Terug naar het overzicht

Lang Leve Kunst Lansingerland

Fotograferen, beeldhouwen, schilderen en woordkunst; tijdens de cursus ‘Lang Leve Kunst Lansingerland!’ krijgen oudere inwoners de kans om het allemaal eens te proberen. De cursus wordt georganiseerd om ouderen te enthousiasmeren om zelf kunst te beoefenen en hen door middel van kunst in verbinding met elkaar te brengen.

‘Lang Leve Kunst Lansingerland!’ is bedoeld voor inwoners van Lansingerland van 65 jaar en ouder. Zij zijn van harte welkom om zelfstandig, of samen met hun mantelzorger of partner deel te nemen aan deze cursus van acht bijeenkomsten. Door de perfecte combinatie van kunst kijken én kunst creëren maken ze contact met elkaar en met zichzelf.

Kunst kijken

Elke bijeenkomst wordt gestart met kunst kijken: samen ontdekken, kijken door de ogen van de ander en inspiratie opdoen om ook echt kunst te gaan maken. Woordkunst, fotokunst, steen bewerken en schilderkunst, o.l.v. Yvonne Peschier, Marc Olthoff, Jellie Piersma en Aleid Egas. De curus is een mooie gelegenheid om te ontdekken wat je leuk vindt en daarmee verder te gaan. “Voor de cursus had ik nooit foto´s gemaakt en had ik ook nooit het idee om dat te gaan doen. Door de cursus is dat veranderd. Er ging een wereld voor me open!” vertelde een deelnemer na de vorige cursusreeks. Het kan dus zomaar gebeuren dat je een verborgen talent ontdekt! Of dat de cursus je in contact brengt met een kunstmaatje waarmee je samen een museum kunt bezoeken.

Praktische informatie

De cursus bestaat uit acht maandagochtenden, van 09.00 – 12.00 (4 maart, 11 maart, 18 maart, 25 maart, 8 april, 15 april, 29 april en 6 mei). Later instromen behoort tot de mogelijkheid.

De locatie: De Cultuurfabriek
Adres: Groeneweg 49, Bergschenhoek.

De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door het Lang Leve Kunst fonds, gemeente Lansingerland en Lansingerland Beweegt. Aan deelnemers wordt een eigen bijdrage van € 120,- euro gevraagd. Voor de ActiefPashouders bieden we een korting aan van 10%. Voor wie de eigen bijdrage een drempel vormt, kan het Volwassenenfonds aangesproken worden. Er zijn 20 plaatsen beschikbaar.

Heeft u vragen, neem contact op via yvonne@kunstzinnigetherapie.info

Praktische informatie

Datum: 29 april 2024
Tijd: 09.00 - 12.00 uur

Locatie

Cultuurfabriek
Groeneweg 49
Bergschenhoek