Actueel

RSS

Opening Lansingerlandse eerste SportBox

Tegenwoordig geven steeds meer Nederlanders de voorkeur aan individueel trainen zonder tussenkomst van een vereniging of club. Met steeds voller wordende agenda’s zoeken sporters naar mogelijkheden om zelf te bepalen wanneer, waar en met wie zij sporten. Als gevolg daarvan raken de openbare sportfaciliteiten steeds voller. Tot de komst van de SportBox. Op maandagavond 9 oktober opent wethouder Leon Hoek officieel de SportBox. Komt u ook?

Een leven redden kan iedereen: u ook!

Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste zes minuten van levensbelang zijn. Als de ambulance onderweg is, kunt u al iets doen. Weet u hoe te reanimeren of bezit u een AED en bent u bereid te helpen wanneer iemand bij u in de buurt een hartstilstand krijgt? Meld dit dan bij het reanimatie oproepsysteem HartslagNu. U verleent de eerste acute hulp totdat het ambulancepersoneel het overneemt. Zo helpt u mee levens te redden.

College overhandigt sluitende begroting 2024 aan gemeenteraad

Wethouder Simon Fortuyn (financiën) overhandigde op 29 september de begroting voor 2024 aan gemeenteraadslid Jan Pieter Blonk, voorzitter van de commissie Algemeen Bestuur. Simon Fortuyn: “Ik ben trots dat ik namens het College een sluitende begroting kan presenteren aan de Gemeenteraad van Lansingerland. Dit ondanks de financieel onzekere tijden en de opgaven waar we voor staan. We gaan hierover de komende maanden met de Gemeenteraad in gesprek. We hebben wel keuzes moeten maken waar iedereen iets van zal merken, maar het is ook gelukt om veel van onze voorzieningen in stand te houden.”

Gemeente Lansingerland vraagt aandacht voor duurzame doelen

Gemeente Lansingerland heeft in 2020 Sustainable Development Goals (SDG) of ook wel de duurzame doelen van de Verenigde Naties onderstreept. Om daar extra aandacht voor te vragen wordt in september door de aangesloten gemeenten de Global Goals vlag gehesen. Op maandag 25 september heeft Michiel Muis, wethouder duurzaamheid, de vlag voor het gemeentehuis gehesen.

Verkeerstellingen

Vanaf woensdag 27 september worden er op 77 locaties in Lansingerland verkeerstellingen met zogenoemde telslangen op de weg uitgevoerd. De telslangen liggen 1 tot maximaal 2 weken op een tellocatie en worden dan weer verwijderd.

Week van de veiligheid

Volgende week is het in Lansingerland de Week van de Veiligheid. Tijdens deze week, die loopt van 18 september t/m 4 oktober, besteedt de gemeente aandacht aan de mogelijkheden om (cyber) criminaliteit te voorkomen. Daarnaast komen de onderwerpen als verkeersveiligheid en de veiligheid met betrekking tot jeugd ook aan bod.

Berkel Centrum bruist!

Het is u vast niet ontgaan: er is de afgelopen tijd veel gebeurd in het centrum van Berkel. Zo zijn de parkeerplaatsen vernieuwd, nieuwe straten aangelegd, en de eerste nieuwe bewoners ingetrokken. En niet te vergeten: deze week is eindelijk de langverwachte nieuwe Lidl geopend, inclusief een gloednieuwe ruime parkeergarage.

Startnotitie voor de omgevingsplannen Lange Vaart en Merenweg

Vanavond wordt de startnotitie voor de omgevingsplannen voor de Lange Vaart en Merenweg besproken in de Commissie Ruimte. Een belangrijke stap voor de bouw van woningen in Bleiswijk, waar vooral behoefte is aan gelijkvloerse woningen voor senioren en betaalbare woningen voor starters.

Intentieovereenkomst ondertekend Regionaal Werkcentrum (RWC) Zuid-Holland Centraal

Partners uit de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal hebben donderdag 7 september een belangrijke stap gezet om toe te werken naar een Regionaal Werkcentrum (RWC). Hiermee komt alle dienstverlening aan werkzoekenden, werkenden en werkgevers met betrekking tot werk en scholing onder één dak (digitaal en mogelijk ook fysiek). De betrokkenen ondertekenden hiervoor op donderdag 7 september een intentieovereenkomst. Op slechts een paar andere plekken in Nederland is er op dit moment een vergelijkbaar concept te vinden.

Glazen Radiohuis in het teken van lezen en schrijven

In Lansingerland heeft 3 procent van de inwoners moeite met basisvaardigheden zoals lezen, schrijven, rekenen en online goed je weg kunnen vinden. In deze Week van Lezen en Schrijven (8-15 september) vragen diverse organisaties aandacht voor laaggeletterdheid en de aanpak ervan.

Gratis bezorgen reisdocumenten vanaf 6 september

Vanaf 6 september biedt de gemeente Lansingerland de mogelijkheid aan om aangevraagde reisdocumenten thuis of op een ander adres in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden) te laten bezorgen. Deze service is gratis. Voor de aanvraag van het reisdocument moet u nog wel naar het gemeentehuis komen.

BPD en Batenburg starten ontwikkeling 1200 woningen Wilderszijde

Gisteren werd de realisatieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van de nieuwe 'Lansingerlandse' woonwijk Wilderszijde. Voor BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Batenburg bouw & ontwikkeling betekent dit de start van de ontwikkeling van zo’n 1.200 woningen. De gehele gebiedsontwikkeling bestaat straks uit 2.700 nieuwe woningen.

Planning tijdelijke flexwoningen Sporthoeklaan

Samen met 3B Wonen realiseert de gemeente 132 flexwoningen aan de Sporthoeklaan in Bergschenhoek. Voor langdurige opvang voor 150 ontheemden uit Oekraïne en 78 inwoners die met spoed een woning zoeken in Lansingerland. De verwachting is dat de eerste bewoners er eind tweede kwartaal 2023 gaan wonen.

Werkzaamheden kabels en leidingen in Berkel centrum

Berkel Centrum West, het nieuwe deel van het centrum van Berkel en Rodenrijs, wordt steeds zichtbaarder. Door de uitbreiding van het centrum zijn ook extra kabels en waterleidingen nodig. Dit najaar start de gemeente met de werkzaamheden buiten de bouwhekken. Lees hier meer over de werkzaamheden.

Bouw Wilderszijde Bergschenhoek gestart fase 3

De start van de derde en laatste fase van Wonen in Buyten is met een knal van start gegaan. Op 21 september werd dit moment gevierd met de nieuwe bewoners. In Wilderszijde verrijst de komende tien jaar een toekomstbestendige woonwijk. Groen en klimaatadaptief met minimaal 2.600 duurzame woningen, basisscholen, een gezondheidscentrum en kleinschalige commerciële voorzieningen om de hoek.

Partijen zetten hun handtekening onder proefverkaveling gebiedsontwikkeling Wilderszijde

Na de vaststelling van het bestemmingsplan eind 2021 zijn de Gemeente Lansingerland en de Ontwikkelingscombinatie BBGZ (Batenburg Bouw & Ontwikkeling, BPD Gebiedsontwikkeling en Zondag Ontwikkeling) aan het werk gegaan met het opstellen van een proefverkaveling.

Lansingerland: na 25 jaar eindelijk werk van wijk Wilderszijde

De gemeente Lansingerland heeft na zo'n 25 jaar aan discussie en uitstel besloten tot de bouw van de wijk Wilderszijde. Er komen in Bergschenhoek tussen de 2.600 en 3.000 nieuwe woningen bij. Volgens planning worden er tot 2033 jaarlijks zo'n 300 tot 400 woningen opgeleverd. De ontwikkeling en bouw van de toekomstige wijk kan van start nu de gemeenteraad van Lansingerland akkoord is gegaan met het nieuwe bestemmingsplan.

Lansingerland en BBGZ ondertekenen overeenkomst voor circa 2.000 nieuwbouwwoningen Wilderszijde

Lansingerland en BBGZ hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en bouw van zo’n 2.000 woningen in het plangebied Wilderszijde. De woningen zijn een mix van (sociale huur)appartementen, (betaalbare en bereikbare) rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. De gemeente en BBGZ bekrachtigden de afspraken voor hun deelplan op 22 december. De plannen kunnen nu verder uitgewerkt en tot  realisatie worden gebracht.