A12-corridor – logistieke hotspot

Met een bereik van 8 miljoen consumenten binnen een uur biedt de A12-corridor (tussen Gouda en Den Haag) grote economische kansen, zowel op nationaal als internationaal niveau. Lansingerland zet daarom in op de ontwikkeling van de A12-corridor tot logistieke hotspot. We zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met onder meer de gemeentes Waddinxveen, Zoetermeer en Zuidplas, de provincie Zuid-Holland en VNO-NCW West.

Lansingerland werkt met genoemde partijen samen op het gebied van marketing, afstemming van ontwikkelingen, bereikbaarheid, scholing en arbeidsmarkt en (energetische) verduurzaming van de bedrijventerreinen. Concreet vertaalt dit zich in het verbeteren van aansluitingen van bedrijventerreinen op de infrastructuur (weg, water, spoor, terminals), voldoende beschikbaarheid van geschoolde arbeidskrachten en gezamenlijke marketingactiviteiten.

In de A12-corridor zijn voor Lansingerland met name Prisma, Bleizo Oost en Veilingterrein Bleiswijk van belang.

Aantrekkelijk vestigingsklimaat

Door te investeren in de A12-corridor, maar daarnaast ook in de Holland Railterminal Lansingerland, willen we een stevige impuls geven aan de economie van Zuid-Holland. Tegelijkertijd dragen deze initiatieven bij aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor nieuwe én bestaande logistieke bedrijvigheid.

Meer informatie over de A12-corridor vindt u hier.