Actueel

RSS

Alles Oké? Supportlijn biedt jongeren mentale steun

De Alles Oké? Supportlijn biedt sinds kort laagdrempelige hulp aan jongeren tussen de 18 en 24 jaar, waar het even niet zo lekker mee gaat. Alles is bespreekbaar. Getrainde vrijwilligers bieden elke dag een luisterend oor via chatten en bellen naar (0800) 04 50. De lijn is dagelijks te bereiken tussen 14:00 en 22:00 uur. Het contact is gratis en anoniem.

Campagne baankansen voor werkzoekenden stelt vraag "Wat Als?"

Een nieuwe campagne stelt de vraag: “Wat als… je droombaan er anders uitziet dan je denkt? En je kunt overstappen naar een beroep waar veel vraag naar is?” Met de Wat Als-campagne worden werkzoekenden geprikkeld om over te stappen naar beroepen met grotere baankansen.

Conclusies risicogericht grootschalig testen

Naar aanleiding van een uitbraak met de Britse variant is van 13 januari tot en met 24 januari grootschalig getest in de gemeente Lansingerland om meer zicht te krijgen op de verspreiding van het virus en verdere uitbraak te beperken. Het onderzoek is inmiddels afgerond en alle gegevens zijn door de GGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC geanalyseerd.

Herstelplan voor ondernemend Lansingerland

Mogen de terrassen groter zijn, als de horeca straks weer opent? Is er een plan voor als straks de winkels weer gewoon open mogen? Als er straks weer versoepelingen mogelijk zijn, is ondernemend Lansingerland er klaar voor.

Hulp voor jeugdigen bij nog meer huisartsen

Jeugdigen die niet lekker in hun vel zitten, kampen met angsten of andere psychische klachten hebben, kunnen in Lansingerland praten met een Praktijkondersteuner-GGZ Jeugd (POH Jeugd). Dit zijn orthopedagogen en kinderpsychologen in de huisartsenpraktijk waar ouders en kinderen normaal al komen. Jongeren die zich door de coronacrisis ongelukkig voelen en weinig contact hebben met andere jongeren kunnen zonder wachtlijst -meestal binnen enkele weken- terecht bij deze hulpverleners.

Start werkzaamheden herinrichting station Rodenrijs

De herinrichtingswerkzaamheden rondom het station Rodenrijs zijn dinsdag 6 april 2021 officieel gestart. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot oktober van dit jaar. Om hinder te beperken en te zorgen dat het station altijd bereikbaar blijft, wordt het project in fases uitgevoerd. Er wordt gestart aan de busstation kant. Daarna worden de parkeerplekken aan de westkant van het station opnieuw ingericht.

SVHW: foutieve verzending aanslagbiljet Lansingerland

SVHW heeft in de gemeente Lansingerland 385 aanslagen voor de lokale belastingen foutief verstuurd naar 44 adressen binnen het adressenbestand van SVHW.

Interesse om Maatje te worden?

Maatje word je voor iemand die wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Er zijn in Lansingerland veel mensen die een tijdelijke steun goed kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze moeilijk de deur uit kunnen, de taal slecht spreken, weinig contacten hebben, lichamelijk of geestelijk ziek of mantelzorger zijn

Start opknapbeurt metrostation Rodenrijs

De herinrichtingswerkzaamheden rondom het metrostation Rodenrijs gaan 6 april van start. De stationsomgeving is verouderd en moet opgeknapt worden. Het busstation wordt opnieuw ingericht, het aantal fietsparkeerplekken wordt verdubbeld, de buitenruimte wordt vergroend en het parkeerterrein wordt opnieuw ingedeeld.

Oud papier wordt ook in april overdag ingezameld

Vanwege de verlenging van de avondklok kan de reguliere avondinzameling van papier door verenigingen in april niet doorgaan. De komende weken vindt de papierinzameling overdag en mogelijk op een andere dag plaats. Kijk op de website MijnAfvalwijzer om te zien op welke dag uw papiercontainer wordt geleegd.

Lansingerland verruimt mogelijkheden sporten in de openbare ruimte

Sporten is goed voor iedereen. Juist nu. Helaas zijn er door corona beperkte mogelijkheden om te sporten. Om toch zoveel mogelijk inwoners te kunnen laten sporten heeft burgemeester Pieter van de Stadt besloten om sporten in de openbare ruimte in Lansingerland voor alle volwassenen toe te staan. In dit bericht vindt u de regels die gelden per leeftijdsgroep.

Grote opkomst in Lansingerland bij Tweede Kamerverkiezingen

Afgelopen week mochten we naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In Lansingerland zijn in totaal 38591 stemmen uitgebracht. Dit aantal zorgde voor een opkomstpercentage van 84%, een hoge score ten opzichte van het landelijk gemiddelde.

Hondenbelasting, is uw hond al aangemeld?

Het aantal hondenbezitters groeit. Het thuiswerken heeft veel mensen doen besluiten nu dan toch te gaan voor een gezellige viervoeter in huis. Voor elke hond betaalt u in Lansingerland hondenbelasting. Voor onze gemeente verzorgt SVHW de hondenbelasting.

Nieuwe datum voor NLdoet: 28 en 29 mei 2021

Het Oranje Fonds organiseert op 28 en 29 mei 2021, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Geen deurverkoop namens de gemeente

Wij krijgen berichten dat er deurverkopers actief zijn die namens de gemeente de deuren langs gaan om o.a. duurzaamheidsartikelen te verkopen. Met dit bericht willen wij u verzekeren dat wij niet zonder afspraak of met een commercieel belang langs de deuren gaan.

Update werkzaamheden geluidschermen langs HSL

In het weekend van 12 t/m 14 maart is het spoor op de HSL buiten dienst en gaat aannemer Infraspeed starten met het verwijderen van de schermen langs de Randweg West. Er zijn hierdoor het hele weekend verkeersmaatregelen in de vorm van een rijdende afzetting op de Randweg West en omwonenden kunnen bouwverkeer zien langskomen.

Statement burgemeester Pieter van de Stadt: "Houd moed. Heb lief. Samen kunnen wij dit."

Al één jaar hebben we te maken met het coronavirus. De coronamaatregelen vragen veel van iedereen. Het kabinet wil besmettingen voorkomen maar ook voorzichtig ruimte bieden. Daarom gelden vanaf 3 maart een aantal kleine versoepelingen. De avondklok blijft gelden tot en met 15 maart. Al gaat het langzaam, de weg naar het einde komt in zicht.

Fietsen verwijderen bij station Rodenrijs

In april 2021 wordt gestart met de herinrichting van het stationsgebied Rodenrijs. Bijna het hele gebied rondom het station wordt verbouwd. Omdat de huidige fietsenstallingen dan worden verwijderd moet het gebied vrij zijn van fietsen.

Informatieavond geluidsscherm N209/Bergschenhoek

De provincie Zuid-Holland is bezig met de voorbereidingen voor een geluidsscherm aan de kant van de Europasingel. Op donderdag 25 februari is hierover vanaf 19:30 een online informatieavond. U wordt geïnformeerd over het ontwerp, de voorbereidende werkzaamheden en de planning.

Vanaf 15 februari wordt in Lansingerland weer afval ingezameld

Omdat de wegen door sneeuw en ijsvorming niet tot slecht begaanbaar waren kon afgelopen week de afvalinzameling maar beperkt doorgaan. Vanaf maandag 15 februari hervat Renewi alle inzamelactiviteiten en wordt het afval in Lansingerland weer opgehaald zoals u gewend bent.

Dinsdag eerste corona kinderpersconferentie

Op dinsdag 16 februari van 18.45 – 19.20 uur vindt de eerste corona-kinderpersconferentie plaats. Na een toelichting door premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge mogen 8 kinderen hun vragen aan de bewindslieden stellen. Vragen zoals: “Gaat de eindtoets van groep 8 door?” of “Wanneer kunnen we weer sportwedstrijden spelen?” Er kunnen nog vragen worden ingestuurd.

Gezamenlijk op weg naar een Luchthavenbesluit

In het traject ‘Luchthavenbesluit Rotterdam The Hague Airport’ zijn de eerste stappen gezet om het proces van participatie met alle belanghebbenden in de regio te starten. De oriëntatiefase is achter de rug. Nu wordt begonnen met het informeren en betrekken van deelnemers in het traject. De eerste bijeenkomsten hebben inmiddels plaatsgevonden.

“Ik mis mijn normale contacten in de wandelgangen”

In ‘En jij’ vertellen Lansingerlanders over hun leven in coronatijd. Maak deze week kennis met Winfried Kuipers, pastoor bij de Parochie Christus Koning en verzorgt vieringen in de parochiekerken van Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk, Pijnacker en Nootdorp.

Burgemeester Pieter van de Stadt: "Lockdown om contacten tot een minimum te beperken"

Het coronavirus grijpt razendsnel om zich heen. De zorgwekkend hoge coronacijfers dwingen het kabinet tot hard ingrijpen. Het aantal contacten moet tot een minimum worden beperkt. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari 2021 in de strengste lockdown tot nu toe. Lees hier het bericht van burgemeester Pieter van de Stadt.