Skate- en sportpark Bleiswijk

In 2022 is er aan de Götzenhainsingel in Bleiswijk een openbare sportplek ingericht. Het skate- en sportpark is sinds 15 april 2023 officieel geopend en voor iedereen toegankelijk.

Diverse buitensporten

Op het skate- en sportpark in Bleiswijk vindt u een skatepark met daarbij een multifunctioneel sportveld, daarnaast is er een ruimte voor Street Workout, een dansvloer en 3×3 basketbal. Een uitleg van de mogelijkheden vindt u verder op deze pagina.

Met dit sportpark spelen wij in op de behoefte van inwoners aan een openbare buitensportplek en stimuleren wij iedereen, van jong tot oud, om te sporten in de buitenlucht.

Het skate- en sportpark ligt aan de Götzenhainsingel in Bleiswijk, naast jeugdcentrum The Hangout en de sportvelden.

Skatepark

Het skatepark is gemaakt van glad beton. De nadruk op street elementen, met een aantal transition obstakels. Door de elementen op speelse wijze te combineren ontstaat er een creatief skatepark die op talloze wijze gebruikt kan worden. Er is voor alle niveaus en voor de diverse disciplines genoeg uitdaging.  De disciplines zijn onder andere skaten, stuntsteppen, skeeleren en BMX.

De onderdelen van het skatepark voor Street zijn: A-frame (met gap), diverse handrails (flatbar/grindrail), manual pads, diverse curbs/ledges, bank, stair-set, pole-jam, stijle bank, gras-gap. De onderdelen voor Park zijn: Extension, Speedbump en Fly-out.

Multifunctioneel sportveld

Het sportveld heeft twee grote doelen en vier kleine doeltjes. U kunt hier voetballen. Het sportveld is ook geschikt voor andere balspellen zoals hockey, handbal en trefbal. De ondergrond van dit sportveld is kunstgras. De boarding van dit multifunctionele sportveld is aan de binnenkant vlak afgewerkt en maakt daardoor onderdeel uit van het spel. Door de schuine hoeken komt het spel nooit stil de liggen.

3×3 basketbal

Op deze sportplek is een plek waar u 3×3 basketbal kunt spelen. 3×3 basketbal is een nieuwe vorm binnen de basketbalsport en hanteert dan ook andere regels dan het traditionele (5×5) basketbal.  Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er door twee teams van drie spelers tegen elkaar gespeeld. De wedstrijden spelen zich af op een half basketbalveld op één basket. Het speelveld is gemarkeerd door gekleurde belijning op het asfalt. Door de harde ondergrond kan dit sportveld ook voor andere activiteiten gebruikt worden. Bijvoorbeeld tijdens een warming up voor uw Street Workout.

Street Workout

Tussen het skatepark en de sportvelden staan toestellen voor Street Workouts, voor bijvoorbeeld calisthenics. Op deze sporttoestellen kunt u trainen vanuit uw eigen lichaamsgewicht. In de toestellen zijn pull up bars, horizontale en verticale ladders verwerkt. Onder de toestellen ligt een valdempende ondergrond van kunstgras.

Dansvloer

De dansvloer is een plek met een speciale vloer om samen met vrienden uw dancemoves te oefenen. Dansen is ongekend populair zoals te zien is op de vele filmpjes op sociale media zoals TikTok. Dit is de ideale plek om danspassen te oefenen en om filmpjes te maken om aan vrienden en de rest van Nederland te showen. Bij de dansvloer staat een paal met een speaker waarmee u muziek van uw telefoon kunt afspelen terwijl u een filmpje maakt of bekijkt tijdens het dansen. De vloer bestaat uit een vlak met een dambord patroon.

In mei 2021 zijn we begonnen met de participatie voor een nieuw skate- en sportpark in Bleiswijk. Via een digitale vragenlijst zijn inwoners gevraagd om mee te denken over de inrichting hiervan. De reacties, suggesties en ideeën zijn waar mogelijk meegenomen in het voorlopig ontwerp. Het definitieve ontwerp is gedeeld via de website en uitgewerkt in een 3D animatie. De animatie is via YouTube te bekijken. Via de timelaps kunt u zien hoe het sportpark is aangelegd. Via deze timelaps kunt u zien hoe het skatepark is aangelegd.