Feestelijk startsein voor bouw van 35 woningen in de Gouden Singel

29 maart 2024, 12.04 uur

Op woensdag 27 maart vierden de toekomstige bewoners en de ontwikkelaars de start van de bouw van 35 woningen in de Gouden Singel, Fase 2A. Dit deelplan vormt een belangrijk onderdeel van de grootschalige gebiedsontwikkeling van de Gouden Buurten in Berkel en Rodenrijs.

Na de aftrap van het evenement door de projectontwikkelaar, volgde een hartelijke verwelkoming door wethouder Simon Fortuyn in de gemeente Lansingerland. Daarna werden tijdscapsules gevuld met foto’s, brieven en andere persoonlijke items door de toekomstige bewoners. Deze begroeven zij bij hun toekomstige woning als een symbolische stap naar de toekomst. Met het afvuren van de (biologisch afbreekbare) party poppers werd het feestelijke startsein voor de bouw gegeven.

Dorpse charme en weids uitzicht

De Gouden Singel kenmerkt zich door de royale opzet, waarbij de oude polderstructuren worden behouden. Hierdoor is er veel ruimte voor groen en water, maar zijn er ook lange zichtlijnen langs bijvoorbeeld de Louis d’Orlaan. In de Gouden Singel woont u in verschillende sferen: intieme dorpse straatjes worden afgewisseld door weidse uitzichten over water en wuivend riet. Er is veel variëteit in type woning, kleur baksteen en voordeuren, waardoor elke woning een geheel eigen en herkenbare identiteit heeft.

De woningen in de Gouden Singel zijn ontworpen volgens de klassieke Hollandse stijl met aandacht voor detaillering en materiaalgebruik. Dit zorgt voor unieke gevels en rijke geveldetails, zoals een dakgoot met groot overstek, siermetselwerk of erkers. Daarnaast is er bij het ontwerp van de openbare ruimte veel aandacht besteed aan beweging en groen. Zo bereikt u bijvoorbeeld binnen vijf minuten de groenzone. Hier maakt u een lekker hardlooprondje of wandelt u mooi langs het water met de hond.

Gouden Buurten

Wilt u meer informatie over de Gouden Buurten? Neem dan een kijkje op de projectwebsite en schrijf u in voor de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen en het aanbod.

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen