Actueel

RSS

Handhavingsactie tegen overlast van mountainbikers in recreatiegebied Rottemeren

Handhavers van Recreatieschap Rottemeren en de gemeente Lansingerland houden op zondag 23 januari een handhavingsactie vanwege de huidige overlast van mountainbikers in diverse recreatiegebieden van de Rottemeren en de toenemende meldingen daarover. De handhavingsactie focust op de Eendragtspolder en Zevenhuizerplas in de gemeente Zuidplas en het Hoge Bergse Bos en Lage Bergse Bos in de gemeente Lansingerland.

Wethouders regio Haaglanden blijven zich samen inzetten voor sport en bewegen met een beperking

De afgelopen weken hebben alle wethouders sport uit regio Haaglanden de intentieovereenkomst “Inclusief – Sport & Bewegen regio Haaglanden” wederom ondertekend. Na twee jaar samenwerken op het gebied van sport en bewegen voor mensen met een beperking wilden zij dit graag continueren. Ook gemeente Pijnacker-Nootdorp sloot voor deze nieuwe overeenkomst aan.

Hoger pad langs Bleiswijkse Zoom beperkt instroom van voedselrijk water

Het hoogheemraadschap en het Recreatieschap Rottemeren verhogen binnenkort het pad langs de plas in de Bleiswijkse Zoom in Lansingerland. Het gaat om het beheerpad aan de oostzijde, tussen de plas en de Rottedijk. De verhoging van het pad heeft een bijkomend voordeel: bezoekers van het recreatiegebied kunnen voortaan direct langs het water van de plas wandelen.

Lansingerland beloont 100e aanvrager energiecoachgesprek

Wethouder Jan-Willem van den Beukel heeft inwoner Jan Lous in de bloemetjes gezet als honderdste aanvrager voor een energiecoachgesprek in 2021. Dat deed hij vrijdagochtend 7 januari bij de Energiewinkel in Berkel en Rodenrijs. Ook kreeg Lous een Speedcomfort cadeau, een apparaat dat zorgt voor een snellere verspreiding van radiatorwarmte in huis. De wethouder hoopt met zijn actie op het effect van 'Goed voorbeeld doet goed volgen'.

Burgemeester reikt Vrijwilligersprijzen 2021 uit

De gemeente Lansingerland reikt traditiegetrouw bij de start van een nieuw jaar de Vrijwilligersprijzen uit. De winnaars van de Vrijwilligersprijs 2021 zijn op 5 januari bekend gemaakt door burgemeester Pieter van de Stadt tijdens de nieuwjaarsuitzending van ‘Goedenavond Lansingerland’ van RTV Lansingerland.

Subsidie voor groenblauwe schoolpleinen in Lansingerland

De afgelopen jaren zijn een aantal schoolpleinen in onze gemeente groenblauw gemaakt. Dit houdt in dat de stenen worden ingeruild voor natuurlijke elementen zoals gras, bomen en struiken. Kinderen spelen liever op een groenblauw schoolplein, omdat deze uitnodigt tot ontdekkend spelen. Het is dus leuker, gezonder, maar ook leerzamer. Ook is een groenblauw schoolplein klimaatproof, omdat de verstening in onze gemeente wordt tegengegaan. Een win-win dus!

Mickel Beckers start als gemeentesecretaris

Vandaag is het de eerste werkdag van gemeentesecretaris Mickel Beckers. Hij is het hoofd van de ambtelijke organisatie en staat het college ambtelijk bij. De gemeentesecretaris is door het college van B&W benoemd.

Nieuwjaarsspeech burgemeester Pieter van de Stadt

"Gezondheid is door het virus in een ander daglicht komen te staan. Denk goed om uzelf en de mensen die u liefheeft. Corona moet onder controle komen, voor iedereen. Dit moeten we echt samen doen. Ik hoop met heel mijn hart dat we elkaar weer snel kunnen ontmoeten. Handen schudden, kop koffie drinken of een drankje. Elkaar weer vrij op de schouder kunnen kloppen of omhelzen. Een arm om iemand heen kunnen slaan die steun nodig heeft, zonder angst iemand te besmetten of besmet te raken. Ik gun iedereen zijn of haar vrijheid. Daarnaast wens ik u voor 2022 liefde, vreugde en voorspoed. Alle goeds voor dit nieuwe jaar en tot snel!" Bekijk in dit bericht de hele nieuwjaarsspeech van de burgemeester.

Tijdelijke noodopvang achter het gemeentehuis in Bergschenhoek

Aan de Tobias Asserlaan in Bergschenhoek gaat de gemeente Lansingerland tijdelijke opvang voor 50 asielzoekers realiseren. Dit heeft burgemeester Pieter van de Stadt in overleg met de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) en het Centraal Orgaan voor Asielzoekersopvang (COA) besloten.

Lansingerland: na 25 jaar eindelijk werk van wijk Wilderszijde

De gemeente Lansingerland heeft na zo'n 25 jaar aan discussie en uitstel besloten tot de bouw van de wijk Wilderszijde. Er komen in Bergschenhoek tussen de 2.600 en 3.000 nieuwe woningen bij. Volgens planning worden er tot 2033 jaarlijks zo'n 300 tot 400 woningen opgeleverd. De ontwikkeling en bouw van de toekomstige wijk kan van start nu de gemeenteraad van Lansingerland akkoord is gegaan met het nieuwe bestemmingsplan.

Meer dan 70 nieuwkomers en hun gezin kregen de Nederlandse nationaliteit

Op 15 december was het nationale naturalisatiedag. Alle gemeenten organiseren op deze dag een feestelijke naturalisatieceremonie voor inwoners die het Nederlandschap hebben aangevraagd. Burgemeester Pieter van de Stadt verwelkomde tijdens de ceremonie meer dan 70 nieuwe Nederlanders, al dan niet met hun gezin. Vanwege de coronamaatregelen werd de bijeenkomst online gehouden.

Lansingerland en BBGZ ondertekenen overeenkomst voor circa 2.000 nieuwbouwwoningen Wilderszijde

Lansingerland en BBGZ hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en bouw van zo’n 2.000 woningen in het plangebied Wilderszijde. De woningen zijn een mix van (sociale huur)appartementen, (betaalbare en bereikbare) rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. De gemeente en BBGZ bekrachtigden de afspraken voor hun deelplan op 22 december. De plannen kunnen nu verder uitgewerkt en tot  realisatie worden gebracht.

Indienen private schulden door gedupeerden kinderopvangtoeslagenaffaire

Bent u een gedupeerde ouder/toeslagpartner van de kinderopvangtoeslagaffaire en eindigt voor u de pauzeknop voor schuldeisers (moratorium) op 12 februari 2022? Dan heeft u op 16 december 2021 een brief van de Belastingdienst ontvangen over het indienen van uw private schulden. SBN (Sociale Banken Nederland) gaat u namelijk helpen bij het afbetalen en oplossen van uw (private) schulden. Dat doet SBN in opdracht van de overheid.   

Stand van zaken noodopvang

De gemeente Rotterdam heeft op 21 december een persbericht verstuurd over noodopvang asielzoekers en de regionale opgave. Hierin staat dat de gemeenten in de regio samen tot een oplossing komen. Lansingerland onderschrijft dit. De gemeente geeft zo goed mogelijk invulling aan deze opdracht.

Fijne feestdagen namens het hele gemeentebestuur

Burgemeester Pieter van de Stadt wenst u namens het hele gemeentebestuur: "Saamhorigheid, menselijkheid en vooral ook gezelligheid tijdens de feestdagen. Laten we ook omkijken naar de mensen die eenzaam zijn met de feestdagen". Zijn gedachte gaan o.a. uit naar de mensen die ziek zijn en alle hulpverleners. Maak het gezellig. En doe het samen. Bekijk hier de hele kerstboodschap.

Aanwijzing noodopvang asielzoekers

Op dinsdag 14 december 2021 heeft de Veiligheidsregio Rotterdam (VRR) een aanwijzing gekregen van minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) en staatssecretaris Broekers-Knol (Justitie & Veiligheid) om noodopvang te realiseren voor 500 asielzoekers.

Winnende kleurplaten op bouwdoeken geëxposeerd

De bouwplaats van project Berkel Centrum is de komende tijd gesierd met tekeningen gemaakt door scholieren van CBS Prins Johan Friso, Het Baken en De Klipper. Op dit ogenblik wordt hard gewerkt aan de vernieuwing van het Berkelse centrum. Gemeente en projectontwikkelaar hopen dat de kinderen zo een idee krijgen wat de aannemer doet en tegelijk rekening houden met de verkeersveiligheid.

Burgemeester neemt boek over gemeenteraadsverkiezing in ontvangst

Afgelopen dinsdag nam burgemeester, Pieter van de Stadt, het boek 'Verkiezingen winnen' in ontvangst uit handen van auteur Joost Smits. Het boek 'Verkiezingen winnen' ondersteunt politieke partijen bij de verkiezingen. Waar moet een politieke partij aan voldoen? En hoe zorgt u dat mensen op uw partij willen stemmen op 16 maart 2022? Het boek geeft antwoord op deze vragen.

Lansingerland ontvangt constructief advies Commissie m.e.r. voor Wilderszijde

De gemeente Lansingerland is blij met het positieve en bruikbare advies van de landelijke commissie m.e.r. over het milieueffectrapport voor het nieuwe bestemmingsplan Wilderszijde. De commissie heeft dit advies 2 november gepubliceerd.

Berichtenbox-app MijnOverheid

Wilt u uw post van de overheid voortaan ook liever digitaal ontvangen? Dat kan met de Berichtenbox van MijnOverheid. De Berichtenbox is uw persoonlijke brievenbus waarin uw post van de overheid digitaal ontvangt. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. Ervaar het zelf. In vier stappen activeert u uw account met uw DigiD op Mijn.overheid.nl.