Laadpalen

U bent van plan om een laadpaal voor uw elektrische auto aan te vragen. Daar zijn voorwaarden aan verbonden. De locatie van laadpalen die al zijn geplaatst kunt u inzien. Laadpalen die op de planning staan om te plaatsen verzamelen wij ook in een overzicht.

Aanvragen

Voorwaarden en de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen gaan via Laadpaal Nodig. Nadat u een aanvraag heeft ingediend bekijkt u de status van deze aanvraag bij Equans.

Plaatsing

De komende jaren neemt het elektrisch rijden sterk toe. Wij bereiden ons daarop voor. Om de behoefte aan laadpalen in beeld te brengen hebben we een prognosekaart voor 2030. Met behulp van deze kaart schatten we in hoeveel laadpalen er in 2030 nodig zijn.

Voor al deze laadpalen hebben we nu alvast de exacte locatie en te gebruiken parkeerplaatsen vastgelegd. In de plankaart ziet u deze locaties en laadpalen die al geplaatst zijn. U kunt tot en met 13 mei 2024 reageren op de voorgestelde locaties op de kaart. We verwerken de gemaakte opmerkingen en passen waar nodig locaties aan. Daarna leggen we de overgebleven locaties ter inzage via een verzamelverkeersbesluit.

Soms plaatsen we extra laadpalen die nu nog niet op deze kaart staan. Dit doen we, omdat de vraag groter is dan eerder is voorspeld. Zodra we de extra locaties weten werken we de kaart bij. Als u vragen heeft stuurt u een mail naar laadpalen@lansingerland.nl.

Een storing aan een oplaadpaal geeft u door via het telefoonnummer dat op de paal staat. De gemeente is geen beheerder van de laadpalen.

Een oplaadpaal heeft standaard 2 oplaadpunten (aansluitingen voor de stekkers voor auto’s). We nemen dan ook een verkeersbesluit voor twee parkeervakken. We kruisen maar één parkeervak daadwerkelijk af. Zo voorkomen we dat omwonenden veel overlast ervaren als één parkeervak weinig gebruikt wordt voor het opladen van elektrische auto’s. Het tweede parkeervak richten we pas in als daar voldoende vraag naar is.

Nee, dat mag niet. Je mag als particulier geen voorwerpen op, aan of boven de weg aanbrengen als deze van de gemeente is. Dat staat in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) Lansingerland, artikel 2:10.

Nee dat mag niet. Dit verbod valt onder artikel 2:10 van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) Lansingerland.