Actueel

RSS

Fietsverbinding Berkels Dijkje bijna gereed

Aannemersbedrijf Damsteegt maakt vorderingen met de aanleg van de fietsverbinding Berkels Dijkje. Zo is de huidige verkeersbrug gesloopt en is er een nieuwe verkeersbrug voor terug gebouwd. Naast deze werkzaamheden is ook de rotonde aangepast, de wegen hebben nieuw asfalt, het straatwerk is opgeknapt en er is duurzame ledverlichting geplaatst. Het laatste onderdeel van de werkzaamheden is het plaatsen van de fietsbrug.

Eén loket voor aanpak werkloosheid door COVID-19

Vanaf 26 juli 2021 is het Regionaal Mobiliteitsteam Zuid-Holland Centraal (RMT ZHC) er voor mensen die door COVID-19 hun werk zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken. Het mobiliteitsteam helpt werknemers en ondernemers met opleiding en begeleiding naar nieuw werk. Er is speciale aandacht voor starters op de arbeidsmarkt, mensen met een taalachterstand en mensen die extra steun nodig hebben om aan werk te komen.

Waarschuwingsborden geplaatst om blauwalg Berkelse Plas

Er zijn waarschuwingsborden voor blauwalg geplaatst bij het hondenuitlaatveldje langs de Gemeentewerf aangrenzend aan de Berkelse Plas. Contact met het water uit de plas wordt afgeraden voor mens en dier, zoals honden. Contact met water met blauwalg kan leiden tot maag-en darmklachten, jeuk en geïrriteerde ogen.

Geef inbrekers ook deze zomer geen kans

De zomervakantie is weer aangebroken. Tijdens de vakantieperiode slaan inbrekers graag hun slag, omdat bewoners vaak lange tijd van huis zijn of hun huis tijdens een dagje weg niet goed afsluiten. Als bewoner kunt u zelf heel veel doen om woninginbraak te voorkomen. Hieronder hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Muzikale opening Expeditie Lansingerland 2021

Tennissen, muziekles of naar het theater. Van maandag 19 juli tot zaterdag 28 augustus openen sport- en cultuurorganisaties en verenigingen hun deuren voor de jeugd en jongeren in onze gemeente. Fanfare Concordia trapte Expeditie Lansingerland maandag 19 juli samen met wethouder Ankie van Tatenhove muzikaal af. Het belooft de komende zes weken weer een sportief en cultureel feest in de gemeente te worden.

Lansingerland maakt werk van woonplannen

De gemeente Lansingerland wil de komende twintig jaar meer betaalbare en gelijkvloerse woningen realiseren. Dat is de belangrijkste uitkomst van de nieuwe Woonvisie 2021 – 2025 die de gemeenteraad heeft vastgesteld. Uit het document komt naar voren dat de woningmarkt meer dan ooit sturing vraagt. Lees meer over de woonvisie in dit nieuwsbericht.

Nieuwe proef textielinzameling in Bleiswijk

In Bleiswijk is sinds 5 juli een Drop & Loop inleverpunt voor gedragen kleding te vinden in de Albert Heijn aan de Dorpsstraat. Zo wordt oude kleding inleveren net zo simpel als lege flessen wegbrengen. En van al het textiel dat wordt ingezameld, kunnen we 50% hergebruiken en 50% recyclen. Van dat gerecyclede textiel maken we nieuwe garen en uiteindelijk weer nieuwe producten.

Drukte aan de telefoon

Het is in deze periode erg druk aan de telefoon. Het kan daardoor langer duren voordat u een van onze medewerkers aan de telefoon krijgt. Wij adviseren u ons op een ander moment te bellen als u lang moet wachten. Veel zaken kunt u met ons ook online regelen via onze website www.lansingerland.nl.

WielerRotte: een alternatieve route voor wielrenners

Het gebied rond de Rottemeren is prachtige plek om te recreëren. Maar soms is het er zo druk, dat verschillende bezoekers elkaar in de weg zitten. Daarom is er met, en voor, de wielrenners nu een alternatieve route ontwikkeld: de WielerRotte.

Jeugd Vakantiepaspoort 2021

Is uw kind tussen de 4 en 12 jaar oud? Met het Jeugd Vakantie-paspoort krijgt uw kind de hele zomervakantie gratis toegang of korting bij maar liefst 158 bestemmingen in de Rotterdamse regio. Het Jeugd Vakantiepaspoort is geldig tot en met 31 augustus 2021.

Grote investering in natuur en recreatie Lage Bergse Bos

De coronacrisis heeft onderstreept hoe belangrijk natuur, groen en recreatieruimte dichtbij huis zijn. Dat memoreerde wethouder van Lansingerland Jan-Willem van den Beukel (natuur en landschap) bij de starthandeling van de werkzaamheden die tot een aanzienlijke verbetering van het Lage Bergse Bos moeten leiden.

Winnaars prijsvraag Voorafsche Polder bekend

Het Hoogheemraadschap van Delfland en gemeente Lansingerland hebben samen een prijsvraag uitgezet voor een waterberging in de Voorafsche Polder in Berkel en Rodenrijs. Inwoners konden ideeën insturen om de biodiversiteit in deze waterberging te vergroten. Uit maar liefst 39 inzendingen heeft de jury drie prijswinnaars uitgekozen.

Lansingerland slagvaardig door met Wilderszijde en ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Wilderszijde, wijk van de toekomst met minimaal 2.600 woningen, komt weer een stap dichterbij. Na unanieme steun van de gemeenteraad voor het voorstel van het college om het Masterplan te herijken heeft het college besloten het ontwerpbestemmingsplan in procedure te brengen. Het Ontwerpbestemmingsplan Wilderszijde ligt vanaf dinsdag 17 augustus 2021 tot en met 27 september 2021 ter inzage.

Tijdelijke ondersteuning via TONK verlengd en verruimd

Door de coronacrisis hebben sommige huishoudens te maken met een plotselinge terugval in hun inkomen. In enkele gevallen is deze terugval zo groot, dat mensen moeite hebben om hun vaste lasten, bijvoorbeeld woonkosten, te betalen. Voor de huishoudens voor wie de huidige steunmaatregelen onvoldoende uitkomst bieden, is het sinds maart mogelijk om gebruik te maken van de TONK-regeling, een Tijdelijke Ondersteuning van Noodzakelijke Kosten.

Lansingerland zet volgende stap in Gouden Buurten: 150 nieuwe woningen in Gouden Singel

Wethouder Jan-Willem van den Beukel heeft woensdag 29 juni getekend voor de realisatie van nog eens 151 nieuwe woningen in het gebied Westpolder Bolwerk. Hij deed dit samen met directeur projecten Leonore Reijnen van AMVEST en directeur Jacco Nieuwstraten van Kavel Vastgoed die tekenen namens Ontwikkelcombinatie Westpolder/Bolwerk

Wethouder en winkeliers vieren verfraaiing Berkel centrum

Wethouder Kathy Arends sloot de herinrichting van het Westerwater samen met Ruben Leijs van Verhage en bestuurslid van winkeliersvereniging Berkel Centrum symbolisch af door de ingebruikname van een fraaie, handgemaakte houten bank op de trap bij de Visch.

Bestrijding van de eikenprocessierups

Ook dit jaar is de eikenprocessie rups aanwezig in Lansingerland. Voorzichtigheid is daarom geboden in de nabijheid van eikenbomen in de maanden mei t/m september. De bomen waarin de gemeente de rups heeft geconstateerd zijn gemarkeerd met een lintje om de stam met de tekst eikenprocessierups. In de week van 5 juli worden de nesten verwijderd.

Levendig Lansingerland: Subsidie voor Sport & Cultuur

Loopt u rond met een goed idee voor een nieuwe activiteit waarmee u inwoners van Lansingerland in beweging krijgt, op sportief of cultureel vlak? En kunt u daarbij een financieel steuntje in de rug goed gebruiken? Misschien kan de subsidieregeling ‘Levendig Lansingerland’ u dan op weg helpen.

Lintjesregen in Lansingerland

Burgemeester Pieter van de Stadt reikt op maandag 26 april 2021 aan 10 inwoners van de gemeente Lansingerland namens de Koning een Koninklijke onderscheiding uit. Ook dit jaar is vanwege corona de uitreiking in aangepaste vorm.

Burgernet: Met uw telefoon meewerken aan veiligheid in uw eigen buurt

Met Burgernet kunt u de politie helpen. Deze hulp kan bijdragen aan het oplossen van een misdrijf, het terugvinden van een vermist kind of de aanhouding van inbrekers en straatrovers. Als deelnemer van Burgernet bent u de ogen en oren van de wijk en werkt u mee aan de veiligheid van uw buurt. Hoe meer mensen meedoen met Burgernet, hoe beter. Veel betrokken inwoners hebben zich al aangemeld.

Bel veilig thuis, ook als u twijfelt.

Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor uzelf, maar ook als u zich zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders kunt u een beroep doen op Veilig Thuis. Of u nu vragen en vermoedens hebt, of het zeker weet. Uw zorgen delen is een belangrijke eerste stap

Conclusies risicogericht grootschalig testen

Naar aanleiding van een uitbraak met de Britse variant is van 13 januari tot en met 24 januari grootschalig getest in de gemeente Lansingerland om meer zicht te krijgen op de verspreiding van het virus en verdere uitbraak te beperken. Het onderzoek is inmiddels afgerond en alle gegevens zijn door de GGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC geanalyseerd.

Herstelplan voor ondernemend Lansingerland

Mogen de terrassen groter zijn, als de horeca straks weer opent? Is er een plan voor als straks de winkels weer gewoon open mogen? Als er straks weer versoepelingen mogelijk zijn, is ondernemend Lansingerland er klaar voor.

SVHW: foutieve verzending aanslagbiljet Lansingerland

SVHW heeft in de gemeente Lansingerland 385 aanslagen voor de lokale belastingen foutief verstuurd naar 44 adressen binnen het adressenbestand van SVHW.

Statement burgemeester Pieter van de Stadt: "Houd moed. Heb lief. Samen kunnen wij dit."

Al één jaar hebben we te maken met het coronavirus. De coronamaatregelen vragen veel van iedereen. Het kabinet wil besmettingen voorkomen maar ook voorzichtig ruimte bieden. Daarom gelden vanaf 3 maart een aantal kleine versoepelingen. De avondklok blijft gelden tot en met 15 maart. Al gaat het langzaam, de weg naar het einde komt in zicht.

Informatieavond geluidsscherm N209/Bergschenhoek

De provincie Zuid-Holland is bezig met de voorbereidingen voor een geluidsscherm aan de kant van de Europasingel. Op donderdag 25 februari is hierover vanaf 19:30 een online informatieavond. U wordt geïnformeerd over het ontwerp, de voorbereidende werkzaamheden en de planning.

Vanaf 15 februari wordt in Lansingerland weer afval ingezameld

Omdat de wegen door sneeuw en ijsvorming niet tot slecht begaanbaar waren kon afgelopen week de afvalinzameling maar beperkt doorgaan. Vanaf maandag 15 februari hervat Renewi alle inzamelactiviteiten en wordt het afval in Lansingerland weer opgehaald zoals u gewend bent.

Dinsdag eerste corona kinderpersconferentie

Op dinsdag 16 februari van 18.45 – 19.20 uur vindt de eerste corona-kinderpersconferentie plaats. Na een toelichting door premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge mogen 8 kinderen hun vragen aan de bewindslieden stellen. Vragen zoals: “Gaat de eindtoets van groep 8 door?” of “Wanneer kunnen we weer sportwedstrijden spelen?” Er kunnen nog vragen worden ingestuurd.

Gezamenlijk op weg naar een Luchthavenbesluit

In het traject ‘Luchthavenbesluit Rotterdam The Hague Airport’ zijn de eerste stappen gezet om het proces van participatie met alle belanghebbenden in de regio te starten. De oriëntatiefase is achter de rug. Nu wordt begonnen met het informeren en betrekken van deelnemers in het traject. De eerste bijeenkomsten hebben inmiddels plaatsgevonden.

“Ik mis mijn normale contacten in de wandelgangen”

In ‘En jij’ vertellen Lansingerlanders over hun leven in coronatijd. Maak deze week kennis met Winfried Kuipers, pastoor bij de Parochie Christus Koning en verzorgt vieringen in de parochiekerken van Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk, Pijnacker en Nootdorp.

Burgemeester Pieter van de Stadt: "Lockdown om contacten tot een minimum te beperken"

Het coronavirus grijpt razendsnel om zich heen. De zorgwekkend hoge coronacijfers dwingen het kabinet tot hard ingrijpen. Het aantal contacten moet tot een minimum worden beperkt. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari 2021 in de strengste lockdown tot nu toe. Lees hier het bericht van burgemeester Pieter van de Stadt.

Webinar Landschaps- en Stedenbouwkundig plan Wilderszijde

Afgelopen periode hebben we met een groepje enthousiaste omwonenden, inwoners en andere belanghebbenden diverse online participatiesessies gehouden over het Landschaps- en Stedenbouwkundig plan Wilderszijde. De deelnemers konden meedenken over de fietsenpaden, de parkzone en de verbinding naar Park de Polder. Bent u benieuwd naar de uitkomsten van deze sessies?

Een gezonde en duurzame schoolomgeving voor alle kinderen

In een jonge, kinderrijke gemeente als Lansingerland met een groeiend aantal kinderen is goede onderwijshuisvesting van groot belang voor de ontwikkeling van kinderen. De gemeente heeft daarom samen met alle schoolbesturen van het primair onderwijs een Integraal Huisvestingsplan (IHP) gemaakt. Het plan heeft als doel voor de komende 15 jaar goede en voldoende huisvesting voor alle basisschoolleerlingen in Lansingerland te hebben.

Denk mee over Wilderszijde, de eerste Lansingerlandse wijk en een wijk van de toekomst!

In Wilderszijde verrijst de komende tien jaar een nieuwe, duurzame en toekomstbestendige woonwijk. Wilderszijde in Bergschenhoek wordt daarmee ook de eerste ‘Lansingerlandse’ wijk. De gemeente is opzoek naar inwoners die mee willen denken over de nieuwe wijk.