Rookmelders vanaf 1 juli wettelijk verplicht

Dit nieuwsbericht is verlopen.
31 mei 2022, 18:12 uur

Vanaf 1 juli is het wettelijke verplicht dat er op elke verdieping in huis een rookmelder hangt. Tijdens de landelijke rookmeldercampagne roept Brandweer Nederland met de slogan ‘Check – Koop – Plak’ bewoners op om minimaal één werkende rookmelder op te hangen op elke verdieping in huis.

Weten hoeveel rookmelders u in huis nodig heeft en waar ze moeten hangen? Neem dan een kijkje op de website rookmelders.nl. Binnen een paar minuten weet u precies hoeveel u er nodig heeft in uw thuissituatie. Koop ze online, in een bouwmarkt of elektronicawinkel en plak ze op. Zo zorgt u voor uw veiligheid én die van uw dierbaren.

Deze landelijke campagne rookmelders is een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Nederlands Instituut Publieke veiligheid (NIPV), Brandweer Nederland, Netwerk Brandveilig Leven en de Nederlandse Brandwondenstichting. Vanaf 1 juli 2022 moet in alle woningen op elke (woon)verdieping, bij voorkeur in de vluchtroute, een rookmelder hangen. Deze verplichting moet ervoor zorgen dat woningen veiliger worden.

Meer nieuws

Wees goed voorbereid op de hitte

Geef inbrekers geen kans in de zomer

Wees zuinig met water