Collectieve zorgverzekering

Als u een laag inkomen heeft, dan kunt u via de gemeente voordelig een collectieve zorgverzekering afsluiten. Deze collectieve zorgverzekering bestaat uit een basis en een aanvullend pakket, waarmee u uitgebreid en goed verzekerd bent voor zorgkosten. Voor meer informatie en om over te stappen naar de collectieve zorgverzekering van de gemeente gaat u naar de website van Gezond verzekerd.

De polis kent 2 aanvullende pakketten:

  1. AV Lansingerland Standaard
  2. AV Lansingerland Top

Op de website Gezond Verzekerd staan de pakketten met de vergoedingen.

Maakt u nog geen gebruik van de collectieve zorgverzekering en komt u hiervoor in aanmerking. Maak dan voor 1 januari gebruik van een van onze pakketten. Zorg ervoor dat uw aanvraag uiterlijk 31 december bij ons binnen is. Houd er hierbij rekening mee dat de postbezorging rond de Kerstdagen vertraagd kan zijn.

Heeft u inhoudelijke vragen over de zorgverzekering of de verschillende pakketten? Neem dan contact op met de klantenservice van DSW Zorgverzekeraar via het telefoonnummer (010) 246 64 66. Of kijk op de website Gezond Verzekerd. Voor vragen over de voorwaarden van de collectieve zorgverzekering kunt u contact opnemen met het team Participatie via telefoonnummer (010) 800 40 00 van maandag tot vrijdag van 9.00 uur tot 10.30 uur. Hier kunt u bijvoorbeeld terecht wanneer u niet zeker weet of u in aanmerking komt voor de collectieve zorgverzekering of met een vraag over hoe u zich kunt aanmelden voor ons aanbod vanaf 1 januari 2024.

Voor hulp bij het aanvragen of bij vragen over de vergoedingen of pakketten van de verzekering organiseren we 2 inloopspreekuren: donderdag 14 en donderdag 21 december van 9.00 tot 11.00 uur. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. U kunt langskomen bij Ontmoet! aan de Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek.

Als u geen toegang hebt tot een computer met internetverbinding of moeite heeft om het formulier digitaal in te vullen, dan kunt u langs gaan bij het spreekuur Samen Doen. Doe dit uiterlijk voor 31 december 2023. Daar vult u samen met de medewerker de aanvraag digitaal in. Dit zorgt voor de snelste afhandeling van uw aanvraag.

Het spreekuur is iedere donderdag tussen 9.00 en 10.30 uur. Het vindt plaats in de Stander, Wilhelminastraat 1d in Bergschenhoek. Iedere maandag bent u ook welkom tussen 13.00 en 14.30 uur in de Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 in Bleiswijk.

U komt voor de collectieve zorgverzekering in aanmerking als u aan de volgende drie voorwaarden voldoet:

  1. U woont in de gemeente Lansingerland.
  2. U heeft geen betalingsachterstand bij uw huidige zorgverzekeraar.
  3. U heeft een bijstandsuitkering of een inkomen dat niet hoger is dan 130% van de bijstandsnorm.