Kathy Arends brengt werkbezoek aan bruisend Bleiswijk!

Dit nieuwsbericht is verlopen.
27 mei 2019, 15.44 uur

Wethouder EZ, Kathy Arends, bezoekt regelmatig een bedrijf in de gemeente om te zien wat er leeft bij de Lansingerlandse ondernemers. Op 22 mei 2019 bezocht ze, samen met centrummanager Roel van Wensen, drie beeldbepalende ondernemers aan de Dorpsstraat in Bleiswijk, te weten de KaaZaak, Bij Annet en Slagerij De With. Deze ondernemers, samen met hun klanten en de andere ondernemers in Bleiswijk, maken de kern bruisend en levendig. Ze trekken zelfs klanten, die op zoek zijn naar gezelligheid en kwaliteit, uit de omliggende kernen naar Bleiswijk toe!

Keurslager De With

Wethouder Arends begon haar bezoek bij Slagerij De With, een begrip in Bleiswijk en omstreken. Ze werd hartelijk ontvangen door Thomas en zijn vader. Thomas is de derde generatie die de zaak runt.

Als ambachtelijke keurslager maken ze bijna alle producten zelf, zoals bijvoorbeeld de worst. Ze hebben een passie voor het slagersvak en de keurslagerij is de trots. Op dit moment zitten ze in een drukke periode, ze gaan verbouwen en de winkel ernaast (o.a. groenten, van de zus van Thomas de With) samenvoegen met de slagerij om zo een breder aanbod te hebben en in te spelen op de wens van de consument om gezonder en gevarieerd te eten.

Thomas is voorzitter van de winkeliersvereniging en vindt het belangrijk dat Bleiswijk een eigen vereniging heeft die zorgt voor een mooie en aantrekkelijke kern, waar het schoon, heel, veilig is, maar ook prettig winkelen en ontmoeten.

Bij Annet (zonne-en bewegingsstudio)

Schuin tegenover de Slagerij zit Bij Annet. Bij Annet is een unieke zonne- en bewegingsstudio. Eigenaresse Annette van der Kooij en haar team staan elke dag klaar om hun klanten een goed gevoel te bezorgen. Bij Annet kunt u op comfortabele wijze zonnen, uw spieren trainen op Slender You bewegingsapparaten en gericht afvallen met behulp van infraroodtoestellen. Ook voor dieetadvies en dieetproducten kun je Bij Annet terecht.

De wethouder was onder de indruk van de speciale apparatuur die Bij Anett staat opgesteld. Ze heeft er zelfs eentje geprobeerd, maar het meest was ze onder de indruk van het verhaal van Annette, die beschreef dat haar zaak ook een belangrijke sociale functie vervult in Bleiswijk, hier ontmoeten mensen elkaar, wordt nog echt geluisterd en helpen inwoners elkaar.

De KaaZaak

In 2008 openden Marjolijn en Robert van Vliet hun eerste kaasspeciaalzaak in Bleiswijk. Hiervoor zijn ze 9 jaar actief geweest als ambulante kaashandel. Sinds 2014 zitten ze in een nieuw pand, tegenover de slager en tussen 2 bakkers in, ideaal voor een speciaalzaak.

De KaaZaak is meer dan een fysieke winkel begreep wethouder Arends tijdens haar gesprek met Robert. Zo levert het bedrijf ook aan diverse horecagelegenheden in Lansingerland en daarbuiten! Regionaal is de KaaZaak een begrip en zet Bleiswijk positief op de kaart.