Ook in de kerstvakantie slaat Expeditie Lansingerland aan

Dit nieuwsbericht is verlopen.
11 januari 2023, 10.00 uur

De kerstvakantie-editie van Expeditie Lansingerland zit erop en was wederom een groot succes! Tussen 28 december 2022 en 6 januari 2023 werden er rond de 20 activiteiten georganiseerd die vrijwel allemaal drukbezocht waren. De organisatie kijkt met een goed gevoel terug op deze editie.

Wethouder bezoekt Expeditie

Wethouder Titia Cnossen was te gast bij de activiteit Kennismaken met de Viool – gevoelige snaren. Eén van de activiteiten uit het programma van Expeditie Lansingerland. Kennismaken met de Viool werd uitgevoerd door Jay’s Place in de Cultuurfabriek in Bergschenhoek. Daar waren twee lessen achter elkaar, voor verschillende leeftijden. De meeste kinderen hadden voor het eerst een viool in hun handen. Ze hebben tijdens deze kennismaking met dit instrument geleerd hoe de viool vast te houden, dat de strijkstok van paardenhaar gemaakt is, maar vooral ook hoe ze het instrument moeten gebruiken en hoe er (mooi) geluid uit te krijgen. Programmamanager Bibi Marquard is enthousiast over de opkomst. “Kinderen die iets nieuws proberen, dat is precies waar Expeditie Lansingerland voor staat. De verschillende workshops die aangeboden worden bij Expeditie Lansingerland zijn ideaal om een keertje iets te proberen, kijken of een nieuw talent ontdekt wordt en om misschien wel nieuwe lokale aanbieders te leren kennen.”

Wethouder Cultuur Titia Cnossen: “Wat een mooi programma is er ook deze vakantie weer samengesteld voor de Lansingerlandse jeugd. Ontzettend leuk om kinderen zo enthousiast en geconcentreerd bezig te zien met een activiteit, bijvoorbeeld tijdens een kennismaking met de viool, waar ik bij mocht zijn. Ik heb ervan genoten! Bedankt organisatoren en aanbieders voor deze kersteditie!”

Lancering programma

In de voorjaarsvakantie komt er weer een nieuwe editie van Expeditie Lansingerland. Van tevoren is het programma te vinden op de website van Expeditie Lansingerland. Wilt u als eerste weten wanneer u zich kunt aanmelden en wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond Expeditie Lansingerland? Abonneer u dan op de Expeditie Lansingerland Nieuwsbrief via de website.

Terugkerend concept

Expeditie Lansingerland is een terugkerend concept, wat elke schoolvakantie plaatsvindt. Sowieso tot en met de Kerstvakantie van 2024 organiseert Expeditie Lansingerland sport- en cultuuractiviteiten in de gehele gemeente. De kosten zijn €2,-per activiteit en zijn alleen digitaal te betalen.

Meer nieuws

Snoeiafval gratis aan huis opgehaald

Feestelijke eerste paal Casa Cadanza

Gevolgen Spreidingswet voor Lansingerland