Burgernet: Met uw telefoon meewerken aan veiligheid in uw eigen buurt

Dit nieuwsbericht is verlopen.
1 oktober 2022, 16.30 uur

Met Burgernet kunt u de politie helpen. Deze hulp kan bijdragen aan het oplossen van een misdrijf, het terugvinden van een vermist kind of de aanhouding van inbrekers en straatrovers. Als deelnemer van Burgernet bent u de ogen en oren van de wijk en werkt u mee aan de veiligheid van uw buurt. Hoe meer mensen meedoen met Burgernet, hoe beter. Veel betrokken inwoners hebben zich al aangemeld.

Burgernet is een samenwerking tussen inwoners, politie en gemeenten. Burgernet wordt voornamelijk door de politie ingezet bij urgente zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Deelnemers kunnen helpen door aan te geven of zij iets verdachts hebben gezien.

Hoe werkt Burgernet?

De politiemeldkamer verzoekt Burgernetdeelnemers via de Burgernet app of met een sms-/spraakbericht en Twitter om bij hen in de buurt uit te kijken naar vermiste kinderen/personen, inbrekers of overvallers met een duidelijk signalement. Als deelnemer onderneemt u zelf geen actie, maar kunt u reageren via de app of door te bellen naar het gratis Burgernetnummer (0800) 00 11 of via 112.

Via de app kunt u zich ook opgeven voor Burgernetmail. Na een misdrijf in de buurt (bijvoorbeeld woninginbraak) kan de politie dan een mail sturen om zo mogelijke getuigen te vinden. Ook kan via een mail informatie rond veiligheid in een buurt gecommuniceerd worden.

Download de gratis Burgernet app via App Store (iPhone) of Play Store (Android) en meld u aan of ga naar de website van Burgernet.

Meer nieuws

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen

Gratis bezorgen reisdocumenten