Afschrift of uittreksel van een akte van de burgerlijke stand

Het afschrift burgerlijke stand (uittreksel van een akte) bevat de gegevens over uw geboorte, huwelijk, echtscheiding, partnerschapsregistratie of overlijden. U kunt een afschrift burgerlijke stand alleen aanvragen in de gemeente waar de geboorte, het huwelijk of het overlijden heeft plaatsgevonden.

Aanvragen

U vult het formulier aanvragen afschrift Burgerlijke Stand met DigiD in.

Binnen 3 werkdagen ontvangt u het uittreksel op uw huisadres.

Online en vanuit het buitenland aanvragen

U kunt een afschrift (uittreksel van een akte) alleen online aanvragen met uw DigiD-inlogcode als u in Nederland woont. Woont u niet meer in Nederland dan vraagt u het afschrift (uittreksel van een akte) op door een e-mail te sturen naar info@lansingerland.nl. Daarbij voegt u een kopie van uw identiteitsbewijs toe.

  • digitaal: € 16,60
  • persoonlijk: € 16,60
  • Voor uzelf
  • Voor uw kind dat bij u woont. Ook als hij of zij ouder is dan 18 jaar. U mag dit doen met uw eigen DigiD-code. Let op dat de levensgebeurtenis in Lansingerland heeft plaatsgevonden. Bijvoorbeeld is uw kind in Rotterdam geboren, dan vraagt u het uittreksel bij de gemeente Rotterdam aan.

Voor een een buitenlands pensioenfonds heeft u geen uittreksel nodig maar een attestatie de vita. Bij de aanvraag neemt u de brief mee van het pensioenfonds. De aanvraag is gratis.