Eerste aanplant bomen kwaliteitsimpuls Lage Bergse Bos gestart

Dit nieuwsbericht is verlopen.
1 maart 2022, 11.11 uur

Afgelopen week heeft Staatsbosbeheer in opdracht van Recreatieschap Rottemeren de eerste bomen laten planten in het kader van de kwaliteitsimpuls Lage Bergse Bos. Bij de entrees bij de Henriette Boslaan en Mahlersingel naar het Lage Bergse bos zijn in het totaal 27 bomen geplant. De eersten van de duizenden bomen en struiken die de komende jaren nog zullen volgen. Waardoor er uiteindelijk een nog aantrekkelijker, groter en robuuster bos ontstaat met meer biodiversiteit en belevingswaarde. Dankzij een extra financiële  bijdrage van de deelnemende gemeentes van Recreatieschap Rottemeren kan de kwaliteitsimpuls op de best mogelijke manier uitgevoerd worden.

In juli 2021 was er al begonnen met het graven van het eilandenrijk op het rundereiland, en nu is er dan ook gestart met het opknappen van de strook tussen het Molenkwartier en het tracé van de A16. De komende periode zal aannemer AK Barendregt hier druk bezig zijn met planten, het aan- en verleggen van paden en wegen en allerhande andere bijkomende werkzaamheden. Met de aanplant van de entrees vanaf het Molenkwartier naar het Lage Bergse Bos is het startsein gegeven voor een volgende fase in de uitvoering van de kwaliteitsimpuls.

Kwaliteitsimpuls Lage Bergse Bos

Recreatieschap Rottemeren gaat recreatiegebied Lage Bergse Bos aantrekkelijker maken voor recreanten. Veel bezoekers vinden het bijzonder dat er vlak bij de stad zo’n bosrijk gebied ligt. Echter, sinds de aanleg in de jaren zeventig is het haast niet veranderd, terwijl het gebruik wel is gewijzigd. Een kwaliteitsimpuls gaat zorgen voor een gevarieerder gebied waar meer te zien en te ontdekken is en waar je het bos nog meer kunt beleven. Met eigentijdse voorzieningen voor recreanten.

Ontwerpplan

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Recreatieschap Rottermeren. Ga vervolgens naar projecten en klik kwaliteitsimpuls Lage Bergse Bos aan. Bij het ontwerp van het tunneldak van de A16, die door Rijkswaterstaat door het Lage Bergse Bos wordt aangelegd, is rekening gehouden met de plannen van de kwaliteitsimpuls.

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen