Bemiddeling en cliëntondersteuning

Als u vragen of problemen heeft over het contact met Team Jeugd over uw hulpvraag, probeer hier eerst met ons uit te komen.

Lukt dit niet of wilt u een onafhankelijk advies? Neem dan contact op met het Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ). Zij zijn vertrouwenspersonen in de jeugdhulp.

Wat is cliëntondersteuning?

Wilt u graag dat er iemand met u meekijkt als u uw hulpvraag stelt? Of wilt u hulp bij het goed formuleren van de hulpvraag? Neem dan contact op met Stichting MEE. Bij MEE werken cliëntondersteuners. De cliëntondersteuner staat altijd naast u en is onafhankelijk.

Met alle vragen over opvoeden en opgroeien in de gemeente Lansingerland kunt u terecht bij Team Jeugd. Dit is een samenwerking tussen de gemeente en het Centrum voor Jeugd en Gezin Lansingerland. Team Jeugd luistert naar uw vraag, bedenkt samen met u een plan en kijkt wat nodig is om u verder te helpen. Hierbij wordt gekeken wat u mogelijk zelf kunt doen of met behulp van de eigen omgeving. Als dit niet lukt, dan helpt het team Jeugd u bij het vinden van de juiste hulp. Alle informatie en advies is gratis, deskundig en onpartijdig. Team Jeugd bereikt u via telefoonnummer (010) 800 40 04 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur).