Statement burgemeester Pieter van de Stadt: "Houd moed. Heb lief. Samen kunnen wij dit."

Dit nieuwsbericht is verlopen.
24 februari 2021, 13.27 uur

Al één jaar hebben we te maken met het coronavirus. De coronamaatregelen vragen veel van iedereen. Het kabinet wil besmettingen voorkomen maar ook voorzichtig ruimte bieden. Daarom gelden vanaf 3 maart een aantal kleine versoepelingen. De avondklok blijft gelden tot en met 15 maart.

Al gaat het langzaam, de weg naar het einde komt in zicht. Zoals we zeker weten dat het voorjaar wordt, weten we ook zeker dat deze pandemie een keer voorbij gaat. Met de start van het vaccineren is de weg naar perspectief ingezet.
Stap voor stap komt meer ruimte voor alle sectoren. Ik realiseer me goed, hoe langer het duurt hoe zwaarder het wordt. De rek is er onderhand wel uit. We kennen allemaal voorbeelden uit onze eigen nabije omgeving van mensen die hard geraakt worden.

Deze kleine versoepelingen brengen extra risico met zich mee. Want de pandemie is zeker nog niet voorbij. Daarom vraag ik nogmaals om u extra goed te houden aan de basismaatregelen. Denkt u aan testen? Laat u dan testen! En blijf in quarantaine als u wacht op de uitslag of als u positief getest bent. Zo beschermt u anderen.

Laten we intussen genieten van de kleine momenten, van het ontluikende voorjaar, van de dagen die langer worden. Houd moed. Heb lief. Samen kunnen wij dit.

Pieter van de Stadt
Burgemeester van Lansingerland

Meer nieuws

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen

Gratis bezorgen reisdocumenten