EnergieLoket Lansingerland

In het EnergieLoket (voorheen Energiewinkel) aan de Herenstraat 28 in Berkel en Rodenrijs kunt u terecht voor informatie over het besparen van energie, het verduurzamen van uw huis, het opwekken van eigen energie en het investeren in bijvoorbeeld zonnedaken.

Samen met energiecoöperatie LansingerStroom heeft de gemeente het EnergieLoket opgericht. Het EnergieLoket heeft een online website en een fysieke locatie. Het EnergieLoket is geen commerciële organisatie, maar een energiecoöperatie die op vrijwilligersbasis dorpsgenoten helpt bij alles op het gebied van energie. De vrijwilligers van LansingerStroom vertellen niet alleen, maar laten in het demonstratiehuis ook zien wat de mogelijkheden zijn van verduurzaming.

U kunt ook een afspraak maken met een Energiecoach. De Energiecoach komt bij u langs en helpt u om alle duurzame mogelijkheden op een rijtje zetten. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website van het EnergieLoket.

1000ste bezoeker EnergieLoket

Het EnergieLoket wordt sinds de opening goed bezocht. In mei 2022 ontving een van de vrijwilligers de duizendste bezoeker. Meneer en mevrouw Van der Elst uit Bergschenhoek kregen een SpeedComfortset cadeau. In het EnergieLoket vinden bezoekers informatie over het besparen van energie, het verduurzamen van een huis, het opwekken van eigen energie en het investeren in bijvoorbeeld zonnedaken.

Meneer en mevrouw Van der Elst hadden vorig jaar al een gesprek gehad met een Energiecoach van LansingerStroom. Ze zijn nu een stap verder en willen zonnepanelen aanschaffen en een hybride warmtepomp. Daarover zochten ze meer informatie, en daarom bezochten ze onlangs het EnergieLoket. De SpeedComfortset die ze ontvingen als bezoekers 1000 en 1001 kwam goed uit: die stond al op hun verlanglijstje.

Meneer en mevrouw Van der Elst - Bezoekers 1000 en 1001 van het EnergieLoket
Foto: Meneer en mevrouw Van der Elst – Bezoekers 1000 en 1001 van het EnergieLoket