Expositie Het Berkelse Lint

Dit nieuwsbericht is verlopen.
5 augustus 2019, 15.29 uur

Door het schilderen van vaak oude dorpsgezichten uit het begin van de vorige eeuw is Wim Bes zich steeds meer gaan verdiepen in de ontstaansgeschiedenis van ons dorp. Hij kwam erachter dat er geen foto’s bestaan van heel wat cultureel erfgoed. Toch is op oude (kadaster)kaarten te zien dat er bijvoorbeeld wel watermolens hebben gestaan, een korenmolen of een windas achter de hervormde kerk. Zijn uitdaging is om die verloren monumenten weer in een schilderij tot leven te roepen.

De Rodenrijseweg en de Noordeindseweg met daartussen de Herenstraat slingeren als een lint door ons dorp. Met deze expositie wil Wim ons dit laten zien in de periode van ongeveer 50 tot 100 jaar geleden. Naast schilderijen van de Rodenrijse- en Noordeindseweg zijn er ook werken van Westpolder met daarin de eerste molens, gemalen en de van Oldenbarnevelt hoeve.

U kunt deze nostalgische expositie van Wim Bes tot 25 september tijdens openingstijden bekijken in de hal van het gemeentehuis.

Wilt u meer weten over de kunstwerken?

Of vindt u het fijn om herinneringen op te halen? Op donderdag 29 augustus bent u van 18.00 tot 20.00 uur welkom bij het gemeentehuis. Wim is dan ook aanwezig en vertelt u graag meer over zijn schilderijen!

Over Wim Bes

Wim Bes is geboren in 1937 en getogen in zijn dierbaar Berkel. Ondanks de armoede die er heerste heeft hij hier een heel fijne jeugd gehad. Hij is van Berkel gaan houden en wil dat nu in zijn schilderijen tot uitdrukking brengen.

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland