Brand in caravanstalling in Bleiswijk

Dit nieuwsbericht is verlopen.
11 mei 2023, 11.17 uur

Woensdagavond 10 mei brak er een grote brand uit in een caravan/camperstalling in Bleiswijk. Het was een grote brand die in de wijde omtrek te zien was. De hulpdiensten waren massaal aanwezig om de brand te bestrijden. De burgemeester is meteen op de hoogte gebracht en bij de ondernemer langs gegaan.

Heeft u schade?

In de directe omgeving van de Anjerweg is het mogelijk dat u brokstukken vindt of andere brandresten. Voor de openbare ruimte is de gemeente nu bezig met het schoonmaken en opruimen van resten, roet en glasdeeltjes.

 • Voor particuliere eigendommen is het aan de eigenaar om bijvoorbeeld tuinmeubilair of zonnepanelen schoon te maken. Heeft u schade? Meld het bij uw eigen verzekeraar. Zij doen de verdere afhandeling van de schade.
 • Agrarische ondernemers, die schade hebben door deze brand, raden wij aan contact op te nemen met de eigen verzekeraar.

Wat kunt u doen als u verbrande brokstukken of andere brandresten vindt?

Verbrande brokstukken bevatten vrijwel altijd schadelijke stoffen. De verwachting is dat de blootstelling aan deze brokstukken, via de huid, mond of via inademing, gering is. In de directe omgeving van de Anjerweg vindt u ze wel. Hieronder vindt u adviezen hoe ermee om te gaan.

Brokstukken of brandresten

 • Voorkom contact met brokstukken.
  Als u toch brokstukken heeft aangeraakt, was dan uw handen met water en zeep.
 • Zichtbare brokstukken kunt u met handschoenen aan weggooien bij het restafval.
  Was daarna uw handen.
 • Houd uw hond bij het uitlaten zoveel mogelijk weg van brokstukken, brandresten en roetdeeltjes.

Roet en glasdeeltjes

Mensen krijgen roet vooral binnen door hand-mond-contact van vieze handen, roetaanslag op speeltoestellen en het eten van groenten waarop roet aanwezig is.
Hoe kunt u dat zoveel mogelijk voorkomen?

 • Vermijd contact met roetdeeltjes.
  Heeft u toch roet aangeraakt? Was uw handen met water en zeep.
 • Controleer speelplekken en schoolpleinen op brokstukken, glasdeeltjes en roet.
  Roetneerslag op speeltoestellen: met handschoenen, warm water en zeep verwijderen.
 • Roetlaag (toplaag van het zand) in de zandbak verwijderen en vervangen voor schoon zand.
 • Moestuin: eet geen groenten en fruit met zichtbare glas- of roetdeeltjes er op.
  Groenten en fruit zonder zichtbare roetdeeltjes uit voorzorg toch schillen, pellen of wassen. Groenten en fruit uit kassen met gesloten ramen kunt u gewoon eten.
 • Tuinmeubels, speeltoestellen, auto’s, kozijnen e.d. schoonmaken met handschoenen, warm water en zeep

Glasscherven (van zonnepanelen)

De restanten van (on)verbrande zonnepanelen kunnen scherp zijn en daardoor schadelijk zijn voor bijvoorbeeld spelende kinderen en grazende dieren. Draag bij het opruimen handschoenen, om snijwonden te voorkomen.

Heeft u scherven in uw moestuin gevonden? Was dan de groenten en het fruit extra goed om ook kleine scherven te verwijderen. Zichtbare scherven kunt u voorzichtig handmatig verwijderen.

Hoe erg is een brand met zonnepanelen voor de omgeving? Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) legt het uit.

Meer nieuws

Verkeerstellingen

Uitnodiging bewonersavond over veiligheid

Berkel Centrum bruist!