Energie besparen voor woningeigenaren

Goede isolatie van uw woning is erg belangrijk en zorgt voor een comfortabel huis het hele jaar door. Gemeente Lansingerland biedt daarom samen met Susteen een collectieve inkoopactie isolatie aan. Hiermee kunt u isolatiemaatregelen nemen om uw huis energiezuiniger te maken.

Collectieve inkoopactie isolatie met Susteen

  • Extra financiële bijdrage van de gemeente, afhankelijk van uw situatie
  • Persoonlijk en onafhankelijk Isolatieadvies
  • Vloer-, dak- , gevel-, spouwmuur- en/of glasisolatie
  • Natuurvriendelijk isoleren
  • Hulp bij het beoordelen van de offerte en aanvragen subsidies
  • Betrouwbare bedrijven met goede prijs-kwaliteit verhouding

Extra bijdrage gemeente bovenop landelijke subsidie

Hieronder leest u welke woningeigenaren een extra bijdrage van de gemeente kunnen krijgen. Deze extra bijdrage ontvangt u alleen als u meedoet met de collectieve inkoopactie via Susteen. Het bedrag wordt direct in mindering gebracht op de rekening voor de isolatie-maatregelen. Daar bovenop kunt u de landelijke ISDE-subsidie aanvragen. De adviseur van Susteen kan u hierbij helpen.

Weet u niet wat het (voorlopig) energielabel van uw woning is? U kunt het energielabel van uw woning controleren via de website van Susteen.

Heeft u een inkomen tot 140% van de bijstandsnorm of heeft u in 2022 energietoeslag ontvangen? Als u isolatiemaatregelen uitvoert via Susteen dan kunt u een extra bijdrage krijgen van de gemeente van maximaal € 2.500,-. Daarnaast ontvangt u een gratis en persoonlijk isolatieadvies. Meld u voor 1 november 2023 aan voor onze collectieve inkoopactie via Susteen. Weet u niet wat het (voorlopig) energielabel van uw woning is?  U kunt het energielabel van uw woning controleren via de website van Susteen.

Woningeigenaren met D, E, F, of G-energielabels kunnen een gemeentelijke financiële bijdrage van max € 500,- ontvangen als u isolatiemaatregelen uitvoert via Susteen. Deze bijdrage is beschikbaar voor maximaal 500 inwoners. Daarnaast ontvangt u een gratis en persoonlijk isolatieadvies.  Meld u voor 1 november 2023 aan voor onze collectieve inkoopactie via de website van Susteen.

Woningeigenaren met energielabel C kunnen bij Susteen een persoonlijk isolatieadvies voor € 35,- aanvragen. En u kunt deelnemen aan de collectieve inkoopactie isolatie. Meld u voor 1 november 2023 aan voor onze collectieve inkoopactie via Susteen. Weet u niet wat het (voorlopig) energielabel van uw woning is?  U kunt het energielabel van uw woning controleren via de website van Susteen.

Weet u niet wat het (voorlopig) energielabel van uw woning is?  U kunt het energielabel van uw woning controleren via de website van Susteen. Of neem contact op met Susteen via (085) 808 51 19.

Op grond van de Wet Natuurbescherming moet er bij het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden in spouwmuren een ecologisch onderzoek worden uitgevoerd naar vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen die kunnen wonen in deze spouwmuren. Er moet daarom per woning een ecologisch onderzoek plaatsvinden. Woningisolatie en natuurbescherming zijn beide van groot belang en daarom is een manier van isoleren opgesteld die voldoet aan de Wet natuurbescherming. Zo is ‘natuurvriendelijk isoleren’ ontstaan. Dit maakt het tijdelijk mogelijk om de isolatiewerkzaamheden voort te zetten zonder dat er voor elke woning apart ecologisch onderzoek nodig is.

Om natuurbescherming bij isolatie op de middellange termijn te verbeteren, laat de gemeente ecologisch onderzoek doen voor een ‘Soortenmanagementplan’ (SMP’s). Dit plan laat zien welke beschermde soorten in Lansingerland leven, hoe ze behouden kunnen blijven en welke maatregelen eventueel genomen moeten worden. Daarmee wordt één keer onderzoek uitgevoerd en maatregelen genomen om deze aanwezige soorten te beschermen in de gemeente. Dit zorgt ervoor dat het isoleren van spouwmuren sneller en goedkoper kan zonder de natuur of beschermde diersoorten te schaden.

Woont u in een tussenwoning uit 1973 en laat u uw muren en vloer isoleren? Deze twee maatregelen kosten ca. € 3.200,-. U kunt een landelijke ISDE-subsidie aanvragen van ca. € 950,-. Netto betaalt u dus € 2.250,-. Als u vorig jaar energietoeslag heeft ontvangen, ontvangt u daar bovenop een financiële bijdrage van de gemeente van maximaal € 2.500,-. U kunt dus gratis 2 isolatiemaatregelen laten uitvoeren.

Woont u in een woning met energielabel D, E, F of G? Als u zich snel opgeeft, dan komt u nog in aanmerking voor een extra bijdrage van de gemeente van € 500,-. Dat betekent dat u voor 2 isolatiemaatregelen € 2.250 – € 500 = € 1.750,- betaalt.

Wat Kosten Subsidie Totaal te betalen
2 isolerende maatregelen € 3.200,-    
Landelijke ISDE-subsidie   € 950,-  
Gemeentelijke bijdrage   € 500,-  
Totaal € 3.200,- € 1.450,- € 1.750,-

 

Geld besparen en een comfortabel huis? Isolatie is de sleutel! Gemeente Lansingerland en het Energieloket hebben dinsdag 10 oktober een online informatieavond (webinar) georganiseerd om alle vragen over isolatie en de collectieve inkoopactie isolatie te beantwoorden. U kunt deze terugkijken.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op de website van Susteen of neem contact op met Susteen via (085) 808 51 19. U kunt ook een mail sturen naar info@susteen.nl.

Voor vragen en advies over duurzame energie en energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen, warmtepompen of isolatie kunnen woningeigenaren terecht bij de energiecoaches van LansingerStroom. U kunt een keukentafelgesprek aanvragen via de website van het Energieloket Lansingerland of door langs te gaan bij de Energiewinkel, Herenstraat 28 in Berkel en Rodenrijs.

Inkomenstabel per 1 juli 2023, 140% van de bijstandsnorm

Leefsituatie Inkomen 140% van de bijstandsnorm (netto per maand, zonder vakantiegeld)
Van 21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd  
Alleenstaande of alleenstaande ouder die niet samenwonend is met 1 of meer volwassenen € 1.618,11
Gehuwd/samenwonend, beiden jonger dan pensioengerechtigde leeftijd € 2.311,57
Normen pensioengerechtigden  
Alleenstaande of alleenstaande ouder die niet samenwonend is met 1 of meer volwassenen € 1.805,69
Gehuwden €2.451,99
Inkomenstabel per 1 juli 2023, 140% van de bijstandsnorm.