Actueel

RSS

Bibliotheek helpt bij afspraak coronaprik

Heeft een brief ontvangen over de prik tegen corona? Heeft u vragen over de brief of hulp nodig bij het maken van een afspraak? Kom naar het corona-spreekuur in de Bibliotheek, locatie Berkel en Rodenrijs. Het spreekuur is iedere dinsdag van 10:00 tot 12:00 uur.

Gemeente Lansingerland en Takecarebnb bundelen krachten

De gemeente Lansingerland en Takecarebnb hebben hun krachten gebundeld om de inburgering van nieuwkomers te verbeteren en te versnellen. De partijen tekenden hiervoor op 20 april een overeenkomst. De ambitie is om een tijdelijk verblijf bij gastgezinnen in de gemeente voor meer statushouders mogelijk te maken.

Broedseizoen en handhaving in de Groenzoom

In verband met het weidevogelbroedseizoen is de Bergboezem van 15 maart tot en met 15 juni volledig afgesloten voor bezoekers. Zo kunnen weidevogels in alle rust broeden en voor hun jongen zorgen. De Bergboezem alleen toegankelijk voor weidevogelonderzoek. Om de vogels extra te beschermen lopen ook regelmatig boa’s in het gebied rond. 

Papierinzameling vanaf 6 mei weer in de avond

Door het vervallen van de avondklok vindt vanaf 6 mei de papierinzameling weer volgens het normale inzamelschema plaats.

Bestrijding eikenprocessierups

De eikenprocessierups is weer gesignaleerd in Lansingerland. Deze rupsen kunnen met hun brandharen lichamelijke klachten bij mens en dier veroorzaken. Daarom vragen wij u tot en met september voorzichtig te zijn in de buurt van eikenbomen.

Welke klus klaart u tijdens NLDoet?

Met NLdoet maak je op 1 dag een groot verschil voor een ander. Je maakt kennis met vrijwilligerswerk en helpt een organisatie een klus te klaren. En het is nog gezellig ook! Meedoen is simpel.

Online ouderbijeenkomsten voor ouders van pubers

De overgang naar de puberteit is een grote stap die zorgt voor veranderingen op veel verschillende vlakken. Opgroeiende kinderen verkennen de wereld en komen meer in contact met gamen, social media en mogelijk ook met roken, alcohol, lachgas en drugs. In samenwerking met de gemeente Lansingerland organiseert Youz dit jaar een aantal gratis (online) ouderavonden over deze thema’s. De eerste avond over gamen en social media vindt plaats op maandag 10 mei.

Lintjesregen in Lansingerland

Burgemeester Pieter van de Stadt reikt op maandag 26 april 2021 aan 10 inwoners van de gemeente Lansingerland namens de Koning een Koninklijke onderscheiding uit. Ook dit jaar is vanwege corona de uitreiking in aangepaste vorm.

Wethouder Arends slaat eerste paal Berkel Centrum West

De bouw van Berkel Centrum West is donderdagochtend 22 april 2021 officieel ingeluid. Wethouder Kathy Arends sloeg daarvoor de eerste paal, in het bijzijn van de ontwikkelcombinatie ABB Bouwgroep en Waaijer Projectrealisatie. Met deze symbolische handeling gaf Arends het officiële startsein voor de uitbreiding van het centrum. Berkel Centrum West wordt naar verwachting in de tweede helft van 2023 opgeleverd.

Burgernet: Met uw telefoon meewerken aan veiligheid in uw eigen buurt

Met Burgernet kunt u de politie helpen. Deze hulp kan bijdragen aan het oplossen van een misdrijf, het terugvinden van een vermist kind of de aanhouding van inbrekers en straatrovers. Als deelnemer van Burgernet bent u de ogen en oren van de wijk en werkt u mee aan de veiligheid van uw buurt. Hoe meer mensen meedoen met Burgernet, hoe beter. Veel betrokken inwoners hebben zich al aangemeld.

Bel veilig thuis, ook als u twijfelt.

Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor uzelf, maar ook als u zich zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders kunt u een beroep doen op Veilig Thuis. Of u nu vragen en vermoedens hebt, of het zeker weet. Uw zorgen delen is een belangrijke eerste stap

Gemeenteraad voor herbenoeming burgemeester Van de Stadt

De gemeenteraad van Lansingerland heeft op donderdag 15 april 2021 vergaderd over de herbenoeming van burgemeester Pieter van de Stadt. De raad heeft besloten om de burgemeester aan te bevelen voor herbenoeming en zal dit kenbaar maken aan de commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit. De eerste termijn van burgemeester Van de Stadt eindigt op 14 september 2021; een herbenoeming geldt voor een periode van zes jaar.

Alles Oké? Supportlijn biedt jongeren mentale steun

De Alles Oké? Supportlijn biedt sinds kort laagdrempelige hulp aan jongeren tussen de 18 en 24 jaar, waar het even niet zo lekker mee gaat. Alles is bespreekbaar. Getrainde vrijwilligers bieden elke dag een luisterend oor via chatten en bellen naar (0800) 04 50. De lijn is dagelijks te bereiken tussen 14:00 en 22:00 uur. Het contact is gratis en anoniem.

Campagne baankansen voor werkzoekenden stelt vraag "Wat Als?"

Een nieuwe campagne stelt de vraag: “Wat als… je droombaan er anders uitziet dan je denkt? En je kunt overstappen naar een beroep waar veel vraag naar is?” Met de Wat Als-campagne worden werkzoekenden geprikkeld om over te stappen naar beroepen met grotere baankansen.

Conclusies risicogericht grootschalig testen

Naar aanleiding van een uitbraak met de Britse variant is van 13 januari tot en met 24 januari grootschalig getest in de gemeente Lansingerland om meer zicht te krijgen op de verspreiding van het virus en verdere uitbraak te beperken. Het onderzoek is inmiddels afgerond en alle gegevens zijn door de GGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC geanalyseerd.

Herstelplan voor ondernemend Lansingerland

Mogen de terrassen groter zijn, als de horeca straks weer opent? Is er een plan voor als straks de winkels weer gewoon open mogen? Als er straks weer versoepelingen mogelijk zijn, is ondernemend Lansingerland er klaar voor.

SVHW: foutieve verzending aanslagbiljet Lansingerland

SVHW heeft in de gemeente Lansingerland 385 aanslagen voor de lokale belastingen foutief verstuurd naar 44 adressen binnen het adressenbestand van SVHW.

Nieuwe datum voor NLdoet: 28 en 29 mei 2021

Het Oranje Fonds organiseert op 28 en 29 mei 2021, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Statement burgemeester Pieter van de Stadt: "Houd moed. Heb lief. Samen kunnen wij dit."

Al één jaar hebben we te maken met het coronavirus. De coronamaatregelen vragen veel van iedereen. Het kabinet wil besmettingen voorkomen maar ook voorzichtig ruimte bieden. Daarom gelden vanaf 3 maart een aantal kleine versoepelingen. De avondklok blijft gelden tot en met 15 maart. Al gaat het langzaam, de weg naar het einde komt in zicht.

Informatieavond geluidsscherm N209/Bergschenhoek

De provincie Zuid-Holland is bezig met de voorbereidingen voor een geluidsscherm aan de kant van de Europasingel. Op donderdag 25 februari is hierover vanaf 19:30 een online informatieavond. U wordt geïnformeerd over het ontwerp, de voorbereidende werkzaamheden en de planning.

Vanaf 15 februari wordt in Lansingerland weer afval ingezameld

Omdat de wegen door sneeuw en ijsvorming niet tot slecht begaanbaar waren kon afgelopen week de afvalinzameling maar beperkt doorgaan. Vanaf maandag 15 februari hervat Renewi alle inzamelactiviteiten en wordt het afval in Lansingerland weer opgehaald zoals u gewend bent.

Dinsdag eerste corona kinderpersconferentie

Op dinsdag 16 februari van 18.45 – 19.20 uur vindt de eerste corona-kinderpersconferentie plaats. Na een toelichting door premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge mogen 8 kinderen hun vragen aan de bewindslieden stellen. Vragen zoals: “Gaat de eindtoets van groep 8 door?” of “Wanneer kunnen we weer sportwedstrijden spelen?” Er kunnen nog vragen worden ingestuurd.

Gezamenlijk op weg naar een Luchthavenbesluit

In het traject ‘Luchthavenbesluit Rotterdam The Hague Airport’ zijn de eerste stappen gezet om het proces van participatie met alle belanghebbenden in de regio te starten. De oriëntatiefase is achter de rug. Nu wordt begonnen met het informeren en betrekken van deelnemers in het traject. De eerste bijeenkomsten hebben inmiddels plaatsgevonden.

“Ik mis mijn normale contacten in de wandelgangen”

In ‘En jij’ vertellen Lansingerlanders over hun leven in coronatijd. Maak deze week kennis met Winfried Kuipers, pastoor bij de Parochie Christus Koning en verzorgt vieringen in de parochiekerken van Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk, Pijnacker en Nootdorp.

Burgemeester Pieter van de Stadt: "Lockdown om contacten tot een minimum te beperken"

Het coronavirus grijpt razendsnel om zich heen. De zorgwekkend hoge coronacijfers dwingen het kabinet tot hard ingrijpen. Het aantal contacten moet tot een minimum worden beperkt. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari 2021 in de strengste lockdown tot nu toe. Lees hier het bericht van burgemeester Pieter van de Stadt.