Urban Sportspark

Het Urban Sportspark Lansingerland in het Annie M.G. Schmidtpark is uniek door de vele mogelijkheden die er zijn om te sporten. Nog nergens in Europa is er een sportpark waar het sporten zo veelzijdig is. Deze openbare sportplek, die voor iedereen toegankelijk is, is op zaterdag 28 september 2019 officieel geopend!

Diverse buitensporten

In het Urban Sportspark kun je de volgende sporten/disciplines beoefenen: Calisthenics, Boulderen, Bootcamp, Ninja Warrior, Slackline en Freerunning. Een uitleg van deze sporten/disciplines vindt u verder op deze pagina.

Het eerste deel van het sportpark is ingericht met officiële sporttoestellen. Deze staan op een kunstgrasvalondergrond. Het tweede deel is ingericht met hergebruikte natuurlijke elementen zoals boomstammen en betonnen elementen. Door de combinatie van natuur met beton ontstaat er een samenspel van elementen die alle sporten volledig tot hun recht laat komen. Met dit sportpark spelen wij in op de behoefte van inwoners aan een openbare buitensportplek en stimuleren wij iedereen, van jong tot oud, om te sporten in de buitenlucht.

Het Urban Sportspark ligt in het Annie M.G. Schmidtpark, tussen de skatebaan en zwembad De Windas in Bergschenhoek.

Weet u wat calisthenics, boulderen, bootcamp, ninja warrior, slackline en freerunning is? En wilt u in lesvorm hiermee aan de slag gaan? Hieronder vindt u een beschrijving van de sporten/disciplines en een overzicht van diverse partijen die lessen verzorgen. Let op: deelname aan activiteiten in het Urban Sportspark met onderstaande externe partijen zijn altijd op eigen risico. Mogelijk zal de instructeur vragen om een aansprakelijkheidsformulier in te vullen. Voor minderjarige deelnemers is de handtekening van een ouder of voogd vereist.

Bootcamp

Liggende boomstammen en stalen rekjes bieden mogelijkheden voor diverse bootcamp activiteiten. Train uw rug-, schouder-, buik- en beenspieren en werk tegelijkertijd aan uw conditie.

  • De Mama Coach Zaterdagochtend verzamelen in het Urban Sportspark. Kijk op de website van De Mama Coach voor tijden, tarieven en aanmelden.
  • Outdoor Valley Sports Elke dinsdagavond van 19:30 tot 20:30 uur. Kijk op de website van Outdoor Valley Sports voor tarieven en aanmelden. Een proefles is gratis. Omdat deze bootcamp ’s avonds is, zorgt Outdoor Valley Sports voor hoofdlampen zodat u veilig mee kunt doen.
  • Julie Lehmann van Juvu Fitness verzorgt lessen op aanvraag. Meedoen vanaf 16 jaar. Kijk op de website van Juvu Fitness voor tarieven en aanmelden. Sporten met het gezin? Julie geeft op aanvraag ook Family Bootcamp, dan is de minimale leeftijd lager. Neem hiervoor contact op via haar website.

Boulderen

Boulderen is een discipline binnen de klimsport waarbij u een dicht bij de grond gelegen wand beklimt zonder het gebruik van een zekering. U kunt verschillende routes klimmen en uzelf uitdagen door het steeds ingewikkelder te maken. Wilt u een wedstrijdelement toevoegen? Voltooi de route dan in zo kort mogelijke tijd. Boulderen is toegankelijk voor alle niveaus vanaf 8 jaar.

  • Outdoor Valley Sports Verzorgt lessen op aanvraag. Kijk voor meer informatie op de website van Outdoor Valley Sports.

Calisthenics

Het woord calisthenics komt van de twee Griekse woorden kalos (mooi) en sthenos (kracht). Calisthenics is een training waarbij men het eigen lichaamsgewicht als weerstand gebruikt bij diverse oefeningen zoals optrekken, opdrukken, dippen en squats. Hiermee verbetert u uw uithoudingsvermogen en spierkracht en het heeft voordelen voor uw evenwicht, bewegelijkheid en coördinatie. De sport is toegankelijk voor beginners en gevorderden van 8 tot 50+ jaar.

Freerunning

Beweeg vrij over, onder of langs de diverse obstakels en ren zo sierlijk mogelijk van A naar B, met vaults of zelf flips (salto’s). Zorg wel dat u uw ‘roll’ onder de knie hebt, daarmee redt u zichzelf uit alle situaties. Of liever parkours? Dan gaat u zo snel mogelijk van A naar B met snelle vaults. Het freerunning parcours bestaat uit een combinatie van boomstammen en beton. Leuk: De betonelementen zijn een replica van de beroemde, maar ondertussen verdwenen, Vauxhall Walls in London. Zet het op een rennen en beleef elke keer wat nieuws! Freerunnen is toegankelijk voor alle niveaus vanaf 8 jaar.

  • Parkour Disciplines Verzorgt lessen op aanvraag. Kijk voor meer informatie op de website van Parkour Disciplines.

Ninja Warrior

Het Ninja Warrior parcours biedt een aaneengesloten geheel van uitdagende hindernissen. (Arm)kracht, souplesse, balans, conditie en concentratie zijn vereist om de baan volledig af te kunnen leggen. De kunst is om dit in een zo kort mogelijk tijd te doen. Gaat u de uitdaging aan?

  • Parkour Disciplines Verzorgt lessen op aanvraag. Kijk voor meer informatie op de website van Parkour Disciplines.

Slackline

Maak uw slackline aan de palen vast en gebruik uw concentratie, coördinatie en evenwicht om te balanceren en zelfs trucjes uit te voeren. Begin dan bijvoorbeeld met draaien of de ‘drop knee’. Slacklinen kunt u voor de ontspanning doen (innerlijke balans en rust) maar is ook handig om te trainen voor sporten zoals fitness, klimmen, skiën, turnen en surfen. Ook als u herstellende bent na een blessure kan het bij fysiotherapie worden toegepast. Slacklinen is toegankelijk voor alle niveaus vanaf 10 jaar.

  • Slacktivity Verzorgt lessen op aanvraag. Kijk voor meer informatie op de website van Slacktivity.

XCO Power Walking

Buiten werken aan uw core door verschillende oefeningen waarmee u werkt aan verschillende spiergroepen. Het accent ligt op het trainen van uw buik en rug terwijl uw conditie verbetert en calorieën optimaal verbrandt. Tijdens deze stevige wandeling, afgewisseld met oefeningen, kunt u ontstressen en genieten van de natuur. Voor alle niveau’s.

De komst van het sportpark is mede te danken aan het initiatief van Len, een jongen van 12 jaar uit Lansingerland. Hij stuurde een brief aan de burgemeester met zijn droom: een freerunpark in de gemeente. Er volgden gesprekken met Len en er werd een klankbordgroep samengesteld. Hierin zaten diverse sporters, personal trainers, en jeugd- en jongerenwerk. De klankbordgroep heeft onder andere meegedacht over de locatie en de inrichting van het Urban Sportspark. De reacties, wensen en ideeën vanuit de klankbordgroep en via ontvangen reactieformulieren van inwoners zijn zoveel mogelijk meegenomen.