Afscheid en welkom Gemeentedichter Lansingerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.
26 januari 2024, 21.28 uur

Vanavond is in theater ’t Web afscheid genomen van Woes Ploum, Lansingerlandse Gemeentedichter 2022 – 2023 en is zijn opvolger voor 2024 en 2025 bekend gemaakt. Wethouder Cultuur Titia Cnossen bedankte Woes voor zijn inspiratie, betrokkenheid en creatieve dichtkunst in de afgelopen twee jaar. Zij overhandigde hem als geschenk een afscheidsmagazine met een overzicht van zijn complete werk als gemeentedichter.

Eind 2023 zijn Bibliotheek Oostland en de gemeente Lansingerland op zoek gegaan naar een opvolger. In totaal hadden vijf (vrouwelijke) dichters de pen in de hand genomen en zich aangemeld. De jury gaf aan dat iedere inzender eigen kwaliteiten bezit die passen bij de functie van gemeentedichter. Toch kon er maar één de nieuwe gemeentedichter van Lansingerland worden.

Nieuwe gemeentedichter

De voorzitter van de jury verwoordde de keuze voor deze winnaar als volgt: “Degene die we hebben gekozen, is een dichter die gedichten schrijft die ontroeren, die mensen raken. De poëzie in haar gedichten is duidelijk aanwezig. Zij spreekt hier meerdere doelgroepen mee aan. En wat belangrijk is voor een gemeentedichter; ze geeft blijk van het kunnen ‘verhalen’ in een gedicht.” Dit heeft geleid tot de benoeming van Lianne Keemink als Gemeentedichter van Lansingerland 2024 – 2025.

Foto’s zijn gemaakt door Gaby Kuipers van GEKfoto

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen