Webinar voor ouders: ‘Alle ballen in de lucht: Hoe dan?!’

Dit nieuwsbericht is verlopen.
23 september 2021, 15.41 uur

Is uw leven als ouder ook zo hectisch en overvol? Heeft u ook het gevoel 100 dingen tegelijk te moeten doen? Hoe houdt u het leuk, krijgt u uw werk gedaan én zorgt u dat u niet volledig opgebrand raakt? Dat leert u tijdens het webinar ‘Alle ballen in de lucht: Hoe dan?!’ tijdens de Week van de Opvoeding.

Toepasbare stappen

Tijdens dit webinar gaat Time-management coach Leonie Labrie van De Family Factory in op de uitdagingen waar ouders in deze drukke tijden mee te maken hebben én hoe u deze te lijf gaat. Op basis van praktische stappen ervaart u hoe u afrekent met het gevoel dat alles tegelijk moet gebeuren.

Aanmelden

De gemeente Lansingerland biedt ouders dit gratis webinar aan in het kader van de Week van de Opvoeding 2021. Het vindt plaats op maandag 4 oktober van 20.00 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via De Family Factory. Bent u toch niet in de gelegenheid om het webinar live te volgen, dan ontvangt u via de mail een terugkijk-link.

Andere interessante (online) bijeenkomsten

GGGGGroeien met je kind als ouder

Datum: woensdag 13 oktober (20.30 – 21.30u)
Doelgroep: ouders met kinderen van 6 – 12 jaar, maar ook interessant voor ouders met oudere kinderen.

Renate van Driel, medewerkster van Enver als trainster van diverse trainingen binnen Lansingerland, zal u meer vertellen over de 5 G’s en wijze waarop ouders hier samen met hun kind over in gesprek en mee aan de slag kunnen gaan. De 5 G’s staan voor Gebeurtenis-Gedachten-Gevoel-Gedrag-Gevolg. Er zal worden uitgelegd wat deze 5 G’s met elkaar te maken hebben, welke invloed ze op elkaar hebben en hoe ouders hun kinderen kunnen helpen meer inzicht en grip te krijgen op hun gedachten, gevoel en gedrag. Niet alleen in theorie, maar ook praktisch.

Aanmelden kan via trainingen@enver.nl U krijgt dan een link toegestuurd waarmee u kunt inloggen op de presentatie.

Online bijeenkomst over social media en pubers

Datum: 14 oktober 20.00 – 21.30 uur)
Smartphones, games en sociale media: onze pubers zijn er maar druk mee. De aantrekkingskracht ervan is groot: Maar waar trekt u de grens als ouder? Inschrijven kan op de website van Jeugdformaat.

Online Opvoedquizzen

Het CJG organiseert diverse online opvoedquizzen voor ouders met kinderen in verschillende leeftijdsfases. Tijdens de opvoedquiz worden aan de hand van vragen, weetjes en stellingen op een luchtige wijze opvoedonderwerpen met elkaar besproken. Meer informatie vindt u op de website van het CJG.

Meer informatie over de Week van de Opvoeding 2021 vindt u op de website van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen