Veilig ondernemen

Op de meeste bedrijventerreinen wordt de beveiliging collectief geregeld door de parkmanagmentorganisaties.

Zo is er op veel bedrijventerreinen een vorm van camerabewaking.

Melding maken via de App ‘Meld een vermoeden’

Met de app ‘Meld een vermoeden’ kunnen ondernemers anoniem meldingen of signalen doorgeven over (mogelijke) ondermijning op bedrijventerreinen in de gemeente Lansingerland. De gemeente Lansingerland ontvangt de melding. Samen met andere partners gaat de gemeente hiermee aan de slag. Met de melding wordt zeer vertrouwelijk omgegaan.

Wat is ondermijning?                                 

Ondermijning betekent de vermenging van de onder- en de bovenwereld. Criminele organisaties maken vaak gebruik van legale voorzieningen (bijvoorbeeld vergunningen, uitkeringen) uit de bovenwereld. De criminele organisaties zijn uit op geld, macht, en aanzien. Voorbeelden van ondermijning komen dagelijks in het nieuws. Denk aan drugshandel, witwassen of fraude. Het is een maatschappelijk probleem dat ons allemaal raakt; ook de gemeente Lansingerland en daarmee de bedrijventerreinen in de gemeente. Daarom is de gemeente Lansingerland een samenwerking met ‘Meld een Vermoeden’ aangegaan. Meld een Vermoeden is hét centrale meldpunt voor ondermijning. Diverse professionals werken hier al mee.

Aan de slag! Waarom melden?                  

Ondermijning tast de veiligheid, de leefbaarheid en het maatschappelijke (ondernemers) klimaat aan. De gemeente Lansingerland werkt aan dit probleem en heeft bijzondere aandacht voor de bedrijventerreinen. De overheid kan het niet alleen. Tips en meldingen van ondernemers zijn van grote waarde! Hun informatie kan het begin zijn van een zaak of net dat stuk informatie bieden dat doorslaggevend is om actie te ondernemen.

Anoniem melden                                

De gemeente begrijpt dat iemand in sommige situaties liever anoniem meldt. Deze App maakt dit mogelijk. Maar let op; meld anoniem, dan kan de gemeente geen terugkoppeling geven op uw melding en bij vragen geen contact opnemen. De gemeente neemt elke melding in onderzoek.

 Situaties die opmerkelijk kunnen zijn:

  • De winkel om de hoek waar nooit een klant komt
  • De huurder die altijd contant de huur wil betalen
  • Het pand waar mensen op allerlei (ongewone) tijdstippen in- en uitlopen
  • Het pand waar nooit activiteit zichtbaar is
  • Het pand waar totaal geen reclame aan de gevel zit en alles is dichtgeplakt.

Politie, justitie, gemeenten en andere partijen werken nauw samen om ondermijnende criminaliteit aan te pakken. Een ieders hulp is onmisbaar bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit! De app is 24/7 beschikbaar om meldingen te doen.

Doe mee! Dit kan in 5 eenvoudige stappen:

  1. Download de app ‘Meld een vermoeden’ in de Google Playstore of Appstore.
  2. Kies voor Burger. Selecteer de Gemeente Lansingerland en bedrijventerrein. Hierna kunt u de eerste melding maken.
  3. Geef aan over welk onderwerp uw melding gaat, geef een beschrijving van uw melding en selecteer het moment en locatie van de melding.
  4. Voeg foto’s toe om uw melding te verduidelijken. U kunt meerdere foto’s toevoegen.
  5. Vul uw gegevens in en verstuur uw melding. Let op: melding maken kan ook anoniem!