Gemeente Lansingerland in top 3 diervriendelijkste gemeenten van 2023

Dit nieuwsbericht is verlopen.
18 november 2023, 16.31 uur

Op zaterdag 18 november is onze gemeente 3e geworden bij de verkiezing van de diervriendelijkste gemeente van 2023. Naast onze gemeente stonden dit jaar ook de gemeente Eindhoven en Amersfoort in de top 3. Met gemeente Amersfoort als uiteindelijke winnaar.

Stichting DierenLot reikt jaarlijks de prijs van de “Diervriendelijkste gemeente” uit. Een gemeente die het afgelopen jaar grote stappen heeft gemaakt op het gebied van dierenwelzijnsbeleid maakt kans op een nominatie.

De gemeente Lansingerland was genomineerd, omdat we dit jaar stappen hebben gezet om een aantal zaken te verbeteren. Wethouder dierenwelzijn, Michiel Muis, is trots: “Ik ben erg trots op de nominatie en een plek in de top 3! Wij hebben dit jaar mooie stappen gezet om een aantal zaken te verbeteren. Er is een ganzenbeheerplan ontwikkelt waarmee we willen voorkomen dat het aantal ganzen in onze gemeente toeneemt. Ook zijn er op aanwijzing van de inwoners meerdere faunatrapjes aangelegd en hebben we de subsidie waarmee we wildopvangen ondersteunen verhoogd. Daarnaast biedt onze gemeente meerdere hondenlosloopgebieden waar honden los mogen lopen. Bieden we gratis hondenpoepzakjes aan en maaien en baggeren we zo ecologisch en diervriendelijk mogelijk”.

Lansingerland ziet deze nominatie als een extra motivatie om door te gaan met onze diervriendelijke acties. Niet alleen voor de bestrijding van overlast, maar ook om goed samen te leven met de dieren in onze gemeente. Of dat nou huisdieren zijn of de dieren die in het wild leven.

Verkiezing Diervriendelijke gemeente

De verkiezing van de diervriendelijke gemeente van het jaar is door Stichting DierenLot in het leven geroepen om zorg voor dierenwelzijn te belonen. En als voorbeeld en mogelijke inspiratie voor andere gemeenten te dienen. “Want er zijn gelukkig steeds meer gemeenten die dierenwelzijn belangrijk vinden en zorg voor dieren verankeren in het beleid.”, aldus Stichting DierenLot.

De verkiezing wordt dit jaar voor de 5e keer georganiseerd. Eerdere winnaars zijn Leeuwarden, Amsterdam, Zwolle en Almere. Lees meer over de verkiezing Diervriendelijke Gemeente op de website van Stichting DierenLot.

Marieke de Wit, programmaleider afval, schoon en dieren, en Saskia van der Spelt, projectmedewerker afval, schoon en dieren, namen de prijs in ontvangst.

Meer nieuws

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen

Gratis bezorgen reisdocumenten