Wie verdient volgens u de Vrijwilligersprijs 2021?

Dit nieuwsbericht is verlopen.
18 november 2021, 10.16 uur
group of people planting in the camp vector illustration design

Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Zij zorgen ervoor dat veel zaken goed blijven draaien. Denk aan het vrijwilligerswerk bij sportverenigingen en culturele organisaties, binnen de zorg en welzijn, op scholen en op het gebied van natuur en milieu. De gemeente hecht veel waarde aan vrijwilligerswerk en reikt daarom elk jaar vrijwilligersprijzen uit. Tot 24 november kunt u vrijwilligers voordragen voor de Vrijwilligersprijs 2021.

Extra prijs voor Cultuurvrijwilligers

Om in aanmerking te kunnen komen voor een Vrijwilligersprijs is het van belang dat het om vrijwilligerswerk gaat dat meerwaarde heeft voor Lansingerland en/of haar inwoners. De gemeente reikt een prijs uit aan de vrijwilliger van het jaar en aan de vrijwilligersorganisatie van het jaar. Hierbij kan het ook gaan om een groep vrijwilligers binnen een organisatie. Dit jaar is er ook een extra vrijwilligersprijs voor “Cultuurvrijwilligers”. Dit kan een individu of groep zijn.  

Hoe draag ik iemand voor?

Kent u een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie die zich het afgelopen jaar op een bijzondere manier inzet of heeft ingezet voor onze samenleving? Dan kunt u deze tot woensdag 24 november voordragen. Kijkt u op de website van het Vrijwilligers Informatiepunt Lansingerland hoe u dat moet doen en welke spelregels daarbij gelden. Ook eerdere genomineerden mogen opnieuw voorgedragen worden. Om tot een zorgvuldig besluit te komen stelt de gemeente Lansingerland een jury met gemeenteraadsleden samen die de voordrachten beoordelen. 

Prijsuitreiking

De uitreiking van de prijzen vindt plaats in januari 2022 op een passende manier,  afhankelijk van de mogelijkheden op dat moment. De definitieve datum wordt later nog bekend gemaakt.

Heeft u aanvullende vragen? Het VIP is bereikbaar via info@viplansingerland.nl of telefonisch via (010)  522 55 45. De vrijwilligers vacaturebank en informatie over vrijwilligerswerk vindt u op de website van VIP Lansingerland.

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen