Lansingerland medeondertekenaar gezamenlijke brandbrief naar Eneco

Dit nieuwsbericht is verlopen.
22 februari 2023, 08.00 uur

De gemeente Lansingerland ondertekent samen met 12 andere gemeenten een brief aan Eneco over de hoge tarieven die zij hanteren voor stadswarmte. Lansingerland heeft een warmtenet van Eneco waarop circa 1.000 woningen zijn aangesloten. Ondanks het prijsplafond leidt het gebruik van het warmtenet met dit maximale tarief tot hogere maandlasten.

De gemeente Lansingerland is niet de enige gemeente die hier mee te maken heeft. De brief is ook verstuurd namens de volgende gemeenten: Amersfoort, Amstelveen, Delft, Den Haag, Diemen, Houten, Capelle aan den IJssel, Nieuwegein, Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam, Utrecht en Zoetermeer.

De gemeenten maken zich zorgen om de forse tariefverhoging van 1 januari 2023 voor stadswarmte. Eneco kiest voor hoog tarief binnen bandbreedte ACM.  

Michiel Muis (wethouder Duurzaamheid): “Met de brief spreken we onze zorg uit voor de gevolgen van deze tarieven voor inwoners. Duurzame stadswarmte speelt een belangrijke rol in de energietransitie. Daarom is betaalbaarheid voor gebruikers erg belangrijk. Samen met de andere gemeenten willen we hierover met Eneco in gesprek”.

U kunt hier de brief lezen.

Meer nieuws

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen

Gratis bezorgen reisdocumenten