Wie wint de Vrijwilligersprijs 2023?

Dit nieuwsbericht is verlopen.
25 oktober 2023, 16.20 uur
De prijswinnaars van vorig jaar

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze samenleving. Zij zorgen ervoor dat veel zaken goed blijven draaien. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligers bij sportverenigingen en culturele organisaties, binnen de zorg en welzijn, op scholen en op het gebied van natuur en milieu. De gemeente hecht veel waarde aan vrijwilligerswerk en reikt daarom jaarlijks de vrijwilligersprijzen uit. Welke vrijwilliger wilt u voordragen?

Als blijk van waardering reikt de gemeente jaarlijks drie vrijwilligersprijzen uit: één voor de vrijwilliger van het jaar, één voor de vrijwilligersorganisatie van het jaar en één voor een bepaalde categorie. Dit jaar is het thema van de categorie ‘jonge vrijwilliger’. Hierbij kan een individu of groep genomineerd worden.

Wilt u ook een vrijwilliger of vrijwilligersgroep voordragen?

Inwoners uit Lansingerland kunnen hun favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie/ groep voordragen. Het maakt niet uit hoe lang iemand al vrijwilligerswerk doet, of voor hoeveel uur per week. Het is vooral belangrijk dat het werk met veel enthousiasme wordt gedaan. Dus kent u een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie die zich het afgelopen jaar op een bijzondere manier heeft ingezet voor onze samenleving? Dan kunt u deze tot 29 november voordragen. Kijkt u op de website van het Vrijwilligers Informatiepunt Lansingerland hoe u dat moet doen en welke spelregels daarbij gelden.

Prijsuitreiking

De uitreiking van de prijzen vindt plaats in januari 2024, tijdens de nieuwjaarsreceptie. De definitieve datum hiervan wordt later nog bekend gemaakt. De winnaars van de categorie ‘individueel’ en ‘jonge vrijwilliger’ winnen beiden € 250,- en de winnaar in de categorie ‘vrijwilligersorganisatie’ ontvangt € 500,-.

Heeft u aanvullende vragen? Het VIP is bereikbaar via info@viplansingerland.nl of telefonisch via 010 522 55 45. De vrijwilligers vacaturebank en informatie over vrijwilligerswerk vindt u op de website van het Vrijwilligers Informatiepunt Lansingerland.

Meer nieuws

Snoeiafval gratis aan huis opgehaald

Feestelijke eerste paal Casa Cadanza

Gevolgen Spreidingswet voor Lansingerland