Actueel

RSS

Aanslag lokale belastingen in uw (digitale) brievenbus

In februari verstuurt het SVHW namens gemeente Lansingerland en waterschap Hollandse Delta de jaarlijkse lokale belastingaanslagen. Dit doen ze digitaal in uw berichtenbox van MijnOverheid of per post. Op het aanslagbiljet vindt u ook de beschikking van de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand.

Informatieavond verwarmen met een (hybride) warmtepomp

De gemeente Lansingerland en het Energieloket organiseren op dinsdag 26 maart 2024 een informatieavond over (hybride) warmtepompen. Tijdens de informatieavond krijgen inwoners informatie over warmtepompen en kunnen ze al hun vragen hierover stellen.

Snoeiafval gratis aan huis opgehaald

Het is bijna voorjaar en dat is dé tijd om in de tuin aan de slag te gaan! Het volgende tuinafval mag in uw GFT-container: onkruid, klein snoeiafval, gemaaid gras, bladeren maar ook snijbloemen en resten van (kamer)planten. Uiteraard kunt u de GFT-container ook gebruiken voor uw keukenafval.

Feestelijke eerste paal Casa Cadanza

Woensdag 14 februari was het feest op de bouwplaats van Berkel Centrum West. Eind van de middag ging hier de eerste paal van Cultuurhuis Casa Cadanza de grond in. Een belangrijke mijlpaal in de realisatie van het cultuurhuis. Veel belangstellenden en betrokkenen vierden dat met elkaar, onder leiding van presentator Rutger Hillenaar.

Gevolgen Spreidingswet voor Lansingerland

Sinds januari dit jaar is de Spreidingswet van kracht. Dit betekent dat Nederlandse gemeenten verplicht zijn asielzoekers op te vangen. Het aantal opvangplekken wordt bepaald aan de hand van het aantal inwoners per gemeente. Voor Lansingerland betekent dit dat we 446 asielzoekers moeten opvangen. Dit aantal is hoger dan het maximale aantal waar we (op basis van de prognoses van vorig jaar) vanuit gingen.

Nieuwe toekomst voor Greenery-terrein

Donderdagavond 1 februari heeft de gemeenteraad van Lansingerland het Bestemmingsplan Urban Logistics Campus (ULC) A12 vastgesteld. Bleiswijk Development B.V. heeft in 2020 het voormalige Greenery terrein op Klappolder in Bleiswijk gekocht. Sindsdien trekken Bleiswijk Development B.V.  en gemeente samen op in de revitalisering van dit bedrijventerrein. Circa 40 hectare verouderd bedrijventerrein wordt getransformeerd naar een nieuw toekomstbestendig logistiek bedrijventerrein.

Tijdelijk Noodfonds Energie geopend voor aanvragen

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is er voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Het Noodfonds kan steun bieden bij het betalen van deze rekening. Check uw situatie op de website van het Noodfonds. Een aanvraag moet uiterlijk 31 maart 2024 zijn ingediend

Geldfit nu ook beschikbaar in Lansingerland

Ondernemers en inwoners kunnen vanaf dit jaar terecht bij Geldfit.nl voor meer grip op hun geldzorgen. De gemeente Lansingerland en Geldfit zijn hiervoor de samenwerking aangegaan.

Betrek de buurt: Burgerparticipatie in Lansingerland

Om fijn samen te leven in Lansingerland is het belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan over plannen en ideeën in de omgeving. Daarom bieden wij vanaf nu handvatten voor initiatiefnemers om de buurt te betrekken bij het maken en vastleggen van hun plannen, meldingen, ideeën of evenementen.

Afscheid en welkom Gemeentedichter Lansingerland

Vanavond is in theater ’t Web afscheid genomen van Woes Ploum, Lansingerlandse Gemeentedichter 2022 – 2023 en is zijn opvolger voor 2024 en 2025 bekend gemaakt.

College Lansingerland brengt bezoek aan Natuurcentrum Rotta

Op donderdag 25 januari heeft het college van Lansingerland een bezoek gebracht aan natuurbeschermingsvereniging Natuurcentrum Rotta. De inspirerende ontmoeting met de toegewijde vrijwilligers vond plaats in een informele sfeer. Het college schoof aan voor een kop koffie, er werd kennisgemaakt en ideeën werden uitgewisseld.

Houtstoken? Let op het stookalert

Bij het verbranden van hout komen schadelijke stoffen vrij. Onze gemeente vindt het belangrijk dat iedere inwoner schone lucht kan inademen. Wanneer de weersomstandigheden of de luchtkwaliteit ongunstig zijn om te stoken, en er grote kans op overlast is, geeft het RIVM een stookalert af. Tijdens een stookalert in onze gemeente en provincie doen we een dringende oproep aan alle inwoners om geen hout te stoken. Zo kunnen we de overlast zo veel mogelijk beperken.

Een onvergetelijke voorjaarsvakantie met Expeditie Lansingerland

De voorjaarsvakantie staat voor de deur en dat betekent tijd voor een nieuwe editie van Expeditie Lansingerland! Er is een gevarieerd programma vol sport- en cultuuractiviteiten zoals Kids Bootcamp, jeu de boules, survivallen, volleybal, Magische Mandala's, Lente feest, Acteren kan je leren, Tafeltennis en Street/Hiphop dans.

Lansingerland stimuleert gebruik wasbare luiers

Per 1 januari 2024 is de stimuleringsmaatregel voor wasbare luiers gestart. Hiermee biedt de gemeente een alternatief voor wegwerpluiers. Zo willen we op korte termijn de hoeveelheid luiers in het restafval terugdringen. De inwoners krijgen nu een alternatief waarmee zij afval kunnen voorkomen.

Provinciebestuur zet met windturbinebesluit grote delen Lansingerland op slot

Het college van Gedeputeerde Staten heeft net voor de feestdagen besloten om een procedure te starten voor de realisatie van windturbines in de gemeente Lansingerland. Deze procedure wordt gestart voor de locaties Kruisweg, Bleizo-West en Noordpolder.

Lansingerland is klaar voor de winter

De winter is (bijna) in aantocht. De gemeente heeft al voorbereidingen getroffen voor het winterseizoen. Het gladheidseizoen loopt van 30 oktober 2023 tot 14 april 2024. Het zout is ingekocht en voertuigen en strooimachines zijn gecontroleerd en in gereedheid gebracht. De chauffeurs en coördinatoren hebben de nodigen cursussen gevolgd en certificaten behaald. De gladheidsploeg staat weer paraat. Wat kunt u van ons verwachten in deze periode?

BPD en Batenburg starten ontwikkeling 1200 woningen Wilderszijde

Gisteren werd de realisatieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van de nieuwe 'Lansingerlandse' woonwijk Wilderszijde. Voor BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Batenburg bouw & ontwikkeling betekent dit de start van de ontwikkeling van zo’n 1.200 woningen. De gehele gebiedsontwikkeling bestaat straks uit 2.700 nieuwe woningen.

Werkzaamheden kabels en leidingen in Berkel centrum

Berkel Centrum West, het nieuwe deel van het centrum van Berkel en Rodenrijs, wordt steeds zichtbaarder. Door de uitbreiding van het centrum zijn ook extra kabels en waterleidingen nodig. Dit najaar start de gemeente met de werkzaamheden buiten de bouwhekken. Lees hier meer over de werkzaamheden.

Bouw Wilderszijde Bergschenhoek gestart fase 3

De start van de derde en laatste fase van Wonen in Buyten is met een knal van start gegaan. Op 21 september werd dit moment gevierd met de nieuwe bewoners. In Wilderszijde verrijst de komende tien jaar een toekomstbestendige woonwijk. Groen en klimaatadaptief met minimaal 2.600 duurzame woningen, basisscholen, een gezondheidscentrum en kleinschalige commerciële voorzieningen om de hoek.

Partijen zetten hun handtekening onder proefverkaveling gebiedsontwikkeling Wilderszijde

Na de vaststelling van het bestemmingsplan eind 2021 zijn de Gemeente Lansingerland en de Ontwikkelingscombinatie BBGZ (Batenburg Bouw & Ontwikkeling, BPD Gebiedsontwikkeling en Zondag Ontwikkeling) aan het werk gegaan met het opstellen van een proefverkaveling.

Lansingerland: na 25 jaar eindelijk werk van wijk Wilderszijde

De gemeente Lansingerland heeft na zo'n 25 jaar aan discussie en uitstel besloten tot de bouw van de wijk Wilderszijde. Er komen in Bergschenhoek tussen de 2.600 en 3.000 nieuwe woningen bij. Volgens planning worden er tot 2033 jaarlijks zo'n 300 tot 400 woningen opgeleverd. De ontwikkeling en bouw van de toekomstige wijk kan van start nu de gemeenteraad van Lansingerland akkoord is gegaan met het nieuwe bestemmingsplan.

Lansingerland en BBGZ ondertekenen overeenkomst voor circa 2.000 nieuwbouwwoningen Wilderszijde

Lansingerland en BBGZ hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en bouw van zo’n 2.000 woningen in het plangebied Wilderszijde. De woningen zijn een mix van (sociale huur)appartementen, (betaalbare en bereikbare) rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. De gemeente en BBGZ bekrachtigden de afspraken voor hun deelplan op 22 december. De plannen kunnen nu verder uitgewerkt en tot  realisatie worden gebracht.