Lansingerland bouwt verder in Berkel en Rodenrijs

Dit nieuwsbericht is verlopen.
12 mei 2022, 11.48 uur

De gemeente Lansingerland, Kavel Vastgoed en ontwikkelaar Amvest hebben hun handtekening gezet onder de volgende bouwplannen voor de Gouden Buurten / Bolwerk. Hiermee wordt de sprong over de spoorverbinding tussen Rotterdam en Den Haag gemaakt. Ten westen van Randstadrail station Berkel Westpolder komen 234 nieuwe woningen. Het gaat hier louter op vrije sector huizen.

Namens Lansingerland zette wethouder Kathy Arends (wonen) haar handtekening onder het contract. Ze is blij dat er doorgebouwd wordt, gezien de krapte op de woningmarkt en de grote vraag naar nieuwbouwwoningen.

We hebben afgelopen jaar onze woonvisie vastgesteld met de gemeenteraad en daarin hebben we afgesproken dat we moeten bouwen, bouwen en bouwen. Dit is een mooi moment maar laten we vooral keihard doorwerken zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen bedienen.

Wethouder Kathy Arends

Voor Kavel Vastgoed werd getekend door directeur Jacco Nieuwstraten en namens Amvest tekende Leonore Reijnen.

De bouw van dit plandeel Westpolder is de op één na laatste fase voor het hele gebied. De buurt krijgt een zogenaamde “jaren ’30 bouwstijl” die daarmee aansluit bij de rest van de wijk. Het plan bestaat uit 142 rijwoningen en 92 woningen in het wat duurdere segment. De verkoop van de woningen gaat van start in de loop van 2023.

Meer informatie vindt u op de website van de Gouden Buurten.

Meer nieuws

Uw zorgverzekering voor minder geld

Genomineerden Vrijwilligersprijs 2023