Verklaring van geen bezwaar rondrit of tocht

U organiseert een rondrit of tocht waarbij de route (deels) door onze gemeente loopt. U heeft dan een verklaring van geen bezwaar nodig. Deze verklaring vraagt u uiterlijk 6 weken voor aanvang van de rondrit of tocht aan.

Let op: een verklaring van geen bezwaar houdt in dat u meerdere gemeenten doorkruist. U moet bij iedere gemeente die u met de rit of tocht doorkruist een verklaring van geen bezwaar aanvragen. 

€ 38,05 per verklaring.

  • Inwoners: Uw DigiD
  • Bedrijven: eHerkenning2+
  • Trajectgegevens
  • Routebeschrijving en plattegrond

 

Inwoner

U vult het formulier aanvraag verklaring van geen bezwaar, rondrit of tocht in met DigiD in.

Bedrijf/vereniging/stichting

U vult het formulier aanvraag verklaring van geen bezwaar, rondrit of tocht met eHerkenning in. Heeft u geen eHerkenning, dan vult u het formulier aanvraag verklaring van geen bezwaar, rondrit of tocht zonder eHerkenning in.

Uw aanvraag volgen

Op Mijn Lansingerland kunt u uw aanvraag volgen.

Wij beoordelen uw aanvraag. Hierna ontvangt u bericht of wij de aanvraag goedkeuren. Via Mijn Lansingerland kunt u uw aanvraag volgen.

Als de tocht een wedstrijdelement bevat, dan doet u een ‘evenementenscan‘ om te bepalen of een evenementenvergunning noodzakelijk is.

Maakt u gebruik van verkeersregelaars dan moeten die gecertificeerd zijn. Zijn deze landelijk gecertificeerd dan hoeft u niets te doen. Zo niet dan kunt u 6 weken voor aanvang van het evenement een aanstellingsbesluit verkeersregelaar aanvragen bij de gemeente bij team verkeer bereikbaar via telefoonnummer 14 010. Ook kunt u voor nadere informatie kijken op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland.