Heeft u een beweeg- of sporthulpmiddel nodig?

Dit nieuwsbericht is verlopen.
19 augustus 2021, 08.37 uur

Lansingerland werkt samen met andere gemeenten in de regio Haaglanden op het gebied van Inclusief Sporten & Bewegen. Onze ambitie is dat meer mensen met een beperking kunnen genieten van sport en bewegen. Een onderdeel van deze samenwerking is het opzetten van een Mobilitheek. De Mobilitheek is geopend voor alle inwoners van Lansingerland.

Wat is de Mobilitheek?

De Mobilitheek is een gratis uitleen van sporthulpmiddelen voor (jong)volwassenen met een fysieke beperking. De Mobilitheek biedt u de mogelijkheid om een sporthulpmiddel en een sport uit te proberen. Op deze manier kunt u kijken of de desbetreffende sport en het benodigde hulpmiddel wel bij u past alvorens u zelf hoge kosten maakt en een hulpmiddel aanschaft.

Werkwijze Mobilitheek

  • U kunt zelf een afspraak maken met de Mobilitheek of u wordt via een professional (bijvoorbeeld een sportcoach, sportconsulent of Wmo-consulent) of sportvereniging doorverwezen.
  • U wordt geholpen door de beweegagoog van Basalt revalidatie die werkzaam is voor de Mobilitheek. Afhankelijk van uw wensen wordt het juiste sporthulpmiddel aangemeten en terplekke passend gemaakt.
  • U kunt het hulpmiddel direct binnen of buiten de sportcampus uitproberen.
  • Indien gewenst kunt u het sporthulpmiddel mee naar huis nemen zodat u dit tijdens het sporten enkele keren kunt uitproberen. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een bruikleenovereenkomst.
  • De beweegagoog houdt contact met u over het moment van teruggaaf, daarin wordt flexibel gewerkt. U moet de mogelijkheid hebben gekregen om het middel enkele keren daadwerkelijk bij de sportlocatie uit te proberen.
  • U brengt het hulpmiddel terug bij de Mobilitheek. Wanneer u tevreden bent over het hulpmiddel adviseert de beweegagoog u over de mogelijkheden voor aanschaf.

De Mobilitheek is een samenwerking tussen Basalt revalidatie, de Haagse Hogeschool, Stichting Vooral, Kenniscentrum Sport en Bewegen en de gemeente Den Haag en is gevestigd in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

Meer informatie vindt u op de website van de Mobilitheek.

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen