per jaar maar liefst 25.000 meer huizen te gaan bouwen. Ook de grote investeringen in klimaatplannen konden op veel bijval rekenen. Maar in de uitvoering van de ambitieuze woning- en klimaatplannen dreigt het mis te lopen. In 2030 zijn de afgesproken 900.000 woningen niet gebouwd, is er regionaal een drinkwatertekort en is de energietransitie vastgelopen.

Inzicht in aanbiedingen via de Restafvalteller

Als uitvoeringsorganisatie verzorgt SVHW namens de gemeente de afvalstoffenheffing. Op de website van het SVHW vindt u de Restafvalteller. Met de Restafvalteller krijgt u inzicht in het door u aangeboden restafval en uw Afvalstoffenheffing.

Weidevogelgebied Bergboezem afgesloten tijdens broedseizoen

Langzamerhand keren steeds meer broedvogels terug vanuit hun overwinteringsgebieden naar ons land. Om ook het weidevogelbroedseizoen succesvol te laten verlopen, is rust in de omgeving van de vogels heel belangrijk. Daarom is de Bergboezem inclusief de omliggende dijken, afgesloten voor bezoekers van woensdag 1 maart tot en met zaterdag 1 juli.

Nieuwsbrief februari over Langdurige Opvang Oekraïne aan de Sporthoeklaan Bergschenhoek

Begin februari 2023 is er een nieuwsbrief verstuurd naar de mensen die zich hebben aangemeld voor de nieuwsbrief over de Langdurige Opvang Oekraïne aan de Sporthoeklaan in Bergschenhoek. Hier worden 132 flexwoningen gebouwd voor 150 Oekraïners en 78 spoedzoekers. Meer informatie hierover vindt u op de pagina over Langdurige Opvang Oekraïne. Hier leest u de verzonden nieuwsbrief.

Nieuwsbrief over Langdurige Opvang Oekraïne aan de Sporthoeklaan in Bergschenhoek

Op donderdag 22 december 2022 is er een nieuwsbrief verstuurd naar de mensen die zich hebben aangemeld voor de nieuwsbrief over de Langdurige Opvang Oekraïne aan de Sprothoeklaand in Bergschenhoek. Hier worden 132 flexwoningen gebouwd voor 150 Oekraïners en 78 spoedzoekers. Meer informatie hierover vindt u op de pagina over Langdurige Opvang Oekraïne.

Gemeenten ontvangen bijdrage van het Rijk voor flexwoningen

Op 15 november heeft minister De Jonge bekend gemaakt dat 13 gemeenten en een samenwerkingsverband financiële ondersteuning krijgen voor woningbouwprojecten die bijdragen aan de versnelling van tijdelijke huisvesting. Dit is de eerste bekendmaking in het kader van de Stimuleringsregeling Flex- en Transformatiewoningen. Gemeente Lansingerland is een van de 13 gemeenten.

Werkzaamheden kabels en leidingen in Berkel centrum

Berkel Centrum West, het nieuwe deel van het centrum van Berkel en Rodenrijs, wordt steeds zichtbaarder. Door de uitbreiding van het centrum zijn ook extra kabels en waterleidingen nodig. Dit najaar start de gemeente met de werkzaamheden buiten de bouwhekken. Lees hier meer over de werkzaamheden.

Informatie werkzaamheden locatie Sporthoeklaan

Aanstaande maandag, 10 oktober, starten er werkzaamheden bij de tijdelijke opvanglocatie aan de Sporthoeklaan. Hier worden flexwoningen gebouwd voor de opvang van Oekraïners. Er komen ook flexwoningen voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning. Wij informeren u graag over deze werkzaamheden.

Start campagne Afvalscheiding

Wethouder Afvalinzameling en Duurzaamheid, Michiel Muis, gaf op het Afvalbrengstation het startsein van de nieuwe campagne over afvalscheiding. De campagne wordt ingezet om inwoners van Lansingerland te motiveren nog meer hun afval te scheiden en te informeren over een verandering in de Afvalstoffenheffing per 2023.

Bouw Wilderszijde Bergschenhoek gestart fase 3

De start van de derde en laatste fase van Wonen in Buyten is met een knal van start gegaan. Op 21 september werd dit moment gevierd met de nieuwe bewoners. In Wilderszijde verrijst de komende tien jaar een toekomstbestendige woonwijk. Groen en klimaatadaptief met minimaal 2.600 duurzame woningen, basisscholen, een gezondheidscentrum en kleinschalige commerciële voorzieningen om de hoek.

Partijen zetten hun handtekening onder proefverkaveling gebiedsontwikkeling Wilderszijde

Na de vaststelling van het bestemmingsplan eind 2021 zijn de Gemeente Lansingerland en de Ontwikkelingscombinatie BBGZ (Batenburg Bouw & Ontwikkeling, BPD Gebiedsontwikkeling en Zondag Ontwikkeling) aan het werk gegaan met het opstellen van een proefverkaveling.

Lansingerlandse pilot met de wasbare luier van start

Op donderdagavond 14 juli was de raadzaal toneel van een groep enthousiaste ouders en zelfs enkele baby’s. De ouders hadden zich eerder ingeschreven voor de pilot ‘Wasbare luiers’. Die avond kregen de deelnemers aan de pilot hun complete pakket wasbare luiers met toebehoren. Ook maakten ze kennis met het digitale platform voor de deelnemers.

Vraag advies via het Funderingsloket Lansingerland

Vanaf 27 juni 2022 kunnen huiseigenaren in Lansingerland met funderingsproblemen advies aanvragen via het Funderingsloket Lansingerland. De gemeenteraad heeft daarnaast een pilotproject ingesteld voor woningen langs de Rottekade. Lees hier meer over.

Lansingerland: na 25 jaar eindelijk werk van wijk Wilderszijde

De gemeente Lansingerland heeft na zo'n 25 jaar aan discussie en uitstel besloten tot de bouw van de wijk Wilderszijde. Er komen in Bergschenhoek tussen de 2.600 en 3.000 nieuwe woningen bij. Volgens planning worden er tot 2033 jaarlijks zo'n 300 tot 400 woningen opgeleverd. De ontwikkeling en bouw van de toekomstige wijk kan van start nu de gemeenteraad van Lansingerland akkoord is gegaan met het nieuwe bestemmingsplan.

Lansingerland en BBGZ ondertekenen overeenkomst voor circa 2.000 nieuwbouwwoningen Wilderszijde

Lansingerland en BBGZ hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en bouw van zo’n 2.000 woningen in het plangebied Wilderszijde. De woningen zijn een mix van (sociale huur)appartementen, (betaalbare en bereikbare) rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. De gemeente en BBGZ bekrachtigden de afspraken voor hun deelplan op 22 december. De plannen kunnen nu verder uitgewerkt en tot  realisatie worden gebracht.