Actueel

RSS

Papier inzameling gewijzigd naar overdag

Vanwege de verlenging van de avondklok kan de reguliere avondinzameling van papier door verenigingen in maart niet doorgaan. De komende weken vindt de papierinzameling overdag en mogelijk op een andere dag plaats. Kijk op de website MijnAfvalwijzer om te zien op welke dag uw papiercontainer wordt geleegd.

Duurzaamheidslening beschikbaar vanaf 1 maart

De gemeente Lansingerland stimuleert energiebesparing en het opwekken van duurzame energie in de samenleving. Hier willen wij u zo veel mogelijk bij helpen. Vanaf 1 maart bieden wij daarom iets nieuws aan: een Duurzaamheidslening waarmee u bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp kunt financieren.

Statement burgemeester Pieter van de Stadt: "Houd moed. Heb lief. Samen kunnen wij dit."

Al één jaar hebben we te maken met het coronavirus. De coronamaatregelen vragen veel van iedereen. Het kabinet wil besmettingen voorkomen maar ook voorzichtig ruimte bieden. Daarom gelden vanaf 3 maart een aantal kleine versoepelingen. De avondklok blijft gelden tot en met 15 maart. Al gaat het langzaam, de weg naar het einde komt in zicht.

Fietsen verwijderen bij station Rodenrijs

In april 2021 wordt gestart met de herinrichting van het stationsgebied Rodenrijs. Bijna het hele gebied rondom het station wordt verbouwd. Omdat de huidige fietsenstallingen dan worden verwijderd moet het gebied vrij zijn van fietsen.

Aanslag lokale belastingen in uw (digitale) brievenbus

In februari verstuurt Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) namens gemeente Lansingerland en waterschap Hollandse Delta de jaarlijkse lokale belastingaanslagen via MijnOverheid en per post. Op het aanslagbiljet vindt u ook de beschikking van de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand.

Werkzaamheden openbare verlichting Rottekade in Bergschenhoek

Tussen 1 en 12 maart 2021 worden er aan de Rottekade in Bergschenhoek werkzaamheden aan de openbare verlichting uitgevoerd. De huidige verlichting is verouderd en aan vervanging toe. 

Blijf loyaal aan de vereniging!

Al bijna een jaar kampen we met de coronacrisis. Als deze crisis ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat veel Lansingerlanders loyaal zijn aan hun vereniging, in goede en minder goede tijden. Laten we er samen voor zorgen dat we ook volgend seizoen weer met elkaar kunnen genieten van onze sport en cultuur in Lansingerland! Blijf daarom lid. Uw vereniging is u dankbaar.

Vanaf volgende week bezorging stempassen

Op 15, 16 en 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Deze verkiezingen zijn verspreid over 3 dagen. Vanaf volgende week vindt de bezorging plaats van de stempassen. Als u kiesgerechtigd bent, ontvangt u uiterlijk 3 maart uw stempas. Met uw stempas mag u in elk stembureau binnen Lansingerland uw stem uitbrengen.

Informatieavond geluidsscherm N209/Bergschenhoek

De provincie Zuid-Holland is bezig met de voorbereidingen voor een geluidsscherm aan de kant van de Europasingel. Op donderdag 25 februari is hierover vanaf 19:30 een online informatieavond. U wordt geïnformeerd over het ontwerp, de voorbereidende werkzaamheden en de planning.

Vaccinatielocatie Lansingerland

De afgelopen twee weken is er druk gewerkt om een vaccinatielocatie in onze gemeente klaar te maken voor de GGD. De Vaccinatielocatie Lansingerland komt in het voormalige schoolgebouw van Wolfert Lansing aan de Boterdorpseweg 21 in Bergschenhoek. We zetten nog de laatste puntjes op de i en dan is de vaccinatielocatie klaar om in gebruik genomen te worden door de GGD voor het verder uitrollen van het vaccinatieprogramma.

Vanaf 15 februari wordt in Lansingerland weer afval ingezameld

Omdat de wegen door sneeuw en ijsvorming niet tot slecht begaanbaar waren kon afgelopen week de afvalinzameling maar beperkt doorgaan. Vanaf maandag 15 februari hervat Renewi alle inzamelactiviteiten en wordt het afval in Lansingerland weer opgehaald zoals u gewend bent.

Dinsdag eerste corona kinderpersconferentie

Op dinsdag 16 februari van 18.45 – 19.20 uur vindt de eerste corona-kinderpersconferentie plaats. Na een toelichting door premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge mogen 8 kinderen hun vragen aan de bewindslieden stellen. Vragen zoals: “Gaat de eindtoets van groep 8 door?” of “Wanneer kunnen we weer sportwedstrijden spelen?” Er kunnen nog vragen worden ingestuurd.

Gezamenlijk op weg naar een Luchthavenbesluit

In het traject ‘Luchthavenbesluit Rotterdam The Hague Airport’ zijn de eerste stappen gezet om het proces van participatie met alle belanghebbenden in de regio te starten. De oriëntatiefase is achter de rug. Nu wordt begonnen met het informeren en betrekken van deelnemers in het traject. De eerste bijeenkomsten hebben inmiddels plaatsgevonden.

Vragen over uw WOZ-waarde?

Een juiste Waardering Onroerende Zaken (WOZ-waarde) is voor iedereen belangrijk. Ieder jaar ontvangt u een aanslagbiljet lokale belastingen. Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) heft en int deze lokale belastingen namens de gemeente. Op het aanslagbiljet vindt u het besluit van de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand. SVHW stelt namelijk voor de gemeente ook de hoogte van de WOZ-waarde vast.

Reactie burgemeester Pieter van de Stadt op verlenging lockdown

Het kabinet besloot dat de lockdown voorlopig nog van kracht blijft. Lees hier de reactie van burgemeester Pieter van de Stadt op de verlenging van de lockdown.

GGD: Beperkte rol kinderen bij verspreiding Britse variant

Woensdag 3 februari maakten de GGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC de conclusies van het risicogericht grootschalig testen bekend. Het onderzoek is hiermee afgerond.

Vaccineren straks ook mogelijk in Lansingerland

Om het corona-vaccinatieprogramma van het RIVM en GGD goed uit te kunnen rollen, is het noodzakelijk dat iedere gemeente in Nederland in ieder geval één vaccinatielocatie heeft. Ook voor Lansingerland is een geschikte locatie gevonden. De Vaccinatielocatie Lansingerland komt in het voormalige schoolgebouw van Wolfert Lansing aan de Boterdorpseweg 21 in Bergschenhoek.

“Ik mis mijn normale contacten in de wandelgangen”

In ‘En jij’ vertellen Lansingerlanders over hun leven in coronatijd. Maak deze week kennis met Winfried Kuipers, pastoor bij de Parochie Christus Koning en verzorgt vieringen in de parochiekerken van Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk, Pijnacker en Nootdorp.

Burgemeester Pieter van de Stadt: "Lockdown om contacten tot een minimum te beperken"

Het coronavirus grijpt razendsnel om zich heen. De zorgwekkend hoge coronacijfers dwingen het kabinet tot hard ingrijpen. Het aantal contacten moet tot een minimum worden beperkt. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari 2021 in de strengste lockdown tot nu toe. Lees hier het bericht van burgemeester Pieter van de Stadt.